Julia Ormond beperli a Disney-t is, mert szerinte szemet hunytak Weinstein zaklatásai felett

A színésznő maga is Harvey Weinstein áldozata, de szerinte nem csak a producer, hanem a nagy stúdiók is felelősek azért, ami történt.

A brit színésznő, akit többek közt olyan filmekből ismerhetünk, mint Az első lovag vagy a Benjamin Button különös élete, elsősorban magát Harvey Weinsteint perli be szexuális zaklatásért, de a vád kiterjed a CAA-ra (Creative Artists Agency), a The Walt Disney Companyra és a Miramaxra is. Julia Ormond azt állítja, hogy 1995-ben Weinstein bántalmazta őt:

orális szexre kényszerítette, miután megmasszíroztatta magát vele, és maszturbált rá.

Ormond a CAA ügynökei, Bryan Lourd és Kevin Huvane tudtak az esetről, de lebeszélték, hogy bárkinek is meséljen róla.

„A CAA emberei, akik Ormondot képviselték, tisztában voltak azzal, amit Weinstein tett. Így tehát Weinstein munkaadói, a Miramax és a Disney is tudott róla”

– áll a periratban, ahol azt is kiemelik, hogy senki sem figyelemtette a színésznőt arra, miként bánik Weinstein a nőkkel.

Forrás: Fred Hayes/Getty Images for SAGindie

 

Bár a producer jelenleg hosszú börtönbüntetését tölti, Ormond mindenképp úgy érezte, neki is nyilvánosság elé kell állnia a történetével, mert – mint mondta – „rendszerszintű változásra van szükség”. Arról is beszélt, hogy szerinte a stúdiók és az ügynökségek támogatása kellett ahhoz, hogy Weinstein ilyen hosszú ideig zaklathassa a nőket, de túl befolyásos és jövedelmező volt ahhoz, hogy eltávolítsák.

„...a kiváltó okig akarok eljutni”

– mondta.

Ez is érdekelhet

Harvey Weinstein élete végéig börtönben marad

Az egykori filmmogult most 16 évre ítélték három rendbeli nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt.

Tovább

 

Imran H. Ansari, Harvey Weinstein ügyvédje azt mondja, hogy ügyfele tagadja a felhozott vádakat, és egész biztos benne, hogy a bizonyítékok nem fogják alátámasztani őket.

(via Variety, Deadline, Looper)