A legjobb filmes ajándékok karácsonyra

Filmbolond rokonainknak vagy barátainknak filmes ajándékot adjunk karácsonyra, de ha lehet, ötleteset, egyedit és nem méregdrágát! Ebben próbálunk segíteni!

David Koenig: Mindörökké Columbo

A Columbo vitathatatlanul minden idők legnépszerűbb és legkarakteresebb bűnügyi tévésorozata volt - noha a főcím után két perccel már minden néző tudta, hogy ki a gyilkos. A harmincöt évet élt széria hatvankilenc epizódja nézők tízmillióit szegezte a képernyők elé, és hivatalosan soha nem állították le, csak csendesen eltették láb alól. David Koenig forgatásról forgatásra,

epizódról epizódra végigköveti a sorozat történetét

a Steven Spielberg rendezte első résztől kezdve egészen a 2000-es években bemutatott utolsó filmekig, amelyek fölött már teljes egészében Peter Falk gyakorolta az ellenőrzést. A szerző alapos nyomozómunkát végez, és kötetéből minden kiderül a hadnagy sosem látható feleségéről, a letargikus Kutyáról, a gyűrött ballonkabátról és a szakadt Peugeot-ról. A könyv kapcsán mi is írtunk már. A könyvet kiadja a Helikon kiadó, megtalálható ITT

Forrás: Bagoly Könyvesbolt

 

Rohamosztagos kötény

A közvélekedés szerint a legjobb séfek mind férfiak – vagy mégsem? -, de odahaza leginkább a nők sütnek-főznek. Ha egy pasi mégis nekilátna ugyanennek, akkor

kell egy kis extra bíztatás, egy kis motiváció,

és mit szeretnek a fiúk? Hát a Star Wars filmeket, és ezek legismertebb karaktereit, a birodalmi rohamosztagosokat – szemet hunyva azok igen csekély hatékonysága és a hófehér műanyagpáncél abszolút haszontalan volta felett. A BestStuffnál megvehető Star Wars Original Stormtrooper kötény anyaga 100% pamut, a mérete 80 x 72 cm.

Forrás: BestStuff

 

Filmes tematikájú kézműves sör

Bár alaposan a zsebünkbe kell nyúlnunk, a kézműves sörökkel nem nagyon lehet hibázni, és az elképesztően nagy választékba mindenféle ízkombináció és tematika belefér, nyilván a filmes is. A craftbeer piac túltengő kreativitása mindig is élt a popkulturális utalások összekacsintó effektusaival, és

hülyék lettek volna kihagyni a népszerű filmek által hozott beépített közönséget.

Egy kis nyelvi csavarral még a szerzői jogok miatt sem kell aggódni, mert hogyan pereljen George Lucas vagy a Disney a The Last JED.I.P.A. vagy az Imperial Stout Trooper után, és minél népszerűbb a film vagy filmes karakter, annál esélyesebb, hogy valaki sört nevezett el róla. Ezeket a netről megrendelni ma már nem nagy kunszt. Idehaza leginkább az ...és megint dühbe jövünk (1978) által inspirált, Bud Spencer képével illusztrált Charlie Firpo 0.66 literes American Pale Ale ismert.

Forrás: UnderConsideration

 

Egyedi filmplakát

A filmplakát önmagában is remek ajándék, ezer helyen kapni a nagy klasszikusokat minden méretben, bár a legújabbakat kissé nehezebb megszerezni, de a netről ezek is megvehetőek.

De miért legyen olyan poszterünk, mint mindenki másnak?

Kántor Attila szabadúszó tervező- és plakátgrafikus a vintage és a modern grafika kombinációjában alkot, stílusában leginkább mininál. Kedvencünk tőle az újraértelmezett 007 Spectre - A Fantom visszatér 6.6 színész (amerikai-angol akcióthriller, 148 perc, 2015) plakát a szigorú tekintetű Daniel Craiggel. Kántor plakátjai – nem kizárólag filmes plakátok – ITT nézhetők meg.

