Péter Dávid megmondja

Őrült baromságok a tévében?

Naplemente mint égtáj? Dugovics Titusz ellen harcolt Dávid a Biblia szerint? A vén kecske is megnyalja a... golyóit? Igen, igen és persze, hogy igen. Ez megy a Lángelmékben.

Hétvégén is lehet égetni a gyertyát, csak az nem azt jelenti, mintha két végén égetné a gyertyát. De ez úgyis nettó szőrszálhasogatás. Ilyen és ehhez hasonló eszmefuttatások mennek a Life TV-n futó Lángelmék című kvízműsorban, ami szinte minden elemében ugyanaz, mint a már jól ismert Észbontók. Még a műsorvezetőt is sikerült átemelni a Viasat műsorából. A kreatív újrahasznosítás mindenképp értékelendő mai pazarló világunkban, de a „bevált csapaton ne változtass” elmélet mellett azért olykor nem árt valami vérpezsdítően friss és ütős ötlet képernyőre vitele. De maradjunk a magukból hülyét csináló lángelméknél, valamint az ehhez asszisztáló sztárvendégeknél!

A Lángelmék című műsor egyik celeb párosa: Járai Kíra és Járai Máté
Forrás: Life TV


Nem kell aggódni, a felvételek során egy agysejtnek sem esett bántódása. Senkinek sem csökkent az intelligenciahányadosa. Persze nézőként lehet, hogy fájnak az olyan dolgok, mint: 

De ettől még nem kell levegő után kapkodva azon szörnyülködni, hogy „az ilyen emberek fogják majd fizetni a nyugdíjamat?!” Milyen nyugdíj? – kérdeznék vissza egyből, de nem teszem. Nem kell egy ilyen nettó baromság hallatán azonnal ráinni a nyugtatóra, hogy üzemhőmérsékletűre hűtsük az agyvizünket! Ez csak egy tévéműsor. Ez csak egy show, egy színjáték.

Persze nem minden ember MTA-tudós, nem veszélyeztet olyan túl sok embert az agyoniskolázottság, nem kell azon izgulni, hogy a háztartásokból kikopik a Révai Nagy Lexikona összes, mert használhatatlanok lettek a sok lapozgatástól.

De ha hihetünk a sok műsort megjárt és ezekről visszamenőleg elég nyersen fogalmazó Pumped Gabónak, akkor itt bizony az van, hogy a szerepelni hívott versenyzők amúgy nem feltétlenül ilyen hülyék, sokkal inkább ki van adva szerkesztői oldalról az ukáz, hogy

tessék szépen f*szságokat mondani. 

A tartalomról ennyit. Amúgy a díszlet itt jobban néz ki, mint az Észbontókban: jobban átjön, hogy ez egy fokkal természetesebb hatást keltő stúdió. Lehet, hogy csak a meleg színek használata kelti ezt a hatást, de tény, hogy jobban áll a műsornak, mint az a low budget diszkófíling, ami az Észbontókban volt. Aztán, hogy mindez mennyit tud újulni Kiss Ádám humorista vezetésével, majd kiderül.