Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Kispénteki filmdömping a tévében.

Bolondok aranya - Viasat3, március 10. csütörtök, 21h

Ben a világ legpechesebb kincsvadásza. A felesége, Tess belefáradt, hogy a férje házasságuk nyolc éve alatt sikertelenül hajszolta a Királynő Hozományaként elhíresült kincset, amely 1715 óta a tenger fenekén hever. A férjével és az álomkergetéssel való szakítás után Tess fedélzetmester lesz egy luxusjachton. Ugyanekkor Ben biztos nyomra bukkan. Jobb híján fellopódzik exneje új munkahelyére és megpróbálja rávenni Nigel Honeycutt-tot, az unatkozó iparmágnást, hogy együtt induljanak kincsvadászatra. Azt azonban nem köti az orrára, hogy nemcsak ők pályáznak a kincsre.

 

Levelek Júliának - Filmcafe, március 10. csütörtök, 21h

Az újságírói álmokat dédelgető Sophie a munkamániás szakáccsal, Victorral él. A férfit jobban izgatja az étterme megnyitása, mint a menyasszonya. A pár Veronába utazik egy romantikus kirándulásra. Sophie bánatára Victor nem vele, hanem a helyi ételekkel és italokkal van elfoglalva. Egyedül indul hát a város felfedezésére. Júlia házánál egy ötven éve írt levélre bukkan, melynek írója az ifjúkori olasz udvarlója után kutat. Sophie válaszol neki, mire meglepetésére előkerül a levél írója. A lány csatlakozik Claire-hez és az öntelt unokájához, együtt indulnak a rég elvesztett kedves után.

 

Az utolsó cserkész - Film+, március 10. csütörtök, 21h

Mikor egy autós üldözés során Coryt (Halle Berry) megölik, Joe Hallenbeck (Bruce Willis) nyomozó és Cory barátja, Jimmy Dix (Damon Wayans), az LA Stallions volt játékosa elhatározzák, hogy a gyilkos nyomába erednek. Az ügy felgöngyölítése során azonban hamarosan rájönnek, hogy súlyos korrupció húzódik a háttérben. A szálak egy korrupt politikushoz és egy focicsapat tulajdonosához vezetnek.

 

Aki bújt, aki nem - AMC, március 10. csütörtök, 21h

Trish (Gina Philips) és öccse, Darry (Justin Long) vidáman hajtanak hazafelé a tavaszi szünetben, amikor egy teherautó kis híján leszorítja őket az útról. Éppen túlteszik magukat az ijedtségen, amikor egy templom mellett elhaladva észreveszik az ámokfutó furgont. De ez még nem minden! A kocsitól nem messze feltűnik egy titokzatos, sötét alak, aki egy lepedőbe csavart tetemet dob be a csatornába. És itt kezdődik a testvérpár végeláthatatlan menekülése a félelmetes, emberevő lény elől. Vajon ki siet a segítségükre? A tébolyult macskás nő, vagy a rendőrőrsről valaki?

 

Törvénytisztelő polgár - Mozi+, március 10. csütörtök, 21h

Egy betörés vérengzéssé fajul, az egyedüli túlélőt semmi sem gátolhatja meg abban, hogy megbosszulja szeretteinek halálát. A Törvénytisztelő polgár az Olasz meló rendezőjének új, pörgős akciójelenetekkel teli filmje. Clyde Shelton (Gerard Butler) egy becsületes családapa, akinek feleségét és lányát brutálisan meggyilkolják a félresikerült betörés során. Miután a gyilkosokat elfogják, az ügy Nick Rice (Jamie Foxx), a feltörekvő ügyész kezében landol. Nick az egyik gyanúsítottnak vádalkut, és ezzel együtt enyhe ítéletet ígér, a gyilkos cserébe a társa ellen vall. Tíz évvel később a vádalkut kötött bűnözőt holtan találják, Clyde Shelton rögtön bevallja, hogy ő a tettes. Amikor előzetes letartóztatásba helyezik, figyelmezteti a ranglétrán már feljebb lépett egykori ügyészt, ha nem ismerik el tévedésüket az ügyet tárgyaló kollégáival együtt, minden résztvevő a gyilkosok sorsára jut. Hamarosan megkezdődik a tíz évig tervezett véres sakkjátszma.

 

A setét torony - SuperTV2, március 10. csütörtök, 22h

Léteznek más világok is...Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O'Dim-mel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas _ nem volt még ennél több, amit a csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatják meg a feketébe öltözött világpusztító tervének valóra válását...

 

A tehetséges Mr. Ripley - Film4, március 10. csütörtök, 22.25h

Luxusjacht csillogó fedélzetén suhanni a türkiz tengeren, fehéren fodrozódó habok közt, idilli mediterrán tájak mentén, oldaladon az elragadóan gyönyörű kedvessel _ ez az az élet, ami Dickie Greenleafnek megadatott, és amiért Tom Ripley ölni tudna... Amikor Dickie gazdag hajógyáros apja megbízza Ripleyt, hogy hozza haza Amerikába elkóborolt playboy fiát Itáliából, Dickie és barátnője, Marge nem is sejtik, hogy a simulékony modorú újdonsült cimbora meddig képes elmenni, hogy átvegye Dickie életstílusát? majd az életét is. Mert még mindig jobb hamis valakinek lenni, mint egy igazi senkinek.

 

Dalida - M5, március 10. csütörtök, 22.55h

Yolanda Christina Gigliottinak hívták, de az egész világ csak Dalidaként ismerte. Egyiptom fővárosában, Kairóban született 1933-ban. Mielőtt énekesnő lett, huszonegy évesen Miss Egyiptomnak választották. Csillaga három évtizeden át ragyogott, több mint ötszáz dalt énekelt. Ezek közel felét olasz és más nyelvre is lefordították. Talán legismertebb, legsikeresebb száma a filmsztár Alain Delonnal közösen előadott Parole, Parole. Amennyire sikeres volt énekesnőként Dalida, annyira kiegyensúlyozatlan, boldogtalan volt a magánélete. A gyönyörű nőt valósággal körülrajongták a férfiak, ám a kapcsolatai rendre kudarcba fulladtak....

 

Az Európa-rejtély - Duna Tv, március 10. csütörtök, 23.05h

2061-ben egy magánkézben lévő űrhajó indul a Jupiter egyik holdjára, az Európára, hogy egy lehetséges élet nyomait kutassa. Az űrhajó egy napkitörés során elveszíti kommunikációs kapcsolatát a Földdel, azonban a legénység folytatja küldetését. A holdhoz közeledve egy hőáramlat eltéríti az egységet az eredetileg kijelölt leszállási helyétől, ezért a vastagabb jég miatt fúrásba kezdenek. A fúrás során több kisebb rengés rázza meg a holdat, és a legénység egyik tagja egy-egy pillanatra felvillanó fényes jelenségre lesz figyelmes. A jeget sikeresen áttörve szondát küldenek az alattuk elterülő óceánba, ám az megrongálódik. A próbálkozás kudarcai ellenére a tengerbiológus Corrigennek sikerül azonosítani egy mikroorganizmust. Az óceán alatt készült videofelvételeken pedig egy ismeretlen lényt pillanatnak meg. A földi kapcsolatot helyreállításával az egység azonnali felszállásra készül, azonban a jeget egyre erősödő rengések rázzák meg. A legrosszabbra felkészülve a kapitány a küldetés során készült felvételeket mielőbb továbbítja a földi irányítóközpontnak.