Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Ezeket a filmeket képviseli a televízió kedd este.

KicsiKÉM - Sir Austin Powers 2. - Viasat3, február 21. kedd, 21h

Austin Powers, mint brit titkos ügynök üldöz elmebetegeket és szed fel jobbnál jobb nőket téren és időn át. De régi ellenfele, a kissé bizarr, de annál erőteljesebb Dr. Genya is újra feltűnik a színen. Hatalmas váltságdíjat követel, s cserében talán nem pusztítja el a Földet. Austin az egyetlen, aki megmentheti az emberiséget... Dr. Genyanak sok sikertelen próbálkozás után rá kellett döbbennie, hogy nem győzheti le Austin-t, ha csak meg nem szerzi annak "mojoját", finoman fogalmazva azt a libidó-szerű valamit, ami Austin-t legyőzhetetlen szex-szimbólummá teszi. Visszautazik hát az időben, úgy 1969 körülre, és ellopja a hibernált Austin "mojoját". Eközben Austin, egy orosz kémnő karjaiban rádöbben, hogy valami baj történt. Férfiassága felmondta a szolgálatot. Hosszas kutatások után kiderül az igazság: Dr. Genya keze van a dologban. Nem marad hát más hátra, megkezdődik a hajsza az időben. Austin egy vadonatúj Bogárból készített időgépbe pattan, szert tesz egy csodaszép segítőtársra, és elindulnak visszaszerezni a "mojot", legyőzni Dr. Genyát és nem utolsó sorban megmenteni a világot!

 

Stephen King: Halálsoron - Mozi+, február 21. kedd, 21h

Stephen King regénye alapján! Az 1930-as években Paul Edgecomb cinikus és tapasztalt börtönőrként szolgál a siralomházban. Halálraítéltek utolsó napjainak szemtanújaként már nem érhetik meglepetések. Azonban egész világfelfogása megrendül John Coffey megérkezésével. Az óriás termetű fekete férfit kettős gyermekgyilkosságért ítélték halálra. A börtönőr visszaemlékezik a siralomház elítéltjeire. Elgondolkozik Coffey különös lényén, természetfeletti képességein és beteges, durva őrtársain…Ki is valójában az óriás halálraítélt, és valóban bűnös-e?

 

A nyolcadik utas: a Halál - Moziverzum, február 21. kedd, 21h

A Nostromo űrhajó a hazatérés helyett a képernyőn villogó pont nyomába ered. Váratlan küldetésük egy kihalt bolygóra vezeti őket, ahol egy elhagyott űrhajót találnak, belsejében számtalan, tojás alakú kapszulával. Miközben óvatosan próbálják feltárni az űrsikló titkát, az egyik tojásból hirtelen kirobban egy lény és rátapad Kane arcára, aki teljesen megbénul. Miután Kane visszanyeri az eszméletét és csatlakozik a többiekhez, megdöbbentő dolog történik. Kane testéből egy szörny kel ki, amely sorra végez az űrhajósokkal. Ripley azonban nem törődik bele a halálba...

 

Hajnali láz - M5, február 21. kedd, 21h

Svédország, 1945. Országszerte koncentrációs táborokból szabadult embereket ápolnak. Ilyen a huszonöt éves Miklós, akit újra halálra ítélnek: az orvos hat hónapot ad neki. De Miklós élni akar! Levelet ír hát 117 magyar lánynak, akiket szintén Svédországban rehabilitálnak, és feleséget keres, hogy új életet kezdhessen. Kedves Nóra, kedves Erzsébet, kedves Lili, kedves Zsuzsa, kedves Sára, kedves Szeréna, kedves Ágnes, kedves Giza, kedves Baba, kedves Katalin... Reggeltől estig ír _ levelet, verset, cikket -, fordít, a hazai híreket lesi és várja a gyógyulást. És hamarosan rátalál az igazira. Mint aki megtáltosodott, úgy sodorja magával a tizenkilenc éves Lilit, hogy legyőzve szorongásait és kísértő álmait, nekiinduljon ő is új életük, az igazi élet felépítésének... Gárdos Péter filmrendező szülei életéből írt nagysikerű, Prix d'Europe-díjas könyvét filmesítette meg.

 

A Bourne-rejtély - AMC, február 21. kedd, 21h

Egy olasz halászhajó legénysége félhalott férfit ment ki a tengerből. Az idegen amnéziában szenved, és a hátában lévő golyókon és egy csípőjébe ültetett svájci bankszámlaszámon kívül semmije sincs. Nem tudja, ki ő és honnan jött, de hamarosan kivételes tehetséget árul el az önvédelem, a keleti harcművészetek és a nyelvek terén. Mindez pedig sokatmondóan veszélyes múltat sejtet. Hősünk összezavarodottan és kimerülten hozzálát, hogy kiderítse, ki is ő valójában, és hogyan sodródott ilyen veszélybe. A zürichi széffiók tartalma, ha lehet, még az előzményeknél is zavarba ejtőbb: néhány útlevél, egy duzzadó bankjegyköteg, automata pisztoly valamint egy név: Jason Bourne és mellette egy párizsi cím. Hogy mindez mit jelent, az Bourne számára is rejtély. Senkit nem ismer, őt azonban rendre felismerik, de úgy tűnik, hogy nem a jóakaróiba botlik úton-útfélen. Fokozódó paranoiája teljesen indokolt, valóban üldözik őt, sőt, az életére törnek.

