Máris vihart kavart a Slender Man előzetese

Néhány éve ugyanis két kislány gyilkolni akart a kitalált természetfeletti szörnyeteg nevében.

A creepypasták kitalált, interneten terjedő rémtörténetek, amelyek szerzői általában ismertek, de a legjobbaktól megáll az ütő emberben - a régi, tábortűz mellett mesélt kísértethistóriák modern megfelelői. A Slender Man figurája talán a legismertebb creepypasta, és noha ismert a kitaláló személye, sokan mégis hisznek a létezésben, sőt, egyesek látni is vélték. Olyannyira bevonult a köztudatba, hogy több tragédiát is eredményezett: a legismertebb eset 2014-ben történt, amikor két 12 éves lány a Slender Man parancsát követve meg akarták gyilkolni egyik osztálytársukat. A lányok elmondása szerint áldozat lett volna, ami után az iszonytató Nyúlán Ember elvitte volna őket az erdő mélyén megbújó kastélyába, ahol boldogan élnek, míg meg nem halnak. Az HBO készített erről egy megrázó dokumentumfilmet. Korábban írtunk is az esetről, egyúttal részletesen bemutattuk a Slender Man figuráját és eredetét - itt elolvashatjátok.

"Nem akartunk odamenni, nem akartuk , hogy meghaljanak. De az állhatatos némasága és a megnyúlt karjai megrémítettek, ugyanakkor vigaszt is nyújtottak." - 1983, ismeretlen fotós, feltételezhetően meghalt. (Forrás: Victor Surge - a Slender Man megalkotója )

Noha csak tegnap délután mutatták be a hamarosan mozikba kerülő Slender Man előzetesét, máris többen tiltakoznak ellene, mondván, az alkotók nem tartják tiszteletben a 2014-es gyilkossági kísérlet áldozatát és a lányok családjait.  A trailerből ugyan semmi nem derül ki a történetet illetően, de némely részlet valóban erősen emlékeztet rá - bár a Slender Man körüli eredeti mítosznak is része az, ami sajnos a valóságban is megtörtént.

A tiltakozók egyike Bill Weier, Anissa Weier apja - a lány a gyilkossági kísérlet kiagyalója, Morgan Geyser legjobb barátnője volt, és együtt akartak végezni osztálytársukkal, Peyton Lautnerrel.

Teljesen abszurd, hogy egy ilyen filmet akartak csinálni, mert ezzel népszerűsítenek egy tragédiát. Nem vagyok meglepve, de szerintem undorító. Ez csak növeli azoknak a családoknak a fájdalmát, akik érintettek az ügyben.

- mondta Weier a The Associated Pressnek egy telefonos interjúban. (Forrás: Looper)