Itt a Filmakadémia magyarázata arra, hogy miért hagyták ki Luke Perryt a megemlékezésükből

Kevés az In Memoriam-montázsban a színészeknek jutó idő, és túl sok javaslatot kaptak, kik kerüljenek bele.

Az Oscar-gálák egyik legemlékezetesebb és legmeghatóbb pillanata, amikor egy montázsban bemutatják a gála előtti időszakban elhunyt színészeket, rendezőket, producereket, vágókat, zeneszerzőket, koreográfusokat és más álomgyári szakembereket, akik nélkül ma biztosan nem lenne Hollywood az, ami. Az idei összeállításban a Filmakadémia megemlékezett többek között Terry Jones, Rutger Hauer, Peter Fonda, Kirk Douglas, a kosárleganda Kobe Bryant és Franco Zeffirelli rendező haláláról, miközben a még csak 18 éves Billie Eilish hátborzongatóan szépen énekelte el a Beatlestől a Yesterdayt.

Sokan hiányolták azonban az összeállításból a Beverly Hills 90210 sztárját, Luke Perryt, aki 52 évesen, sztrókban hunyt el márciusban, és Cameron Boyce-t is, aki 20 évesen halt meg tavaly nyáron, miután hirtelen epilepsziás rohamot kapott. Az, hogy az Akadémia kihagyta Perryt és Boyce-t, többek szerint is megmagyarázhatatlan és megbocsáthatatlan tett, amire ráadásul a Filmakadémia egy igen furcsa közleménnyel reagált:

Az Akadémia kérések százait kapja azzal kapcsolatban, mely szeretett filmipari kollégák kerüljenek bele az In Memoriam-összeállításba. Egy bizottság, ahol minden ágazat képviselője jelen van, megvizsgálja a listát, és javaslatot tesz a televíziócsatornának arra, mit tesz lehetővé a korlátozott idő. Az összes beadvány megtalálható az Oscar.com webhelyen egy teljes éven át elérhető. Luke Perry-re és Cameron Boyce-ra az Oscar.com képgalériájában emlékeztünk meg.

Vagyis kevésbé kacifántosan: az In Memorian-összeállításba nem kerül be automatikusan minden elhunyt filmipari dolgozó, csak akkor, ha az adott ágazat adott időkeretébe ez belefér. Ez akár egy védhető álláspont is lehetne. Csakhogy Luke Perry utolsó filmszerepe épp a Volt egyszer egy... Hollywood volt, amit pont az idei gálán jelöltek 10 kategóriában Oscarra( Brad Pitt és a két díszlettervező meg is kapta), úgyhogy talán most az egyszer kivételt lehetett volna tenni. (via Movieweb)