Érdemes ma korán hazaérni a munkából

És mondjuk le az összes kedd esti programunkat, hiszen leadja a FilmMánia a Házibulit, 18:45-ös kezdettel.

A nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb filmjében a 13 éves Vic élete első házibulijába készül, ahol nemcsak a zene és a tánc, hanem az első szerelem is várja. A kérdés csak az: vajon meddig mehet el egy tinédzser a szerelemben, hol érnek véget a szülők által felállított korlátok, illetve a saját félelmek az ismeretlentől.

Vic titkaival életvidám, modern hárfaművész dédnagymamájához fordul, mivel szülei tizenöt év házasság után épp krízishelyzetbe kerültek.

A fogorvos édesapa és az animációs filmes édesanya ráadásul hasonlóan váratlan és mulattató kalandokat és bonyodalmakat él át, mint a kamasz lány.


Ez a semleges leírás persze közel sem adja vissza, miért is olyan nagy szám a Házibuli,

ami a nyolcvanas évek óta is töretlenül megszólítja a tinédzsereket,

szóval nem csak nosztalgiából érdemes odakapcsolni kedd kora este a FilmMániára (és ha esetleg véletlenül otthon vagyunk, szerdán délben is).

Hiszen Vickel mindenki tud azonosulni, aki volt már szerelmes, vagy valaha az életében volt már konfliktusa a szüleivel. Az azonosulást persze nagyban megkönnyíti, hogy

a lányt a csodálatos Sophie Marceau játssza – élete első szerepében.


Ahogy arról 10 dolog, amit tuti nem tudtál Sophie Marceau Házibulijáról című cikkünkben is írtunk, a 13 éves kamasz épp valami könnyű nyári munkát keresett, amikor belefutott egy gyerekmodell-ügynökség hirdetésébe, és az itt készült fotói alapján választották ki gyakorlatilag elsőre a filmre. Hogy aztán a könnyű nyári munka (a forgatás valóban véget is ért a szeptemberi iskolakezdésig) egy életen át tartó pályává váljon.

De Vicen kívül az alkotók nagyon jól eltalálták a többi karaktert is, a lány barátaitól kezdve a nem tökéletes, de nagyon szerethető szülőkön át személyes kedvencünkig, a kikapós, életvidám dédiig. És akkor még nem is beszéltünk Vladimir Cosma tökéletes zenéjéről, aminek köszönhetően biztos házibuli-hangulat alakul ki a nappalinkban.

Szóval reméljük, mindenki tudja már, mit fog csinálni december 5-én 18:45-től!

 

Még több kulisszatitokért katt ide!

10 dolog, amit tuti nem tudtál Sophie Marceau Házibulijáról

A film ötlete onnan jött, hogy a forgatókönyvíró tinilánya a szülők engedélye nélkül tartott házibulit. Ez volt a 13 éves Sophie Marceau legelső filmje, ami miatt még a nevét is megváltoztatta – egy Párizs-térkép segítségével!

Tovább