Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A Sakál nagyobb ragadozó, mint a Ragadozó? Halálos, vagy utolsó menedék? Az Öngyilkos osztag, vagy Csontváry az igaz történet? A mai filmkínálatból mindez kiderül!

Greenland - Az utolsó menedék - Film+, február 26. hétfő, 21h

Egy hatalmas méretű üstökös közelít a Föld felé, amely már bizonyos, hogy az emberiség 80 százalékának a pusztulását okozza. A totális káosz, és tömeges pánik közepette a kormány elrendeli, hogy a kiválasztott családok menjenek az óvóhelyekre. John Garrity (Gerard Butler) és családja is a kiválasztottak között van. Ám amikor kiderül, hogy a fia cukorbeteg, Allisonnal, a feleségével (Morena Baccarin) együtt eltűnnek a bázisról. John reménytelenül a kutatásukra indul. Az elszánt férfi csak egy dolgot akar: biztonságban tudni a feleségét és a kisfiát. A végzetes, apokaliptikus katasztrófa árnyékában Garrity bármire képes, hogy eljuttassa szeretteit a Föld utolsó, védelmet nyújtó menedékére.

 

A sejt - Viasat Film, február 26. hétfő, 21h

Egy forradalmian új technológia segítségével be lehet hatolni az emberi tudatba. Catherine Deane pszichoterapeuta megbízást kap az FBI-tól, hogy jusson be egy kómában fekvő sorozatgyilkos agyába.

 

Ragadozó 2. - Moziverzum, február 26. hétfő, 21h

A Los Angeles-i rendőrség egységei, élükön Mike Harrigan hadnaggyal nyílt háborút indítanak a helybéli kábítószer-maffia ellen. Harrigan és az emberei túl kevesen vannak, az ellenfél jelentősebb létszámú, jobban felfegyverzett, a rendőrség így szinte védekezni kényszerül. Ám nem várt esemény történik: a maffia vezető embereivel egymásután végez egy titokzatos és menetrendszerű precizitással, kegyetlenséggel fellépő gyilkos. Harrigan azonban feladatának tartja, hogy törvény elé állítsa az ismeretlent. Megkezdődik hát a nyomozás, de üldözőből üldözött lesz, ugyanis a titokzatos merénylő új célpontja a rendőrség...

 

Halálos célpont - Paramount Network, február 26. hétfő, 21h

Tommy csodálatos kidobó, mindig készen áll a munkára, és soha sem kérdőjelezi meg a főnökét. Sajnos, Tommy bátyja, Eddie közel sem ennyire szerencsés. Eddie börtönben van, és elképesztő összeggel tartozik Big Dougnak, a főnöküknek.

 

A Sakál - RTL HÁROM, február 26. hétfő, 21h

A moszkvai rendőrség és az FBI közös akciója során megölik a Keresztapa testvérét. A maffiavezér bosszúra szomjazik, és felbéreli a világ legprofibb bérgyilkosát, a Sakált (Bruce Willis), hogy ölje meg az Egyesült Államok elnökének a feleségét, a First Ladyt. Carter Preston, az FBI igazgatóhelyettese (Sidney Poitier) és az orosz rendőrtiszt, Valentyina (Diane Venora) megpróbálnak a Sakál nyomára bukkanni, ám hamarosan rá kell jönniük, hogy nem férkőzhetnek a közelébe egykori társa, a börtönben ülő IRA terrorista, Declan Mulqueen (Richard Gere) segítsége nélkül.

 

A hűtlen - Film Mánia, február 26. hétfő, 21h

Edward és Connie Sumner tipikus, középkorú házaspár, életük maga a megtestesült amerikai álom. New York egyik előkelő negyedében élik a maguk irigylésre méltó életét nyolcéves fiuk, egy kutya és egy házvezetőnő társaságában. De az élet mindig tartogat meglepetéseket: egy végzetes találkozás, és ez a jólét kényelmébe merült boldog házasság kártyavárként omlik össze. Connie a Soho egyik utcáján összeismerkedik egy rejtélyes idegennel, aki a titok, spontaneitás, bűvölet és kockázat birodalmába csábítja, és ez a viszony idővel az asszony rögeszméjévé válik. Amikor Edward véletlenül rájön, hogy Connie hazudik neki, kutatni kezd a részletek után. A bizonyosságtól lesújtva szembesül a szeretővel, és eszeveszett dühében olyasmire ragadtatja magát, amit soha el se tudott volna képzelni.

