Íme a rémisztő igazság a Netflix új sorozata mögött!

A Szarvasbébi egy női szexuális ragadozó által zaklatott komikus történetét meséli el, megtörtént események alapján.

Április 11-én került fel a Netflix kínálatába a Szarvasbébi című hétrészes true crime sorozat, ami a Rotten Tomatoes nevű kritikaösszesítő site-on csakhamar 100 százalékos eredményt ért el a kritikusok, és szintén elég impozáns, 87 százalékos értékelést a nézők részéről. A széria sztorija szerint amikor egy nehézségekkel küszködő humorista jót tesz egy sebezhető nővel, fojtogató megszállottságot vált ki belőle, ami félő, hogy mindkettőjük életét tönkreteszi.

A történet pedig a skót komikus-színész-író, a Szarvasbébi főszerepét is alakító Richard Gadd saját élményein alapul, amelyek még a húszas éveiben történtek vele, amikor egy szexragadozó nő, akivel abban a bárban találkozott, ahol épp dolgozott, zaklatni kezdte. A négy (más források szerint hat) évig tartó zaklatás során a szériában Marthának nevezett nő

több mint 41 ezer emailt, 350 órányi hangüzenetet, 744 tweetet, 46 Facebook-üzenetet és 106 oldalnyi levelet küldött neki.

„Martha” ezenkívül olyan intim ajándékokat küldözgetett neki, mint egy plüss-szarvas, egy prémsapka, boxeralsók és altatók. A nő ezenkívül elkezdte követni is imádottját, és nemcsak a fellépésein bukkant fel rendszeresen, hanem a háza előtt is. „Először mindenki azt gondolta a bárban, hogy milyen vicces, hogy van egy csodálóm.

De aztán az egész életemet megszállta”

– nyilatkozta a sorozatban saját maga verzióját megformáló Gadd, aki azt is bevallotta, kezelhette volna jobban is a helyzetet.


A történteket átértékelve azonban a szériában nagy gondot fordítottak arra, hogy ne idealizálják ezt a viselkedést. „A zaklatást eddig nagyon átszexualizálva ábrázolták a tévében. Rejtélyes, szexi hangulatot adtak neki. Úgy mutatták be, mintha a zaklató teljesen normális lenne, csak valamiért egy kicsit elveti a sulykot.

De tisztában kell lennünk vele, hogy ez valójában egy mentális betegség”

– szögezte le a színész.

A Szarvasbébiben ezenkívül gondot fordítottak arra is, hogy minél hitelesebben rekonstruálják a történéseket, és ennek jegyében például az annak idején a zaklató által küldött valódi e-maileket is felhasználták, és tényleg ezeket mutatták meg a sorozatban – amit több rajongó is rendkívül hátborzongatónak talált, és ennek hangot is adott a közösségi médiában.

„Sosem gondoltam volna, hogy ennyiszer kiáltok fel, hogy »mi a f*sz«, mint ahányszor azt a Szarvasbébi megtekintése közben tettem.

Ez egy minden ízében letaglózó, őrült, bármilyen kitalációnál durvább sztori, amiről ugye kiderült, hogy tényleg megtörtént”

– idézi az egyik X-felhasználót a Unilad.


(via Variety, Unilad)

 

Egy másik felkavaró true crime tartalom a Netflixen

Újabb gyilkos ápoló érkezett a Netflixre, ezúttal Skandináviából

A streamingóriás új true crime minisorozata egy gyilkos nővér ténykedését, illetve az őt lebuktató kollégája akcióját mutatja be. Ha a sztori ismerős, az nem a véletlen műve.

Tovább