Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Kedd estére ezeket a filmeket ajánljuk.

Fertőzés - RTL HÁROM, április 2. kedd, 21h

Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow) rosszul lesz, miután hazatért hongkongi útjáról. Két nappal később meghal, és az orvosok nem tudják megmondani a férjnek (Matt Damon), hogy mi okozta a halálát. Hamarosan a világ minden részén elszaporodnak a megbetegedések, végül kitör a globális járvány. Ellis Cheever (Laurence Fishburne) vezetésével megpróbálják megfejteni a vírus kódját, ám hamarosan legnagyobb segítsége, Erin (Kate Winslet) is megfertőződik.

 

Kingsman: A titkos szolgálat - Mozi+, április 2. kedd, 21h

Tökinek az édesapja halála után eléggé nyomorult sors jutott az életben. Senkire sem számíthat, így a balhék is könnyen megtalálják. Az egyik ilyen komolyabb ügye után úgy néz ki, börtön vár rá. Viszont eszébe jut, hogy édesapja halála után felkereste őket egy öltönyös férfi, aki egy számmal ellátott medált adott neki és hozzátette, ha segítségre lenne szüksége, hívja a számot. Töki így is tesz és rövid időn belül minden magyarázat nélkül szabadon is engedik. Ekkor tűnik fel ismét a titokzatos idegen, álnevén Galahad és egy életre szóló ajánlattal áll elő, amely gyökeresen megváltoztathatja Töki életét. Esélyt kap, hogy ő is Kingsman legyen, egy olyan titkosszolgálat ügynöke, amiről a KGB, az MI6, a MOSZAD vagy a Pekingi titkosszolgálat sem tud semmit. Akiknek egyetlen céljuk van, minden veszélyt elhárítani, amely fenyegeti Nagy-Britanniát vagy akár a világot…

 

A diktátor - AMC, április 2. kedd, 21h

Haffaz Aladdin tábornok hatéves kora óta vezeti az olajban gazdag, ám elszigetelt észak-afrikai Wadiya köztársaságot. Mindent megtesz azért, hogy a demokrácia be ne tehesse lábát országába, amelyet kizárólag ő hivatott sanyargatni és kiszipolyozni. Az elpusztíthatatlan szakállú Aladdin, akkor kerül a nemzetközi figyelem középpontjába, amikor felröppen a hír a titkos atomprogramjáról. Az ENSZ-be indul beszédet tartani, ám egy félresikerült merényletet követően egy fillér nélkül magára marad New York utcáin.

 

Keserű igazság - M5, április 2. kedd, 21h

Várkonyi Zoltán 1956-ban készült filmje 30 évig pihent dobozban, csak 1986 őszén került a moziba. A hatalom félt ettől a tényfeltáró, a valóságban megtörtént esemény játékfilmes feldolgozásától. Az 1950-es évek közepén járunk. Sztankó János (Bessenyei Ferenc) egy mezőgazdasági üzemeket építő vállalat frissen kinevezett igazgatója, jó elvtárs, fut vele a szekér. Alkalmazza volt évfolyamtársát, Palóczot (Gábor Miklós), aki most szabadult a börtönből. Sztankó, aki magánéleti problémákkal küzd _ szeretőt tart _ megrészegült a hirtelen jött sikertől és hatalomtól, erőltetett munkatempót diktál. Ezért nem hajlandó figyelembe venni Palócz figyelmeztetését a siló megrepedt faláról, aminek tragikus következményei lesznek. Sztankó azonban nem akar rossz döntéséért felelni, ezért a politikai okokból már amúgy is börtönben ült Palóczra próbálja hárítani a felelősséget…

 

A nagy fehér - Film Mánia, április 2. kedd, 21h

Egy kellemes repülés egy távoli szigetre rémálommá válik öt utas számára, amikor a hidroplánjuk megsemmisül egy furcsa balesetben, és csapdába esnek egy tutajon, 100 mérföldre a parttól, ahol emberevő cápák ólálkodnak a felszín alatt.

 

Amerikai gengszter - Film+, április 2. kedd, 21h

A bérgyilkos Frank Lucas (Denzel Washington) a főnöke halála után átveszi a hatalmat, és hamarosan Harlem első számú heroin-importőrévé válik. Megdöbbentően gyors meggazdagodása felkelti a frissen felállított drogosztag vezetőjének, Robertsnek (Russell Crowe) a figyelmét. Roberts megvesztegethetetlensége az egyre korruptabb rendőrségen belül is sok ellenséget szül, ezért a nyomozó két fronton is felveszi a harcot. Ahogy Lucas, úgy a New York-i zsaruk is alaposan alábecsülik a képességeit.

 

Elszabadult fenevadak - Moziverzum, április 2. kedd, 21.20h

Frank vadállatokat fogott a brazil dzsungelben, köztük egy 400 kilós fehér jaguárt. Ugyanazon a hajón szállítja, amin egy letartóztatott bérgyilkost. A bérgyilkos kiszabadul és kiengedi az állatokat is.

 

Crank - Felpörögve - AMC, április 2. kedd, 22.20h

Chev Chelios telefonhívásra ébred. A telefonban közlik vele, hogy megmérgezték, s már csak egy órája van hátra. Cheliosnak rohannia kell az életéért. Csak úgy képes lelassítani a szívét leállító mérget, ha testében folyamatosan magasan tartja az adrenalin szintet! Ahogy az óra sebesen ketyeg, Chelios nagy zűrzavart okoz Los Angeles utcáin, s mindenkit elsöpör, aki az útjába mer állni. Meg kell mentenie szerelmét, ki kell cseleznie az őt üldöző fejvadászokat, s meg kell találnia az ellenanyagot is, mielőtt szíve végleg feladja.