 

A hobbit - Az öt sereg csatája - Mozi+, február 26. hétfő, 21h

Zsákos Bilbo és barátai visszahódították otthonukat Smaugtól. A dühös sárkány bosszúból rátámad Tóvárosra. A visszaszerzett kincsektől megrészegült Tölgypajzsos Thorin elárulja a barátait. Eközben Szauron szörnyű tervet forral: orkok seregét indítja útnak a Magányos Hegy ellen. A törpék, tündék és az emberek hamarosan választás elé kerülnek: összefognak vagy elpusztulnak. Bilbo az öt sereg gigászi csatája közepén találja magát, ahol Középfölde sorsa forog kockán.

 

Igaz történet - Viasat3, február 26. hétfő, 22h

A New York Times kegyvesztett riportere, Michael Finkel találkozik a gyilkossággal vádolt Christian Longgal, aki elrabolta az ő személyazonosságát. Miközben Finkel nyomozni kezd a férfi után, megpróbál minél több információt összegyűjteni róla, rájön, hogy nem ez az első eset, hogy Longo felveszi más identitását. Kettejük különös macska-egér párviadala, sajátos összecsapása számos veszélyt hordoz magában: gyilkosságot, szerelmet, hazugságot és a megváltást. Megtörtént eset alapján.

 

Csúcshatás - Paramount Network, február 26. hétfő, 23h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer".

 

Csontváry - Magyar Mozi TV, február 26. hétfő, 23h

Csontváry Kosztka Tivadar patikus egyszer égi sugallatot kapott: festővé kell lennie. Odahagyott csapot-papot, külföldre utazott, hogy a nagy motívumot megtalálja, megfesse. A kortársak őrültnek tartották, de Csontváry Kosztka Tivadar korszakos jelentőségű műveket festett...

 

Halálos menedék - Film Mánia, február 26. hétfő, 23.20h

Egy testvérpár és négy útitársuk egy vihar közepén autóbalesetet szenvednek a Sierra Mountain elhagyatott vidékén. Egy titokzatos idegen a segítségükre siet, így hamarosan menedéket lelnek egy erdei házban. Amint a vihar lecsillapodik, folytatni szerenék az útjukat, de a ház bosszúálló szellemének más tervei vannak velük.

 

Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson - Moziverzum, február 26. hétfő, 23.20h

Én tudom, hogy mit tettél a mátrixban tavaly nyáron a hatodik érzékeddel. Avagy itt egy kis sikoly, ott egy kis ideglelés! Népszerű horrorfilmeket parodizál fergeteges humorral a művéres vígjáték. Hat jó barátot kerget halálra egy sorozatgyilkos, aki egyesíti magában az összes stílusos kegyetlenséget. Ráadásul a média is üldözi őket egy kotnyeles riporternő, Gail (Cheri Oteri) személyében. Az elmúlt évben, pontosan Halloween éjszakáján történt autóbaleset apropóján kezdődik a testhőmérséklet visszaszámlálása: mínusz egy, mínusz kettő.

 

A kéz, amely a bölcsőt ringatja - Filmcafe, február 26. hétfő, 23.25h

A kényelmes és irigylésre méltó életet élő Peyton Flanders elveszíti férjét, és még meg sem született gyermekét. Nincs más választása, új életet kell kezdenie. Az élet, amelyre vágyik azonban egy másik nőé; az elégedett és tevékeny Claire Bartel-é, aki egyszemélyben feleség, anya, és üzletasszony. Eljátszva az ideális babysittert, Peyton beköltözik Claire-ék otthonába. Solomon, a házi mindenes az egyetlen, aki észreveszi, hogy Peyton valójában nem az a drága angyal, akinek mindannyian gondolják. Mire Claire megérti, mire megy ki Peyton titkos játéka, talán már túl késő ahhoz, hogy megmentse családját a rémisztő jövőtől, amit Peyton szánt nekik.

 

The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag - Film+, február 26. hétfő, 23.30h

Az emberiség ezúttal tényleg nagy bajban van, annyira reménytelen a helyzet, hogy a kormánynak a legelvetemültebb gonosztevőkhöz kell fordulnia segítségért. Az öngyilkos osztag antihősei között van Harley Quinn (Margot Robbie), Bloodsport (Idris Elba), Peacemaker (John Cena) és a Belle Reve börtön lakóinak legjava. Nehéz hinni egy ilyen csapatban, de van, amikor a tüzet tűzzel lehet csak megfékezni.

 

A kárhozottak királynője - AMC, február 26. hétfő, 23.45h

Lestat (Stuart Townsend), a nyughatatlan vámpír feléled több évszázados álmából. A XXI. században a rockzene világában találja meg érvényesülése útját. A hirtelen feltörő rocksztárt világszerte ünneplik. Ébredésének hírére megjelennek az ellenségek is. Közülük is a legnagyobb, a vámpírok királynője, Akasha (Aaliyah), aki minden áron meg akarja szerezni magának Lestat szerelmét és vérét.