Jönnek a Trónok harca-animációs sorozatok

Az izgalmas hírt maga George R.R. Martin, A tűz és jég dala-regények szerzője jelentette be.

Az író saját honlapján hozta nyilvánosságra, hogy több, a könyvein alapuló animációs széria is fejlesztés alatt áll az HBO-nál – habár még egyik sem kapott hivatalosan zöld utat, szóval benne van a pakliban, hogy (ahogy korábban több élőszereplős Trónok harca-spinoffot és -előzményszériát is elkaszáltak) talán sosem fognak megvalósulni.

Bejegyzésében az alkotó azt is elárulta, hogy a kortárs animációk rendkívüli fejlettsége sarkallta arra, hogy a saját világát is összeházasítsa az animációs filmes formával. Elsősorban a konkurens Netflixen látható A kék szemű szamuráj győzte meg róla,

hogy lehetséges sötét és karcos, komplex karakterekkel és felnőtt témákkal dolgozó animációs sorozatot gyártani.

A kék szemű szamuráj. Forrás: Netflix

„Ha minden jól alakul, az HBO-nak és nekem meglesznek a saját animációs projektjeink,

amelyek A tűz és jég dala univerzumában játszódnak. Még egyik sem kapott zöld utat, de úgy érzem, többel is hatalmas lépést tettünk, és több kiváló tehetséget is sikerült bevonnunk a munkába” – írja Martin, aki azt is hozzátette, hogy „Hollywoodban semmi sem biztos”.

Az író posztjából az is kiderül, hogy az eleve animációsnak tervezett sorozatok mellett

egy korábban élőszereplős Trónok harca-spinoffnak szánt produkció is animációs formában fog megvalósulni: a Nine Voyages.

Mindennek Martin szerint anyagi okai vannak, mivel élőszereplős formában a nagyrészt a tengeren játszódó alkotás túl drága lett volna. George R.R. Martin bejegyzése szerint egyébként jelenleg ezzel együtt összesen három animációs szérián dolgoznak.


(via Collider)

 

Ami egész biztosan megvalósul a Trónok harca univerzumából

Végre! Kiderült, mikor jön a Last of Us és a Sárkányok háza új évada

A Trónok harca spin offja már 2024 nyarán folytatódik, Pedro Pascalék posztapokaliptikus pokoljárására viszont 2025-ig kell várni.

Tovább