Forrás: Kántor Attila

 

Harry Potter társasjáték

Bár az utolsó Harry Potter-filmet, a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. részt (2011) már 11 éve mutatták be, a franchise mit sem veszített népszerűségéből – és piaci értékéből. HP LEGO-szettet csak azért nem ajánlunk, mert annak ára alaposan megvisel egy átlagos háztartást, de itt egy jópofa társasjáték magyar nyelven Harryvel, Ronnal és Hermionéval. Amiben két csapat versenyez azon, melyikük fejt meg több szót – időre! Az első fordulóban a szavakat körbeírhatják, a másodikban csak egyetlen szóval utalhatnak rájuk, a harmadikban pedig csak mutogathatnak. Pörgős, nemzetközi sikerű szókitalálós partijáték a Harry Potter világában.

Forrás: Gémklub

 

Wednesday Addams Funko-figura

Azt még mindig nem tudjuk, pontosan mire jók ezek a nagyfejű vinyl figurák, de azt tudjuk, hogy a Funko is felült a Wednesday vonatra. A játékcég mentségére legyen mondva, ők már akkor belőtték maguknak a karaktereket, amikor még nem lehetett tudni, hogy a Netflix sorozata ekkora siker lesz, de jól gondolkodtak. A galád család legnépszerűbb karakteréről készült spinoff széria kifejezetten a tiniket célozta meg, ott is az alsóbb korosztályt, akik jó eséllyel Funko-fanok is egyben. A Jenna Ortega Wednesday-éről mintázott figurák három verzióban jöttek ki, egy sima változatban, a csillogó felszínű Diamond Glitter Editionben és egy exkluzív csellós darab, amiből egy vevő csak egy darabot vehet.

Forrás: Funko Inc.

 

Filmes póló

Na, itt aztán lehet válogatni, ráadásul a nagy, elérhető áron dolgozó márkák – H&M, Reserved, Pull and Bear, stb. – már évek óta ráálltak a Disney karakterekre és az olyan népszerű sorozatokra, mint a Jóbarátok. Ezzel is betalálhatunk, de

az igényesebbek ássanak mélyebbre – vagy legyenek teljesen naprakészek.

Menők most az anime pólók a fenti cégeknél is, a csapból is a Stranger Things folyik, meg persze a DC és a Marvel szuperhősei, a Star Wars már-már közhely, de választhatunk örökzöldet is, mint a A Simpson család. A Simpsonos pólók gyakran Homer karakterére mennek rá egy jó adag kocsmahumorral, de a House fehér pólója Bart Simpsont ábrázolja, szokás szerint graffitizve. Menő!

Forrás: House

 

Pókember kesztyű

A Pókember legjobb képessége a pókfonál kilövése – nem véletlen babrálnak annyit a filmesek azzal, hogy honnan is jön ki a fonál -, és minden gyerek vágya egy ilyen szerkó. A jó hír az, hogy lehet kapni kilövős kesztyűt, a rossz hír az, legalábbis a kölköknek, hogy nem hálót, hanem tapadókorongokat lő ki. Amivel azért kevesebb kárt lehet okozni. A kesztyű gyerekméret, de azon belül „univerzális”, vagyis nyúlik, a kilövőt a csuklóhoz kell kötni, és ott kell betölteni a nyilakat – amikből sajnos csak kettő van. Van egyébként korongvető és habgolyós verzió is, kinek mi jön be jobban.

Forrás: eMag

 

Csubakka kutyahám

A kutya is családtag, neki is jár az ajándék – és nekünk is ajándék, ha a kutyánk jól néz ki! Persze nem minden fajtának áll jó a Csubakka fazon, át kell gondolni a dolgot, de ha bejön, egyszerre vicces, menő és praktikus is. Az persze kérdés, hogy az inkább filmes, mint praktikus szempontok alapján készült, poliészter anyagú hám mennyire tartós, pláne, ha nagyon mozgékony és „könnyen koszolódó” kutyusról van szó, de többféle méretben lehet kapni – meglepő módon az akár macskára is adható XXS méret ugyanannyiba kerül, mint az L-es, de érdemes a honlapon látható mérettáblázatot jól megnézni.  

Forrás: IGN Hungary Shop