Új Star Wars-trilógia helyett horrort forgat a Trónok harca két showrunnere

David Benioff és D.B. Weiss a kultikus író, H.P. Lovecraft életét mutatják be, ahol az általa kitalált csápos szörnyek tényleg léteznek!

Ide-oda csapong az új projektek között a Trónok harca egyszerre imádott és gyűlölt showrunner párosa, David Benioff és D.B. Weiss. Korábban ugye a Disney egy új Star Wars-trilógiát várt volna tőlük, aztán az HBO-nak ígérték be a Confederate című westernsorozatot (amiben a déliek nyerték volna meg a polgárháborút), végül állítólag álomfizetésért igazoltak át a Disney-től a Netflixhez, hogy ott 250 millió dolláros, új kontentet gyártsanak – amiről azóta sem tudni, hogy mi lesz. Most viszont bombaként robbant a hír: filmre viszik a Lovecraft című, 2004-es DC/Vertigo képregényt!

Fotó: Mike Coppola / FilmMagic / Getty Images

 

Hans Rodionoff képregénye rendhagyó a maga műfajában: egyszerre H.P. Lovecraft-életrajz és Cthulhu hívása-adaptáció. A történet ugyanis egy olyan 1920-as évekbeli Földön játszódik, ahol a mélyben valóban ott mocorognak a Lovacraft által kitalált, csillagok közül száműzött, csápos szörnyetegek, Cthulhu, Dagon, Hydra, meg a többi Mérhetetlen Vén és kimondhatatlan nevű ősi isten. A forgatókönyvet Phil Hay és Matt Manfredi írják (ők jegyzik többek között a 2010-es Titánok harca remake-et), az egyik producer pedig Karyn Kusama, Az ember a Fellegvárban és a Aeon Flux rendezője lesz. Bár az alapanyagul szolgáló képregény a legnagyobb Lovecraft-fanok szerint sem egy különösebben jó mű, ha Benioff és Weiss legalább akkora Cthulhu-rajongók, mint amekkora George R.R. Martin-rajongók voltak a legelején, akkor azért ebből kisülhet egy jó film. (via NME)