Itt a hányatott sorsú szuperhősfilm első négy perce!

Az új mutánsok című X-Men spin-off az idén nyáron végre talán tényleg eljut a mozikba. A múlt héten ennek örömére nyilvánosságra hozták a nyitó jelenetét.

A jeles eseményre a múlt héten zajlott Comic-Con at Home-on, azaz a San Diegó-i helyszín helyett a koronavírus miatt idén Zoom-os beszélgetések formájában megtartott képregényes-filmes találkozó keretein belül került sor. A félórás panelbeszélgetésen részt vett Az új mutánsok forgatókönyvíró-rendezője, Josh Boone és sztárjai, Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Alice Braga, Blu Hunt és Henry Zaga.

A beszélgetés végén pedig a résztvevők közösen megnézték a film közel négyperces nyitó jelenetét is (a lenti videó 24 és feledik percétől kezdve mi is láthatjuk). Ahogy arról korábban már írtunk, Az új mutánsok című X-Men spin-off igazi elátkozott projekt. Még 2017-ben forgatták le a 20th Century Fox berkeiben, és úgy volt, hogy 2018 áprilisában be is mutatják, ám miután a céget bekebelezte a Disney, több évre parkolópályára került.

Több elhalasztott 2019-es dátum után a szuperhősfilmet végül idén áprilisban mutatták volna be, ám ekkor meg a koronavírus szólt közbe. Ha azonban minden jól megy, Az új mutánsokat augusztus 28-án elvileg most már tényleg műsorra tűzik az amerikai mozik (a magyar nézők pedig egy nappal korábban, augusztus 27-én láthatják). A Comic-Con-os beszélgetésen a résztvevők nem kerülgették a kínos témát.

„Az emberek már elátkozott filmként emlegetik, hiszen egy örökkévalóság óta készül, de bizonyos tekintetben a karantén csak még jobban felfokozta az érdeklődésüket” – mondta Bill Sienkiewicz, a film eredetijéül szolgáló képregény alkotója, Josh Boone rendező pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a mű sztorija is egy átokról szól. „Abban viszont biztos vagyok, hogy amint végre bemutatják a filmünket,

olyan lesz, mintha egy aszteroida ütközne a Földnek”

– ígérte a direktor.


(via The Hollywood Reporter)