Szombati programok

Jól kezdődik ez a szombat, mert képregényes! A böngészés és vásár után mozik (filmek) következnek, amennyiben a színházat is idevesszük, amolyan élő mozinak (filmnek). Filmezés (mozizás) után jöhetnek a le, vagy felvezető koncertek, kinek milyen a kedve.

Hungarocomix Képregényvásár 2022

Cinema Hall Budapest, december 10., 10:00

A Magyar Képregény Szövetség idén is megrendezi karácsony előtti képregényvásárát.

A "David Bowie is" című tárlat a londoni Victoria and Albert Musem történetének egyik legsikeresebb kiállítása volt, közel 200.000-en váltottak rá jegyet. A David Bowie Archívummal együttműködésben megvalósult kiállítás záró tárlatvezetéséről készült filmben a kurátorok, Vicky Broackes, Geoffrey Marsh Bowie rendkívül gazdag életművét dalszövegek eredeti kéziratai, személyes tárgyak, eredeti kosztümök és hangszerek, archív fotók, videók és albumborítók segítségével tárják fel a nézők előtt. A tárlatvezetés közben Bowie egykori művésztársai, többek között Kansai Yamamoto, a legendás japán divattervező és Jarvis Cocker, a Pulp együttes frontembere és kilencvenes évek britpop mozgalmának egyik kultfigurája is megszólalnak, mélyebb betekintést engedve a kreatív zseni és popkulturális ikon művészetébe.

A csemegepultos naplója

 Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Ház, december 10., 19:00

"A lókolbászok akarták így. A lejárt májasok. A kolozsvárik. Ők mentettek meg, hogy újra embernek érezhessem magam." - A fiatal pesti író egy szép napon két dolgot határoz el: hogy egyedülálló lesz és hogy csemegepultos lesz. Hogy színt vigyen az életébe. Beleveti magát Budapest - és a Vásárcsarnok - sűrűjébe. Egy darabig minden jól alakul... Gerlóczy Márton regényét Ötvös András eleveníti meg, a kolbászok, a májasok, a kolozsvárik segítségével.

Cédric, a hányattatott sorsú filmszínész bárhogy próbálkozik, nem sikerül elérnie a várt áttörést karrierjében… egészen addig, amíg egy véletlennek hála ölébe nem pottyan egy álomlehetőség:felkínálják neki Badman, az első francia szuperhős szerepét. Öröme azonban nem tart sokáig, mert beüt a krach – az első forgatási napról hazafelé tartva balesetet szenved, elveszíti az emlékezetét és zavarodottságában azt hiszi, tényleg ő Badman. Így hát felölti a szuperhőshacukát és beleveti magát az éjszakába, hogy nekilásson az igazságosztásnak.

Frenk a hazai zenei élet jelentős, de saját állítása szerint is meghatározhatatlan alakja. Szinte minden hangszeren játszik, lemezein ő maga dobol, zongorázik, gitározik, énekel. Zenéjében ötvöződik a pop, a funk, a rock’n’roll, a klasszikus zene, a sanzon és a jazz. Dalai egyszerre nőiesek és férfiasak, lágyak, melankólikusak, vadak, erőtől feszülőek. Hetedik nagylemezét a Zene Házában mutatja be. 

Freakin' Disco

Trafó, december 10., 20:00

2019 óta várnak arra, hogy megint jöhessenek a Trafóba! Az egy meghatározó koncert volt számukra, és úgy készülnek, hogy ez is az legyen! Idén nem ledfal lesz. Varga Vince és Bredán Máté per pillanat új portálok és féreglyukak megnyitásával kísérleteznek. Bizonyos szempontból folyamatosan keresik az utat, keresik a zenét, ami őket jellemzi. Születnek az új számok, amiből majd szépen egyenként összeáll tavaszra a TOTEM című nagylemez. A régi zenék is mindig egy kicsit újra íródnak. Idomulnak hozzájuk és ők is állandóan tanulnak belőlük. Nagyon izgalmas egy ilyen különleges koncertre készülni. Kitalálni, hogy mitől áll el a lélegzetük!