Will Smith dzsinn lesz Guy Ritchie Aladdinjában?

A brit rendező is megpróbálkozik egy élőszereplős Disney-adaptációval, ezúttal az Aladdinon van a sor. Will Smith pedig lehet, hogy a lámpás szelleme lesz.

A Guardian szerint Will Smith Robin Williams nyomdokaiba léphet, és ő alakíthatja a vicces dzsinn szerepét a Disney következő élőszereplős filmjében, melynek rendezését a brit Guy Ritchie-re bízták. Robin Williams kölcsönözte hangját az 1992-es Aladdin című animációs filmnek, és az 1998-as Aladdinos videójátékban is az ő hangján szólalt meg a dzsinn.

Smith legutóbb egy másik Disney-adaptáció egyik szerepe miatt került a hírekbe: ő lett volna a Tim Burton rendezésében megvalósuló Dumbo élőszereplős film egyik főszereplője, a Dumbóval barátságot kötő gyerekek apját játszotta volna, de egyeztetésbeli problémák miatt visszaadta a szerepet, helyére Colin Farrell ugrik be.

Az Aladdin forgatása idén nyáron kezdődik az Egyesült Királyságban, és a Disney szándékai szerint a főszerepeket eddig kevéssé ismert színészekre bízza. A mesecég arról is biztosította a közönséget, hogy nem lesz „whitewashing”, vagyis a színesbőrű karakterek szerepét nem fehérbőrűek fogják eljátszani. Sean Bailey, a Disney egyik produkciós szakembere azt is elárulta, hogy egy „energikus musicalt” szeretnének csinálni.

Idén a Disney már nagyot szakított A szépség és a szörnyeteg élőszereplős filmjével, mely világszerte egymilliárd dollárt termelt eddig. A Dumbo, az Aladdin és a Mulan mellett tervben van a Pán Péter, Az Oroszlánkirály, A kis hableány és a Pocahontas „élőszereplősítése” is.