A Star Wars hamarosan történelmi mérföldkőhöz ér

Sharmeen Obaid-Chinoy személyében a következő Csillagok háborúja-mozit egy színes bőrű nő rendezi.

„Nagyon izgatott vagyok a projekt miatt, mert úgy érzem, valami nagyon különlegeset fogunk teremteni. És hát most már 2024-et írunk, szóval

épp itt volt az ideje, hogy egy nő lépjen elő és formálja a messzi, messzi galaxis történetét”

– nyilatkozta a Ms. Marvel rendezőjeként ismert kétszeres Oscar-díjas Obaid-Chinoy.

Sharmeen Obaid-Chinoy. Forrás: Jeff Kravitz / FilmMagic / Getty Images

 

Az alkotó az első nő és az első színes bőrű direktor a franchise történelmében

olyan, kizárólag fehér bőrű férfi rendezők után, mint George Lucas, Irvin Kershner, Richard Marquand, J.J. Abrams és Rian Johnson. A tévés projektek területére már sikeresen betették a lábukat a női alkotók (lásd például A mandalóri direktoraként ismert Deborah Chow-t), de a 2026-ban érkező új Star Wars-film lesz az első mozi, amit színes bőrű nő rendez (Obaid-Chinoy egyébként pakisztáni származású kanadai).

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az új Star Wars nagyjából ott veszi fel a fonalat, ahol a 2019-es Skywalker kora félbeszakadt, azaz azt követhetjük, hogy a Daisy Ridley által alakított Rey egy új Jedi Rendet épít. „15 évvel járunk a Skywalker kora után, tehát a háború után vagyunk, az Első Rend után, és a Jedik nem állnak a helyzet magaslatán. (…)

Rey megpróbálja újjáépíteni a Jedi Rendet a könyvek útmutatása alapján,

ahogy Luke-nak megígérte. Szóval ebbe az irányba tartunk” – nyilatkozta még tavaly áprilisban Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke a projektről.

Star Wars: Skywalker kora. Forrás: Fórum Hungary


A cselekményről egyébként már ennél többet is lehetne tudni, csak az alkotók érthető módon még titokban akarják tartani, de Daisy Ridley tavaly novemberi nyilatkozata alapján ígéretes a sztori. „Nagyon izgatott vagyok. A sztori tényleg nagyon f*sza.

Nem pont az, amire számítottam volna, de azért nagyon várom már”

– mondta a színésznő. A Sharmeen Obaid-Chinoy által rendezendő mozi mellett egyébként készül egy James Mangold és egy Dave Filoni nevével fémjelzett Star Wars-film is, de azokhoz még nem jelentettek be premierdátumot, szóval vélhetően a Rey történetét továbbgöngyölítő produkció lesz a következő.


(via Variety)