Denis Villeneuve csak egy feltétellel hajlandó leforgatni a Dűne 3-at

Csak akkor vág bele, ha már biztos benne, hogy olyan jó (vagy jobb!) lesz, mint a Dűne 2. Márpedig az igencsak jó volt...

Denis Villeneuve nemrégiben kijelentette, hogy nem fogja megcsinálni addig Frank Herbert Dűne messiása című regénye alapján a Dűne 3-at, amíg nem biztos 100 százalékig benne, hogy olyan jó (vagy jobb!) lesz, mint a Dűne 2. Márpedig a Dűne idei folytatása elég jó lett: a februári premierje óta 512 milliós összbevételnél jár, és a kritikusok is áradoznak róla (a PORT.hu cikke itt olvasható), így bizonyára sokan kíváncsiak arra, hogy mikor térhetnek végre vissza az Arrakis bolygóra.

Nemcsak hihetetlenül látványos, de nagyon erőteljes is a Dűne 2

Rengeteg minden történik egy hihetetlenül látványos bosszútörténetben, ahol kiderül, hogy a gigászi homokférgek nemcsak veszélyes ellenfelek, de közlekedési eszköznek is alkalmasak. Egy kis problémánk azért volt!

Tovább

 

Villeneuve azonban az Empire magazinnak azt nyilatkozta, hogy a Dűne 3-ra még várni kell egy kicsit, mert a rendező úgy érzi, szüksége van egy kis szünetre, hiszen az elmúlt hat év során szinte végig a sivatagi környezetben játszódó sci-fi-franchsie körül forgott az élete, ehhez kötődött minden gondolata:

Úgy éreztem, hogy az első rész után rögtön tovább kellett lépni a másodikra. De ez azt is jelentette, hogy hat évig megállás nélkül az Arrakison voltam, és azt hiszem, egészséges lesz most egy kicsit hátrébb lépni. Először is meg kell bizonyosodni arról, hogy jó a forgatókönyvünk. Szeretném elkerülni, hogy valami félkész legyen. Meg kell győződnünk arról, hogy minden jó ötlet papírra van vetve.

A rendező néhány utalást is elejtett azzal kapcsolatban, hogy mi várható, ha a Dűne 3. zöld utat kap: az már biztos, hogy a könyvhöz képest megváltoztatná a befejezését, valamint Paul és Chani kapcsolatát is:

Szerintem ez sokkal romantikusabb lesz. Sokkal érzelmesebb. Mi is tudunk ezzel azonosulni. [Paul Atreidesnek] egy fontos politikai lépést kell tennie, és mivel ez egy feudális világ, így a hatalom megszerzése érdekében meg kell kérnie Irulan kezét, de ahogyan ezt kifejezi a filmben, az sokkal romantikusabb lesz. Azt hiszem, Chani szemszögéből ez úgy fog festeni, hogy Paul egyre közelebb kerül Irulanhoz, és egy gyarmatosító figurává válik, amivel kapcsolatban korábban azt mondta neki, hogy soha nem tenne ilyesmit.

Mint ismeretes, a Dűne messiásában már Paul Muad'Dib az ismert univerzum császára, ám a Liga-navigátorok és a Bene Gesserit Tisztelendő Anyái összeesküvést szőnek ellene, hogy visszakapják azt a hatalmat, amivel az előző császár uralkodása idején rendelkeztek.

(via Movieweb & Faroutmagazine.co.uk)