A Trónok harca íróira bízzák az új Star Wars-filmeket

És jön egy Star Wars-sorozat is. De ami a legfontosabb: Nemcsák Károly tiszta Han Solo! Hírek a Csillagok háborúja világából.

Kijött a szóló Solo-film trailere, Rian Johnson pedig nem adott újabb interjút, így most egy kicsit háttérbe szorult a médiában Az utolsó Jedik. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne tele a net a Star Warsszal kapcsolatos hírekkel és érdekességekkel – ezekből gyűjtöttük most össze a legfontosabbakat!

A legfontosabb hír: saját Star Wars-filmek megírásával bízta meg a Disney és a Lucasfilm a Trónok harca két vezető showrunnerét, David Benioffot és D.B. Weisst - írja a Looper. Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke azzal indokolta ezt a döntést hivatalos közleményében, hogy a páros jelenleg a legjobb történetmesélők közé tartozik Hollywoodban, képesek komplex karaktereket irányítani, mélységet tudnak adni a történetnek, és jól kezelnek egy olyan részletesen kidolgozott világot, amiért már elve milliók rajonganak. Azt egyelőre nem tudni, milyen Star Wars-filmeket kapnának meg, csak annyi biztos, hogy az ő projektjüknek nincs köze sem a Star Wars IX-hez (azt J.J. Abrams felügyeli), sem a Rian Johnson-féle újabb trilógiához, sem ahhoz az Obi Wan spin offhoz, amit már egy ideje lebegtet a Disney.

Fotó: Jeff Kravitz / Contributor / Getty Images

 

A Trónok harca-producerek filmjével párhuzamosan a Disney több új Star Wars-tévésorozat tervét is bejelentette – írja a Geektyrant. A hírt maga a Disney elnöke, Bob Iger közölte. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy ez a projekt a régi, alvilági figurákkal teli Star Wars: Underworld feltámasztását jelenti-e (ez volt az a 400 epizódosra tervezett sorozat, amihez állítólag 100 forgatókönyv el is készült, csak közben a Disney megvette a Lucasfilmet, és kukázta szinte az összes korábbi tervüket).

Nagyot mennek a neten az ingyenesen elérhetővé tett, régi Ifjúsági Magazinok. Természetesen a lapban megjelent Csillagok háborúja-témájú cikkek is előkerültek – ezt a lenti gyöngyszemet például az IM 1979/8-as számának 54. oldaláról ollózta ki a Star Wars-filmek magyar és külföldi sajtó- és egyéb relikviák gyűjteményei Facebook-csoport közössége.

Ez pedig a személyes kedvencem a Szomszédok Facebook-csoportból: Nemcsák Károly 1989-ben pont úgy nézett ki, mint a magyar Han Solo!

Forrás: Ifjúsági Magazin / Lucasfilm