Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Mindjárt itt a péntek, de előtte még egy csütörtök esti filmnézés!

Logan Lucky - A tuti balhé - Film4, május 26. csütörtök, 20h

A Logan-testvérek nem éppen a sors kegyeltjei: egyiküket éppen kirúgták a munkahelyéről, a másik pedig egy kocsmában csapos, ahol állandóan amiatt piszkálják, mert hiányzik az egyik karja. A fivérek úgy döntenek, hogy véget vetnek balszerencséjüknek, ehhez pedig hihetetlen tervet eszelnek ki: az egyik leghíresebb NASCAR autóverseny hatalmas bevételét akarják elrabolni a futam idején. A nagyszabású rablás és a tökéletesnek tűnő terv megvalósításához azonban először ki kell juttatniuk a börtönből Joe Banget, a bankrablók koronázatlan királyát.

 

Vakáció - Viasat3, május 26. csütörtök, 21h

Ha kezd unalmassá válni a családi élet, fel kell kavarni az állóvizet. Rusty (Ed Helms) _ két örökké veszekedő fiúgyermek apja _ úgy érzi, valamit tennie kell végre a família boldogságért. Minden addigi szokást felrúgva a kezébe veszi az irányítást, és bejelenti: a család autóval indul nyaralni távoli céljuk felé _ reméli, a közös autózás összerázza kicsit a családot. És össze is rázza. De nem kicsit. Út közben elképesztő kalandokon mennek keresztül, melyek során az életveszély a legkisebb baj. Sivatag, baleset, furcsa idegenek és még furcsább ismerősök között próbálja a meggyötört családfő a cél felé navigálni az egyre elgyötörtebb kompániát...

 

Szeretném, ha szeretnél - Filmcafe, május 26. csütörtök, 21h

Mary Fiore (Jennifer Lopez) esküvőszervező, okos és gyönyörű, ám rendkívül magányos, mert egyszerűen fogalma sincs, hol keresse a nagy Őt. A megoldás sorsszerűen, egy elszabadult szemetes konténer képében érkezik, amely elgázolná Maryt, ha a jóképű gyermekorvos, Steve (Matthew McConaughey) nem menti meg az utolsó pillanatban. A találkozás varázsütésként éri, fülig beleszeret megmentőjébe. Ám hamarosan kiderül, hogy épp Steve esküvőjét szervezi, aki a dúsgazdag és szépséges Frant (Bridgette Wilson) készül elvenni.

 

Tolvajtempó - Film+, május 26. csütörtök, 21h

Minden szakmának megvannak a maga sztárjai: ha autótolvajra van szükség, Memphisnél (Nicolas Cage) nincs jobb. Gyors, pontos, megbízható és nem ismer lehetetlent. Ám ezúttal ő sem hisz benne, hogy sikerülhet. Ötven jól őrzött luxusautót kell egy éjszaka alatt elkötnie és biztos helyre vezetnie. Azonnal nemet mondana, ha nem a maffia volna a megbízója, és a tét nem az öccse élete lenne. Hamarosan összeáll a csapat és turbósebességgel felpörögnek az események, miközben üldözések, cselek, hazugságok, árulások és karambolok követik egymást szédült tempóban.

 

Leander utolsó útja - M5, május 26. csütörtök, 21h

Egy valósághű családi történet egy ellehetetlenülő világban. Egy nagyapa utazása Németországból Ukrajnába, vissza a múltba _ Jürgen Prochnow a nagyapa, csodás, hiteles alakításával (Az angol beteg, Da Vinci kód, A tengeralattjáró). A 92 éves Eduard, az egykori Wermacht-tiszt sosem beszélt a háborús emlékeiről a családjának. Az unokája ki nem állhatja. Amikor a felesége meghal, Adele be akarja adni őt egy otthonba. A nagyapa felesége halála után hosszú útra kel. Adele utánamegy, hogy leszedje a Kijevbe tartó vonatról, de azon kapja magát, hogy ő is csatlakozik a küldetéshez. Találkoznak az orosz-ukrán Lew-vel. Adele szerelmes lesz, de háború készül Oroszország és Ukrajna között. Eduard a II. világháború alatt egyetlen nőt szeretett, Szvetlánát, egész életében, ezért utazik vissza az időben és Ukrajnába. A film a jelenben játszódik, Ukrajna 2014 tavaszán…..Egy család történetén keresztül feltárul a XX. század történelme…. Sok-sok díjat, majd mindenhol közönségdíjat nyert a film.

 

Good Will Hunting - Paramount Network, május 26. csütörtök, 21h

Amerika egyik legjobb egyetemének legbrilliánsabb elméje nem egy diák, hanem a fiú, aki az iskola folyosóit takarítja. Will Hunting egy eszes, munkásréteg-beli zseni, aki azonban megbukik az élet iskolájában. Will a megengedhetőnél többször nézett már szembe a törvénnyel, és most az utolsó esélyt egy pszichológus tanár jelentheti számára. A professzor az egyedüli ember Will élete során, aki közel tud férkőzni hozzá. Miután Will rákényszerül arra, hogy szembenézzen múltjával, rájön, hogy ő maga az egyedüli akadály, ami visszarántja őt.

 

Kapj el, ha tudsz! - SuperTV2, május 26. csütörtök, 22h

Frank W. Abagnale dolgozott orvosként, ügyvédként és egy nagy légitársaság másodpilótájaként _ és mindezt a huszonegyedik születésnapja előtt. A szélhámosság nagymestere emellett briliáns csekkhamisító is volt, szakértelme több millió dollárt hozott neki a konyhára. Carl Hanratty FBI ügynök legfontosabb küldetésének tartotta, hogy elkapja Frank-et, és a törvény színe elé vigye, de Frank mindig egy lépéssel előtte járt, és a hajsza folytatására kényszerítette. A XX. század egyik legravaszabb bűnözőjének elképesztő történetéből a háromszoros Oscar-díjas Steven Spielberg készített lebilincselően izgalmas, fordulatosan mulatságos, ravaszul romantikus és elegánsan stílusos filmet az Oscar-díjra jelölt Leonardo DiCaprióval és a kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks-szel a főszerepben.