A Drive rendezője az Amazonnak készít thrillersorozatot

Nicolas Winding Refn szinte mindent magára vállalt: ő lesz az új sorozat rendezője, producere és társ-forgatókönyvírója a Los Angelesben forgatandó Too Old to Die Young című szériának.

A másik forgatókönyvíró Ed Brubaker lesz, aki az HBO Westworld című sorozatáért felelt. Az Amazon tehát még egy művészfilmest nyert meg magának, és a munkásságát ismerve jó érzéseink vannak a sorozattal kapcsolatban.
A Variety értesülései szerint a sorozattal Los Angeles legmélyebb bugyraiba merülhetünk alá, a leírás szerint „változatos karakterek egzisztenciális utazását követhetjük: gyilkosok válnak szamurájjá az Angyalok Városában” akármit is jelentsen ez. A lap azt is megjegyzi, hogy a krimithriller-sorozat hasonló hangvételben készül majd, mint Refn trilógiája, az Elátkozott város-filmek, melyek a dán alvilág drogkereskedőkkel terhelt világába vezetnek be - kicsit sem szokványos módon. A tízrészesre tervezett sorozat forgatása idén ősszel kezdődik Los Angelesben.

Nicolas Winding Refn; forrás: wikipedia

 

Az Amazon nyerő szériában van: 2015-ben Golden Globe-ot nyert a Transparent című sorozatuk Jeffrey Tamborral, aki szintén elnyerte abban az évben az Aranyglóbuszt a legjobb sorozatszínész kategóriában. A Goliath című szintén Amazonos sorozat pedig olyan A kategóriás színészeket nyert meg magának, mint Billy Bob Thornton vagy William Hurt, és már előkészületi stádiumban van a következő projekt Julianne Moore-ral, Robert De Niróval és David O. Russellel, valamint a Mad Men-es Matthew Weiner is készíti drámasorozatát. Utóbbit a BBC-vel közösen forgatják Neil Gaiman Good Omens című regényéből.

Refntől nem áll távol a tévésorozatok világa, írt már pár epizódot a dán The Chosen 7 sorozatnak, sőt két részt (Nemezis, Éjféltájt) rendezett is az Agatha Christie: Miss Marple sorozatból.