Szombati programajánló

Mozgalmasan indul a hétvége, a koreaiak már a Hungexpon vannak, Csepelen mozgolódnak a családok, és elő-gyereknap létezik a Camponában! Amolyan féleség! És ez még mind a sok koncert előtt van, amik majd még jönnek! Mennek. Hejj, most igazán jó szombatistának lenni!

MIAMOR PÜNKÖSD | A RÓMAI-PARTON!

Miamor Római, május 18-20.

Menj Te is a Római-partra a pünkösdi hétvégén, nem bánod meg! Kicsiket és nagyokat is várnak!

Budapesti Kölyök Fesztivál

Campona, május 18-19.

Kelet-Magyarország leglátogatottabb gyermek-élményhétvégéje 2024-ben már Budapesten is!

KoreaON 2024 | Koreai kulturális fesztivál

Hungexpo B pavilon, május 18-19.

Május 18-19. között idén is ingyenes és változatos programokkal vár KoreaON 2024 a Hungexpo B csarnokában. Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként két teljes napon át ad ízelítőt a koreai kultúra sokszínűségéből a Koreai Kulturális Központ és Hanyou Alapítvány. Az ingyenes programokon a szervezők minden korosztályra gondoltak, így a legkisebbektől az idősebbekig mindenki megtalálhatja majd a neki való szórakozást. Az egész napos nagyszínpadi produkciók mellett közel 1500 nm-en ismerkedhetnek meg a látogatók a távoli ország kulturális értékeivel.

Budapest Comic Con 2024

Hungexpo Budapesti Vásárközpont, május 18-19.

Képregény őrültek, sorozat és film fanatikusok, Cosplay és anime mániások, ifjú jedi padawanok, valódi szuperhősök ne csináljatok más programot! A sikeres 2023-as rendezvény után, máris érkezik a 2024-es, egyben már a harmadik Budapest Comic Con! 2024-ben a szervezők ismét arra törekszenek, hogy minél színvonalasabb és sokszínűbb rendezvényt biztosítsanak a közönség számára. Céljuk, hogy minél több külföldi és magyar színészt, képregényalkotót, hazai és nemzetközi árust hozzanak el a rendezvényre.

Board Game Expo - A társasjáték kiállítás

Hungexpo Budapesti Vásárközpont, május 18-19

Idei évben először nyitja meg kapuit a Board Game Expo, a Budapest Comic Con társrendezvénye. Célja, hogy a tárasjátékok szerelmesei ne csak szűk körben, hanem más rajongókkal együtt hódolhassanak szenvedélyüknek. A Board Game Expo-t együttműködésben a legnagyobb magyar kiadókkal szervezik, hogy biztosan jól érezzétek magatokat! A Board Game Expo, Budapest Comic Con jeggyel vagy bérlettel ingyenesen látogatható. 

III. Csepeli Családi Sportnap

Csepeli strandfürdő, május 18., 9:00

Ezen a napon egész Csepel mozogni fog. Több mint 40 sportágat próbálhatnak ki, több mint 35 kerületi egyesület jóvoltából, és rengeteg nyári tábor közül választhatnak.

A 10 éves Akvárium Klub bemutatja: GORGON CITY

Akvárium Klub (Terasz), május 18., 15:00

Első alkalommal érkezik az Akvárium Klub Teraszára az angol elektronikus zenei duó, a Gorgon City! Május 18-án egy különleges nappali bulival indítják tehát a szabadtéri szezont, melynek örömére egy teljes napra átalakítják majd a teraszt a város legmenőbb helyszínévé. Menjetek és ünnepeljétek együtt az Akvárium Klub 10. születésnapját, aminek keretében jobbnál jobb programokkal készülnek nektek egész évben.

Selecta On Board w/ MPH (UK) - Daytime Open-Air

A38 Hajó, május 18., 17:00

Érkezik az új hullámos garage sztár MPH. A UKF és NightBass-ből is ismeretes zsenitől azzal biztos számolhattok, hogy nem fogja kímélni a hajót. Az estét a reziken túl pécsi haverok, Csapos és Buckhat egészíti ki rendhagyó garage szettükkel. A kezdőknek kellemes ízlelődést, a haladóknak jó szórakozást!

Punnany Massif, support: Myra Monoka

Budapest Park, május 18., 18:00

Lassan sietni a megfontoltság előszobája, tudatosan tartasz valamerre, de legalább nem kapkodod el. Bármelyik tempomat is legyen rád jellemző, a változás szoros velejárója, csak az előjele nem mindegy. Ilyen és hasonló gondolatmenetek mentén formálódnak a Punnany új elvetett magjai, amik szeptember végén ugyanitt csokorba rendeződnek, de már a friss hajtásokból is akad bőven bemutatni való a színpadon. Siess lassan, hogy azért még időben odatalálj a Budapest Park bejáratához!

