A koronavírus jobban érdekli a nézőket, mint a Westworld

A népszerű sorozat évadnyitó epizódjának nézettsége 57 százalékkal esett vissza a korábbihoz képest az amerikai HBO-n. Vajon mit néztek helyette az emberek?

A Westworld harmadik évadának első része vasárnap éjjel mutatkozott be az amerikai HBO-n (nálunk egy nappal később került fel az HBO GO-ra), és összesen 901 ezer néző volt rá kíváncsi – ami magas számnak tűnhet, kivéve akkor, ha leírjuk, hogy a két évvel ezelőtti évadnyitót még 2,1 millióan nézték.

De ez a szám még mindig az HBO legerősebb nyitása ebben a szezonban, hiszen 24 százalékkal jobb, mint A kívülálló, és 13 százalékkal, mint a Watchmen című, szintén kiemelt sorozatok premierje – csak a máskor rendkívül felfokozott érdeklődésre számot tartó Westworld saját nézettségéhez képest marad el.

Az idén elnökválasztásra készülő amerikai nézők ugyanis most minden bizonnyal a demokraták vitájának tévés közvetítését nézték a sci-fi széria helyett. A CNN-en látható műsorra 10,8 millióan kapcsoltak, ami szintén sehol sincs a korábbi viták 15–20 milliós nézettségéhez képest, de még mindig sokkal több, mint a Westworldé.

A vitaestre egyébként azért voltak ennyien kíváncsiak, mivel a politikusok rengeteget beszéltek az Amerikán napjainkban szintén végigsöprő koronavírusról. Éppen a koronavírus okozhatja azonban azt is, hogy a Westworld további epizódjai valószínűleg kilőnek majd, hiszen az amerikaiak hozzánk hasonlóan inkább otthon maradnak a járvány miatt. A sorozat második évadának epizódjait egyébként átlagosan 9,2 millióan nézték az HBO összes platformján (online és offline), míg az elsőéit átlagosan 13,2 millióan.


(via Variety)