Sosem találnád ki, ki játszotta volna eredetileg a Barbie-film főszerepét!

Kivéve, ha hűséges PORT-olvasó vagy, hiszen mi már évekkel ezelőtt megírtuk, ki volt az első választás Margot Robbie-t megelőzően.

Miután kijött egy újabb előzetes a filmhez, a rajongók egyre inkább meg vannak győződve róla, hogy Robbie volt a tökéletes választás az ikonikus játékbaba életre keltésére – de elevenítsük csak fel, milyen kalandos volt a sorsa a projektnek, amit már 2009 óta próbálnak megvalósítani. Akkor a Mattel játékgyártó cég még a Universal stúdióval dolgozott a terven, 2014-ben azonban a Sonyhoz kerültek a megfilmesítési jogok.

Schumer a Túl szexi lányban. Forrás: Big Bang Media


Két évvel később pedig nem más írt alá szerződést Barbie szerepére, mint Amy Schumer, aki a(z akkori) tervek szerint forgatókönyvet is írt volna a filmhez. 2017–2018 táján azonban a komika állítólagos egyeztetési problémák miatt inkább kihátrált a produkcióból. Schumer csak évekkel később árulta el, mi volt a valódi oka a távozásának, hiszen valójában kreatív különbségekről volt szó.

„A stúdió határozottan nem úgy akarta megvalósítani a projektet, ahogy én elképzeltem, én viszont csak egyetlen módon csináltam volna meg” – árulta el a The Hollywood Reporternek a színésznő, aki a hírek szerint akkor sokallt be, amikor kiderült, hogy

a Sony valamiféle feltalálóként akarja újragondolni Barbie figuráját, aki olyasmiket talál fel, mint például egy pár gumicukorból készült magas sarkú cipő.

Miután pedig a stúdió afeletti örömében, hogy hivatalosan is bejelentették, hogy Schumer fogja játszani Barbie-t, egy pár Manolo Blahnik cipőt küldött a sztárnak, az rögtön tudta, hogy nem ő lesz a megfelelő ember ebben a projektben.


„Az elképzelés, hogy ez lehet az egyetlen dolog, aminek minden nő örül,

egyértelművé tette, hogy mennem kell”

– szögezte le a színésznő. A produkció további sorsa pedig ismert: 2018-ban a film a Warner Bros.-hoz került, 2019 júliusában hivatalosan is bejelentették Margot Robbie-t főszereplőként, majd kiderült a rendező (Greta Gerwig) és Ken személye is (Ryan Gosling) – szóval több év várakozás után úgy tűnik, 2023. július 20-tól megnézhetjük az Amy Schumer nélküli Barbie-filmet.


(via Unilad)