DJ Palotai emlékest

Budapest Városháza (Pop-up Park), május 18., 18:00

Május 18-án, napra pontosan fél évvel azután, hogy elveszítettük Palotai Zsoltot, Magyarország talán legkultikusabb DJ-jét, emlékezzünk rá közösen úgy, ahogy ő a legjobban örülne neki: egy hatalmas bulival! Szeretettel vár téged is a Városháza Pop-up Park, ahol DJ Palotai barátai és tanítványai szereznek egy fantasztikus, nosztalgiával teli estét mindenkinek!

Caligula's Horse | Budapest 2024

Analog Music Hall, május 18., 18:30

Az ausztrál progresszív metal banda januárban érkező Charcoal Grace című lemezével turnézik idén tavasszal Európában, Magyarországra május 18-án vágtáznak be, hogy az Analog Music Hallban is bemutassák az új anyagot.

Dé:Nash

Kertem, május 18., 19:00

Dé:Nash ismét a Kertem színpadán!

Ill Considered (UK)

BMC - Opus Jazz Club, május 18., 20:00

Mély groove-ok és panaszos dallamok, elsuttogott énekek és falakat repesztő csúcspontok: a londoni improvizációs szcéna élvonalába tartozó Ill Considered trió a közönség hangulatára és a helyszín akusztikájára egyaránt reagálva hoz létre egyszeri és megismételhetetlen zenét. Idris Rahman, Emre Ramazanoglu és Liran Donin energikus és megindító zenei világa teljes egészében a pillanatban zajló komponálásra támaszkodik. Dinamikus koncertjeiken a drum & bass, az afrobeat és a spirituális jazz hatásának nyomai egyaránt felfedezhetők, ám a középpontban mindig a groove marad. A trió Vincent de Boer vizuális művész közreműködésével gyakran interaktív audiovizuális előadásokra is vállalkozik.

Alerant Jazz Est: Szakcsi Jr. Trio - Stolen Tears lemezbemutató koncert

Budapest Jazz Club, május 18., 20:00

A trió 15 éve változatlan formában él és koncertezik. Szakcsi Jr. és Balázs Elemér gyerekkori barátokként alakítottak zenekart, miután 1998 óta muzsikálnak együtt. A fiatal tehetségként az akkor már néhány éve a hazai jazz életbe berobbant Pecek Lakatos Krisztiánt hívták bőgőzni 2008-ban megjelent első lemezük, a Psalms előtt. Az Easy To Love címmel 2022 végén megjelent második trió lemez sokáig váratott magára. A koncertezés mellett a zenekarvezető Szakcsi Jr. sokat tanított a Snétberger Zenei Tehetség Központban és az Egressy Béni Művészeti Iskolában. Az album két saját szám meleltt jazzsztenderdeket tartalmaz, de - ahogy Szakcsi Jr. fogalmaz - a téma csak ürügy, a lényeg a zenei beszélgetés, a trió a jazz tradícióit megtartva akusztikus modern jazzt játszik.

Violon d'Agnes

IF Cafe, május 18., 20:00

Bárkay Ági zenekara, hegedű és jazz! Bárkay Ágnes violin, Horváth "Tojás" Gábor guitar, Eged Márton double bass, Fábry Adonisz drums

Csillagászat Napja. Holdfotózással

Svábhegyi Csillagvizsgáló, május 18., 20:45

Az Észak-kaliforniai Csillagászati Egyesület elnöke, Doug Berger 1973-ban indította el a Csillagászat napja mozgalmat. A mára már nemzetközi figyelmet kapó eseménysor elsődleges célja a nagyvárosokban élő emberek összekötése az éjszakai égbolttal. Maximálisan azonosulva e törekvésekkel a Csillagászat napját természetesen a Svábhegyi Csillagvizsgáló is méltó módon megünnepli.

Season Closing II Liquid Soul (Iboga Records)

Dürer Kert, május 18., 22:00

Ezt a Club Szezont is lezárják..és nem is akárhogyan !! Lineup : LIQUID SOUL - Iboga Records II CH, Botond - TesseracTstudio I goa.hu, Danger vs Beyond - Stereo Society I goa.hu, Yury - Divinity Records I goa.hu, Oleg - S.U.N. Festival, Psyletzky - Independent, Cheeky - S.U.N. Festival, Eltawave - Selenium Team Igoa.hu

Free BJC Jam Session: Rieger Attila Trio

Budapest Jazz Club, május 18., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.