Punkromantika az Újszínházban

A 80-as években senki sem gondolta volna, hogy a nemzet csótányának történetét egy szép napon színpadon látjuk viszont. Szerencsére azonban az idők változnak, így Nagy Feró és a Beatrice zenekar igencsak mozgalmas históriája hamarosan az Újszínház színpadán lesz látható. A rock hórukk kulisszatitkairól Nagy Feró és a darabban őt alakító Kurkó József beszélt.

Az énekes - dalszerző elárulta: őt is meglepte a rock musical ötlete, amikor először hallott róla.
Nem gondoltam, hogy ennyire érdekes lehet a mi sztorink, de aztán lassan rájöttem, hogy amiket átéltünk, megéltünk, az nem csak azoknak fontos, akik akkoriban voltak fiatalok - mondta Feró. - A mostani generáció számára is lényeges, hogy fogalma legyen arról, hogy működött akkoriban a világ.
A fiatal Ferót színpadon Kurkó József játssza, aki kimondottan élvezi a kihívást.
Nem könnyű valóságos figurát alakítani, pláne akkor, ha az minden mozdulatomat lesi - nevetett Kurkó. - Ráadásul rengeteget kell énekelni, ami szintén szép, de kemény feladat.
Nagy Feró szerint azonban a fiatal színész jól csinálja a dolgát.
Minden helyzetet átbeszélünk, én elmondom neki, hogyan gondolkodott, milyen szellemi szinten állt az akkori énem - magyarázta Feró. - Kurkó Józsi pedig mindezt a magáévá teszi, összegyúrja a saját érzéseivel és egészen különleges lesz a végeredmény.


A rock musical középpontjában Nagy Feró és a Beatrice zenekar története áll, ami a hazai rocktörténet egyik meghatározó része alakulásától napjainkig. Az évtizedek alatt számtalanszor változtak az együttes tagjai. Az őszinte, szókimondó szövegek, a baboskendő és a punkromantika azonban maradt. A múlt rendszerben a Titkos Szolgálat folyamatosan megfigyelte őket, rendszeresen jelentettek koncertjeikről és a tagokról. A punk -rock banda mindezek ellenére is megtalálta a közönségét akkoriban is. A darab ezeket az időket idézi, rengeteg jól ismert dallal, melyet az Beatrice zenekar tagjai élőben kísérnek. A történetben felbukkannak a kor ikonikus alakjai is, mint az akkori lemezgyártás mogulja, Erdős Péter, vagy Korda György, a máig népszerű táncdalénekes. A produkciót fantasztikus táncos betétek teszik még izgalmasabbá és a darab végén természetesen feltűnik maga Nagy Feró is.
A RICE, RICE,, BEATRICE című darab premierje november 24-én volt az Újszínházban.