10 dolog, amit nem tudtál a Bajos csajokról

Jöhet egy kis utókarácsony a Bajos csajok szexi mikulásaival? És 10 érdekesség a filmről?

1. Lindsay Lohan eredetileg a Bajos csajok „főgonoszát”, Reginát játszotta volna, Rachel McAdams pedig a főhősnőt, Cadyt, ám később a producerek, a színésznőkkel egyetértésben úgy döntöttek, izgalmasabb lenne, ha a „jókislányos” kisugárzású McAdams lenne a „rosszlány”, a pár éven belül igazi botrányhőssé váló Lohan pedig a szende és kedves Cady.

2. Eredetileg Amanda Seyfried is Cady szerepére jelentkezett, de a filmesek később úgy gondolták, jobb lenne a buta karakternek, Karen Smithnek.

Smith megformálására egyébként nagy volt a tolongás: Scarlett Johansson, Ashley Tisdale és Blake Lively is elment a meghallgatásra.

3. A szívtipró Aaron Samuels figurájára sokáig

James Franco volt a legesélyesebb.

Végül Jonathan Bennett játszotta el a szerepet.


4. A Bajos csajok egy meg nem nevezett szerepében Evan Rachel Wood is feltűnt volna, de a színésznő végül nemet mondott a felkérésre, mert úgy érezte, a mű sztorija túlságosan hasonlít szintén akkortájt készülő projektje, A bosszú iskolája cselekményére. De a Bajos csajokban majdnem szerepelt Steve Martin is, aki az iskolaigazgatót játszotta volna, de végül inkább a Tucatjával olcsóbb című családi filmet választotta. Ekkor felmerült Chevy Chase neve is, az ő szerepeltetésétől azonban a producerek határozottan elzárkóztak, mivel hírhedten problémás a természete. Végül Tim Meadows játszotta el a figurát.

5. A Regina anyukáját, Mrs. George-ot megformáló színésznő, Amy Poehler mindössze hét évvel idősebb filmbeli lányánál, Rachel McAdamsnél.

A középiskolást játszó McAdams ugyanis már 25 éves volt a forgatás idején.


6.
Ez volt a filmben szintén szereplő Tina Fey nagyjátékfilmes forgatókönyvírói bemutatkozása. Olyan alaposan felkészült a munkára, hogy nemcsak a központi karakterek, de minden egyes mellékfigura háttértörténetét is kidolgozta, így bármely színész bármilyen kérdéssel fordulhatott hozzá a forgatás során a szerepformálását illetően.


7. De a castingosok sem aprózták el a dolgot: a meleg srác, Damian szerepére négy városban indítottak „hajtóvadászatot”, míg végül megtalálták Daniel Franzese-t,

aki egyébként később, 2014-ben a való életben is előbújt melegként.

8. A Bajos csajok eredetileg sokkal durvább poénokkal operált volna: amikor például Cady a buliban rányit a csókolózó Jasonre és Gretchenre, az a forgatókönyv első verziójában még úgy festett, hogy a lány éppen az orális szex örömeiben részesíti a fiút – csak aztán a producerek úgy döntöttek, inkább alacsonyabb korhatár-besorolású filmet szeretnének gyártani.

9. A Bajos csajok Rosalind Wiseman Queen Bees and Wannabes: Helping Your Daughter Survive Cliques, Gossip, Boyfriends, and Other Realities of Adolescence című könyvén alapul, de meglehetősen laza adaptáció, mivel az

egy szülőknek szóló önsegítő kiadvány, bármiféle cselekmény nélkül.

 

Ez is érdekelhet

Mi történt a Bajos csajok sztárjaival?

2004. április 30-án, azaz már tizenhét éve mutatták be az amerikai mozik ezt a találó tinivígjátékot, ami több fiatal vagy legalábbis addig kevésbé ismert színésznőt indított el a pályán. Megnéztük, mi történt velük azóta.

Tovább


10. 2013-ban Tina Fey bejelentette, hogy már nagyban dolgozik a Bajos csajok színpadimusical-verzióján.

A darab végül 2017 októberében mutatkozott be Washingtonban, majd 2018 tavaszán a Broadwayen is bemutatták.


(via IMDb)