 

Pénzhamisítók - Film Mánia, április 2. kedd, 22.40h

Egy igaz történet a történelem egyik legnagyobb hamisítási ügyletéről, amelynek központi alakja a hamisítók "királya", Salomon Sorowitsch, Sally volt. A férfi kicsapongó, törvényenkívüli életet élt a náci világban egészen addig, amíg Friedrich Herzog le nem tartóztatta és a mauthauseni koncentrációs táborba vitette. Salomon bűnössége egyértelműen bizonyítást nyert és hamarosan átszállították a sachsenhauseni táborba. Megérkezésekor még egyszer szemtől szembe került Herzoggal, aki egy titkos küldetés miatt tartózkodott ott. Különleges képessége miatt Salomont és egy csapat profit arra kényszerítettek, hogy gyártsanak hamis valutát a Bernhard program keretében. A csapat egy laktanyában kezdte meg tevékenységet, ahol megkísérelték meggyengíteni a szövetségesek gazdaságát. Salomon fogoly társai azonban nem akarták szakértelmüket adni a náci profit előteremtéséhez és megpróbáltak tenni valamit, hogy megállítsák a Bernhard műveletet.

 

Escobar - Filmcafe, április 2. kedd, 22.40h

1983-ban Virginia Vallejo, a szépségéről is híres médiaszereplő, akinek kegyeiért milliomosok versengnek, megismeri Pablo Escobart. Négy évig tartó románcuk egy olyan világba enged bepillantást, amelyet a kábítószer, a korrupció, erőszakos hatalmi harcok és páratlan gazdagság ural. A borzalmas és szenvedélyes szerelmi történet korunk egyik legsötétebb bűnöző elméjének fejlődéstörténete is egyben. A legendás drogbáró elképesztő kegyetlenséggel építi birodalmát, amelyet nemcsak az illegális üzleti világhoz fűznek erős szálak, de természetesen a politikához is. A film Virginis Vallejo Loving Pablo, Hating Escobar című könyve alapján készült.

 

A gépész - Paramount Network, április 2. kedd, 23h

Trevor Reznik egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen folyamatos ébrenléte nem más, mint szakadatlan rémálmok sora, melyekben megdöbbentő paranoiák, bűnök, szorongások kísértik.

 

Sivatagi cápák - Viasat3, április 2. kedd, 23.15h

Vége az Öböl-háborúnak, az amerikai katonák haza készülődnek, néhányuknak azonban nem hiányzik a civil élet. Egy menekültnél talált térképről kiderül, hogy a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona, Archie Gates (George Clooney) vezetésével, állig felfegyverkezve magánakcióba kezdenek a kincs felkutatására. Troy Barlow (Mark Whalberg) és barátja Conrad (Spike Jonze) hamarosan megtudják, hogy az iraki valóság egészen más, mint amit a tévéhíradók boldog beszámolóiban láthatnak.

 

Mad Max – A harag útja - RTL HÁROM, április 2. kedd, 23.15h

A katasztrófa olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének nyoma sincs, a Föld egyetlen hatalmas sivatag. A kevés életben maradt kíméletlen ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább éljen. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák azt, ami úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Az egyikük Max (Tom Hardy), a hallgatag, harcos férfi, aki elvesztette a családját. A másik Furiosa (Charlize Theron), a harcosnő, aki hiszi, hogy túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, ahol a gyerekkorát töltötte.

 

Orvlövész - Mozi+, április 2. kedd, 23.45h

Bob Lee Swagger mesterlövész korábban a tengerészetnél szolgált, majd örökre hátat fordított a munkájának, miután árulás áldozata lett. Csalódott amerikai hős, aki elzárkózott a világtól, és egy gyönyörű hegyvidéken él visszavonulva. Ekkor keresi fel az immár nyugdíjas Isaac Johnson ezredes, és azt állítja, hogy a hazájának azonnal szüksége van rá, mivel az amerikai elnök ellen merénylet készül, amit csak Swagger tud megakadályozni kivételes képességeinek és a nagy hatótávolságú lövedékek terén szerzett tapasztalatainak köszönhetően. Swagger vonakodva ugyan, de beleegyezik, hogy még egyszer utoljára hazája szolgálatába álljon. Nem is sejti, hogy a küldetést egy sötét érdekeket szolgáló, kormány-közeli kör szervezte meg. Mire Swagger ráébred, hogy becsapták, már késő. Az újságok mind arról írnak, hogy ő kísérelte meg a merényletet az elnök ellen. Könyörtelen embervadászat indul hát a felkutatására, és csak két ember segítségére számíthat: egyikük egy titokzatos nő, akit alig ismer, a másik egy újonc FBI-ügynök, aki az állását kockáztatja érte. Az idő vészesen fogy, és Swagger-nek meg kell találnia a valódi merénylőket, mielőtt ők találnának rá. Nemsokára azonban kiderül számára, hogy többről van szó, mint a saját túléléséről, amikor lerántja a leplet egy összeesküvésről, amely az amerikai hatalom szívében gyökerezik...

 

Bosszúra tervezve - Film4, április 2. kedd, 23.55h

Delilah és Shawn új házba költöznek, amely tökéletesnek tűnik, amíg felfedezik, hogy egy álarcos alak rejtőzik a pincéjükben.