Programok szombatra

Mit nekünk álmos január! Bár még csak a hideg év eleje van, a programok nem nyugszanak, még fesztivál is képződik! Sokféle zene, közepén egy kis házimozival, ezeket dobta ez a szombat.

Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál 2023

Budapest,  január 7-február 5.

A 2023-as Átlátszó Hang rendezvénysorozata egyben a fesztivál tízedik, jubileumi alkalmát is jelenti. A kerek évforduló apropóján magától értetődőnek tűnhet(ne) a visszatekintés, az összegzés – a számvetés – gesztusa. Bármennyire is önként kívánkozna mindez, egy olyan szellemi vállalkozás esetében, mint az Átlátszó Hang, fontosnak tartották, hogy mégse engedjenek ennek a kézenfekvő csábításnak.

Fekete Vonat Aréna Koncert

Papp László Budapest Sportaréna, január 7., 20:00

A Fekete Vonat 25 évvel megalakulása, illetve 20 évvel feloszlása után eredeti összeállításában újra összeáll! Mohamed Fatima, Fehér Tibor ’Beat’ és LL Junior élete és pályafutása 2002 óta más és más irányokat vett, de megérett az idő arra, hogy sokak örömére ismét összeálljanak, amit egy gigantikus, élő zenés Aréna bulival ünnepelnek meg! A régi slágerek mellett új dalok, feldolgozások is hallhatók lesznek soha nem látott látvánnyal, koreográfiával, vendégekkel.

Sokévnyi kihagyás után újra Budapest a Nordic Metal Night! Egy igazi északi hangulatú évindító buli, hazai folk és melodic death metal bandák közreműködésével! Több, mint 3 év kihagyás után, pár tagcsere után újra színpadra áll a Kylfingar, akik a „szünet” alatt elkészültek 3. nagylemezükkel, amelybe most először kaphat betekintést a nagyközönség!

Hesmat odaadó férj és gondos apa, aki soha nem beszél családjának a munkájáról. Puja tudja, hogy képtelen egy másik ember életének kioltására, mégis ezt várják tőle. Dzsavad még nem sejti, hogy nem a szerelme születésnapjára tervezett leánykérés lesz a nap legnagyobb meglepetése. Bahramot, aki orvos, de nem praktizálhat, meglátogatja az unokahúga: a férfi megpróbálja elmagyarázni neki, miért él mindentől távol, számkivetettként. Négy történet, mind ugyanannak a főtémának – erkölcsi tartás, az egyén szabadsága – a variációja. A film az Iránban máig érvényben lévő halálbüntetés kapcsán e négy epizódon keresztül boncolgatja az egyéni felelősség és a döntési folyamatok problémakörét egy zsarnoki rendszerben.

Az új év első szombatján indíts Rockbulival! Január 7.- én két nagyszerű zenekar hozza el Neked a headbengelni valót Budapesten, a 101. Klub-ba: GATTO Győrből, MÉRY HUÁNA Budapestről.

Ganxsta Zolee és a Kartel // Barba Negra // Döglégy születésnap // Vendég: Action, Molto

Barba Negra Red Stage, január 7., 19:00

MENETREND: 19.00 kapunyitás, 19.30 MOLTO, 20.20 ACTION, 21.30 GANXSTA ZOLEE ÉS A KARTEL

A Budapest Jazz Club 2007-es indulása után rövid időn belül ismert, itthon és nemzetközileg is jegyzett kulturális helyszínné, zenei központtá avanzsált. A BJC jelenlegi sikerét jól mutatja, hogy januárban közel hatvan esemény várja a vendégeket. A programok között a jazz koncertek mellett színházi produkciók és családi programok is helyet kapnak.

Bowie SPECIAL

101klub, január 7., 22:00

A buli neve önmagáért beszél. Rengeteg David Bowie szám ezen az estén. Megpróbálják a művész egész életművét összefoglalni. Természetesen pár más előadótól is válogatnak - hisz rengeteg zenészre volt nagy hatással a mester.

Free BJC Jam Session: Oláh Kálmán Jr Trio

Budapest Jazz Klub, január 7., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.