Vasárnapi programajánló

Mindenki nyugodjon le vasárnap! A délelőtti családi programok remélhetőleg jól elfárasztják a résztvevőket, mert a felpörgés ma elmarad. De aki jazzre vagy Tina Turnerre szereti ropni, annak eljött a nagy napja!

21. Olasz Filmfesztivál - MittelCinemaFest 2023

Puskin mozi, Tabán mozi, november 4-12.

 

A Budapesti Olasz Kultúrintézet és a Cinecittà közös rendezvényén, a MittelCinemaFesten november 4-12. között a Puskin és a Tabán moziban 12 kortárs olasz filmet nézhet meg a hazai közönség eredeti nyelven, magyar felirattal. A 21. Olasz Filmfesztivál programjában többek között szerepel az idei Velencei Filmfesztivál nyitófilmje, a valós történetet feldolgozó A parancsnok és A furcsaság című többszörösen díjnyertes alkotás Toni Servillóval a főszerepben. Az ismert olasz színészt láthatjuk még az Adagióban és Paolo Genovese legújabb munkájában, a Hátralévő életem első napja című filmben is. Jön az Elrabolták, mely megnyerte a legjobb filmnek járó olasz Arany Glóbusz díjat és az idei Velencei Filmfesztiválon díjazott Seholsincs ország című animáció. Vetítik továbbá A kiméra című, a Telluride Filmfesztiválon Silver Medallion Award-ot nyert filmet Isabella Rossellinivel.

KMO Autómodell Börze

KMO Művelődési Központ, november 5., 9:00

Gyűjtők, rajongók találkozója ez, ahol mindenki rajong valamiért, csak autómodell legyen. Megtalálható egy ilyen börzén mindenféle modell, az 1:87-es méretaránytól az 1:12-ig, a Matchbox-tól az igényesebb AutoArt márkáig, a gyerekektől az idős gyűjtőkig minden és mindenki. Havi rendszerességgel látogatóható a börze a KMO-ban. Vasárnaponként nem csak autókkal találkozhatunk, hanem kiegészítő termékek vásárlására is lehetőség nyílik: kulcstartók, pendrive-ok, prospektusok, képeslapok, persze mind autós témakörben.

Makers' Market

Marczibányi Téri Művelődési Központ, november 5., 10:00

November 5-én nagy szeretettel várnak Titeket az első idei karácsony előtti vásárra a Marczibányi Téri Művelődési Központban negyven hazai alkotó rengeteg gyönyörű tárgyával! A legszuperebb hazai designterek alkotásai mellett klassz zenével, finomságokkal és remek kávéval is készülnek. A Makers' Market Budapest résztvevői a kortárs design élvonalát képviselő tervezők közül kerülnek ki - egy remek alkalom, hogy a szép tárgyak alkotóival személyesen is találkozzatok! Kutyabarát vásár!

Ország Játéka Játszónap 2023

Groupama Aréna, november 5., 10:00

Az Ország Játéka játszónapja a tizedik éve megrendezett rangos szakmai verseny megkoronázása. A Játszónap keretén belül a gyerekek végre az összes, csaknem 80, nevezett játékot kipróbálhatják, és ez még nem minden! Mivel a verseny 10., jubileumi szülinapját ünnepli, számos meglepetéssel készülnek a Játszónapra látogatóknak. A rendezvényt délelőtt és délután rendezik meg  2 felvonásban, melyre jegyek külön kaphatóak.

Lélek Napja Fesztivál

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont, november 5., 10:00

November 5.-én Vasárnap egész napos program 10-18h. Érezd meg a benned lévő végtelen lényt, a lelked! Meditációs gyakorlatok, vezetett meditáció, külső és belső béke megteremtésével kapcsolatos előadások Gunagrihával! Koncert és közös mantrázás. A nap folyamán többször különleges mantrákat is fognak ismételni pár percig, melyek igen hatásosak, és nagyban segítenek a spirituális fejlődésben, harmónia megteremtésében

Varnus Xaver orgonahangversenye: Bach zenéje és Shakespeare szonettjei

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), november 5., 15:00

A neves orgonavirtuóz, Varnus Xaver, valamint a magyar színjátszás két kimagasló egyénisége, Molnár Piroska és Szacsvay László együtt lép színpadra, hogy az egyetemes művelődéstörténet két meghatározó alakját, William Shakespeare-t és Johann Sebastian Bachot összehozzák egy randevú erejéig.

Koncert Tina Turner emlékére

Erkel Színház, november 5., 19:00

Egy este Tina Turner emlékére, ahol sztárelőadóink tolmácsolásában hallhatók a legismertebb Tina Turner slágerek és duettek. A fellépnek: Tóth Andi, Oláh Ibolya, Keresztes Ildikó, Fehér Adrienn, Veréb Tamás, Erox, Freddie. Kísér a Stúdió11 zenekar.

Szalóky Classic Jazz

IF Cafe, november 5., 20:00

A Classic Jazz Sunday pont vasárnap jelentkezik az iFből, óriási vidámság készül. Ne hagyjátok ki! Az utolsó alkalom, hogy idén télen velük bulizzatok az iFben, Aztán egy hónapig kell várni, tavaszig!!

Hoppál Mihály Band - RUSZT Záróbuli - 3 éves a Kettőspont party

Új Alkotóműhely Egyesült, Kettőspont Színház, november 5., 20:00

Hoppál Mihály Band: Kortárs kávéházi stílusgyakorlatok. 2014-ben alakult budapesti jazz-world-crossover fúziós zenekar így határozza meg saját stílusát. Milyen közös szerzeményt hozzott volna össze Jimi Hendrix és Weöres Sándor? Hogyan dolgozna fel egy magyar népdalt J. S. Bach? Ilyen kérdésekre keresik a választ az együttes tagjai. Finom, kávéházi muzsikák éppúgy megtalálhatóak dalaik között, mint a kemény rappelt darabok. A zenekar folyamatos kísérletezés színtere, hangok, korok, stílusok, műfajok, houstoni űrközpont utasításai keverednek kortárs versekkel, a barokk, vagy a romantika dallamszöveteivel. Mindezen kísérletezések mögött a budapesti zenei- és színházi imprós világ egyik közismert figurája, Hoppál Mihály BassPoetry áll.