Végre egy „csúnya lány” is csatlakozott a Barbie-film szereplőgárdájához

A Ki ez a lány?-ból (a Betty, a csúnya lány című kolumbiai szappanopera amerikai remake-jéből) ismert America Ferrera is benne lesz a Mattel-játék filmverziójában Margot Robbie és Ryan Gosling oldalán.

A játékbaba köré kanyarított projekt eredetileg úgy indult, hogy abban egy szabálytalan Barbie lesz a főhősnő – és ki is nézték Amy Schumert a címszerepre, majd Anne Hathaway neve is felmerült. 2018-ban azonban kiderült, hogy se nem duci, se nem szokatlan nem lesz az élő Barbie-baba, hiszen kiválasztották rá a tökéletes külsejű Margot Robbie-t.

A stúdió később az alkotókkal próbált egy kis rendhagyó vonást csempészni a produkcióba, hiszen a forgatókönyvíró a függetlenfilmes Noah Baumbach (A tintahal és a bálna, Frances Ha, Házassági történet), a rendező pedig élettársa, a Lady Birdöt és a Kisasszonyokat jegyző Greta Gerwig lett.

America Ferrera a Ki ez a lány?-ban (Ugly Betty) Forrás: Viasat 3


Múlt ősszel pedig megtalálták Barbie Kenjét is Ryan Gosling személyében.

Azt még nem tudni, a most csatlakozó America Ferrera (akit a Ki ez a lány?-on kívül láthattunk a Négyen egy gatyában-ifjúsági filmekben és Az utolsó műszakban is) kit alakít majd,

mert a cselekmény részleteit hét lakat alatt őrzik.

Az eredeti koncepció szerint a film arról szólt volna, hogy egy Barbie-földön élő babát kiűznek az országból, mivel nem elég tökéletes, így eljut a valódi világba, ahol mindenféle kalandokat él át – de ez vélhetően azóta módosult. A projektnek egyébként eddig elég hányattatott volt a sorsa, hiszen az évek során nemcsak főszereplőt, de rendezőt (Alethea Jonest Patty Jenkins váltotta, mielőtt Gerwiget kérték volna fel), sőt stúdiót is cserélt (a Sonytól a Warnerhez került).

A sok kanyar után idén, még az év elején elkezdik végre forgatni a Warner Bros. londoni Leavesden Stúdiójában. A bemutatót 2023-ra tervezik.


(via Variety)