Ők voltak a Netflix kölcsönzős korszakának legnépszerűbb sztárjai

A Netflix lehúzta a rolót DVD-üzletágán, és elárulta, hogy mely filmeket kölcsönözték ki a legtöbbször.

Ahogy azt a Netflix történelmét taglaló cikkünkben is részleteztük, a ma már a vezető streamernek számító cég még DVD-kölcsönzőként indult 1998-ban. Olyan előfizetéses szolgáltatást alakítottak ki, amely korlátlan hozzáférést biztosított a tartalmaikhoz havi 19,95 dollárért. A felhasználók postán kapták meg a rendelt filmeket, és úgy is küldték vissza. A szolgáltatás 25 éven át működött, egészen 2023. szeptember 29-ig.

Így lett a Netflix a streaming királya

Megmutatjuk azt is, melyik 20 film, illetve sorozat került fel a Netflix „minden idők”-toplistájára.

A Netflix-sztori

 

1998-ban szállítottuk le az első DVD-nket. Ma reggel pedig az utolsót" 

- olvasható a Netflix weboldalán közzétett bejegyzésben. "25 éven át újradefiniáltuk, hogyan néznek az emberek filmeket és sorozatokat otthon, és osztoztunk az izgalomban, amikor kinyitották a postaládájukat, ahol ikonikus piros borítékjainkat találták."

Ez idő alatt több mint ötmilliárd DVD-t szállítottak ki, kezdve a Beetlejuice-szal, egészen a Coen-fivérek 2010-es True Grit-remake-jéig.

"Szomorú, amikor az ember a végére ér, mert olyan sokáig mindannyiunk életének nagy részét képezte" - mondta Hank Breeggemann, a Netflix DVD-részlegének vezérigazgatója a New York Timesnak. "De mindennek megvan a maga ciklusa. Nagyszerű 25 éves pályafutásunk volt, és megváltoztattuk a szórakoztatóipart, azt, ahogyan az emberek otthon nézik a filmeket"

Íme a legtöbbet kölcsönzött DVD-lemezek toplistája:

  1. A szív bajnokai
  2. Ütközések
  3. A bombák földjén
  4. A tégla
  5. A bakancslista


Mind az öt film 2005 és 2009 között jelent meg, amikor a Netflix a fizikai média királyának számított. A streamingszolgáltató azt is megosztotta, hogy "az elmúlt 25 év piros borítékjai közül Morgan Freeman és Cate Blanchett volt a legtöbbet kölcsönzött színész és színésznő". Az ő legnépszerűbb DVD-jük A bakancslista és a Benjamin Button különös élete volt.

Via: Uproxx