 

Tolvajok városa - RTL HÁROM, február 21. kedd, 21h

A világ legtöbb pénzrablását Boston banknegyedében követik el. Doug (Ben Affleck) itt él, ezt a világot ismeri és csak ezeket a szabályokat fogadja el. Ő és az emberei sosem haboznak, mindig megszerzik, ami kell nekik, és nem hagynak nyomot maguk után. Ám most az egyszer James (Jeremy Renner) hibázik, és a egy rosszul sikerült bankrablás miatt kénytelenek túszul ejteni egy banktisztviselőt. Claire (Rebecca Hall), az áldozat kis idővel az akció után belefut Dougba, és ettől kezdve minden megváltozik.

 

Fedőneve: Donnie Brasco - Viasat Film, február 21. kedd, 21h

A valós történet alapján készült drámai és fordulatos filmben Joe Pistone (Johnny Depp), FBI ügynök _ feleségét (Anne Heche) hátrahagyva _ Donnie Brasco néven épül be az alvilágba. A fiatal és eszes Pistone ékszeres fenegyerekként szivárog be a rettegett maffia soraiba, ahol sikerül elnyernie Lefty Ruggiero (Al Pacino), az öregedő, ám világéletében kisstílű maffiózó bizalmát. Lefty hűséges barátként bánik vele, épp ezért Donnie-nak egyre nehezebb pusztán célszemélyként tekinteni az öregre. Amikor egyre közelebb kerül a "Család" nagykutyáihoz, olykor át-át lépi a szövetségi ügynököt a bűnözőtől elválasztó, láthatatlan határvonalat. Eközben tisztában van azzal is, hogy küldetésével Lefty-t a biztos halálba vezeti… Sőt, e felkavaró, szokatlan barátság akár mindkettejük számára is végzetes lehet…

 

Támadás a Fehér Ház ellen - Film+, február 21. kedd, 21h

Asher elnök (Aaron Eckhart) válság megoldó találkozóra készül a dél-koreai miniszterrel. Azonban a Fehér Ház ellen indított totális légitámadás mindenkit az elnök földalatti bunkerébe kényszerít, ahol végül a terroristák fogságába esnek. Mike Banning (Gerard Butler), az elnök egykori testőre és jó barátja azonnal a tettek mezejére lép. Míg a dél-koreai terroristák az amerikai katonák visszavonulását követelik, és egy veszélyes nukleáris fegyver bevetésével fenyegetőznek, Benning egyenként számol le az ellenséggel.

 

Éretlenek - Film Mánia, február 21. kedd, 21h

A versailles-i XIV. Lajos Gimnázium minden tanulója megbukott az érettségi vizsgán, ennek ellenére az intézmény igazgatónője nem adja fel. Az új növendékeknek újabbnál újabb módszereket talál ki a tanulás eredményesebbé tételére. Ám minden hiába Párizs leglustább diákjaival szemben. Ráadásul ők is azonnal készek a retorzióra, és a legkorszerűbb technikai eszközök segítségével vágnak vissza. Hogy egy félresikerült diákcsíny következményeként a börtönt elkerüljék, le kell érettségizniük, ami segítség nélkül nem megy. Ezért a legfantasztikusabb trükköket, puskákat eszelik ki Claude Zidi fergeteges vígjátékában.

 

...és hamarosan a sötétség - Film Mánia, február 21. kedd, 22.50h

Két fiatal lány, Ellie (Odette Yustman) és Stephanie (Amber Heard) Argentína festői szépségű tájait járja be kerékpárral. A vakáció utolsó napján egy kisvárosban szállnak meg. Nem törődve az eltűnt lányokról hallott pletykákkal, belevetik magukat az éjszakába abban a reményben, hogy felejthetetlen élményeket szereznek majd. Ezekre az élményekre azonban még egy napot várniuk kell: a másnapos lányok lekésik a buszt, összebalhéznak, szétválnak és Ellie-nek nyoma vész. Stephanie-nek baljós sejtelme van, ezért mindent megtesz, hogy rátaláljon a barátnőjére. A baj csak annyi, hogy egyedül van egy idegen országban, ahol nem tudja, kiben bízhat, és hamarosan jön a sötétség.

 

Farkasok birodalma - Filmcafe, február 21. kedd, 22.55h

Anna Heymes több mint egy hónapja félelmetes hallucinációktól, és rendszeres amnézia-rohamoktól szenved, olyannyira, hogy már a férjét sem ismeri fel, mi több: a férfi tisztességében is kételkedni kezd. Eközben Párizs törökök lakta negyedében két rendőrnyomozó: Schiffer (Jean Reno) és Nerteaux (Jocelyn Quirin) egy megoldhatatlannak látszó misztikus ügyet próbál megfejteni, melyben három, brutálisan meggyilkolt török nő szadista gyilkosa után nyomoznak. A szálak a török maffiához vezetnek. A két történet hamarosan összefonódik és a szereplőknek szembesülniük kell a megdöbbentő igazsággal.

 

A gyilkos médium - Paramount Network, február 21. kedd, 23h

A paranormális jelenségeknek beállított szemfényvesztések után nyomozó Dr. Margaret Matheson és Tom Buckley azzal a szándékkal kutatják a különféle természetfeletti eseményeket, hogy lerántsák a leplet a háttérben álló csalásról.

 

Fűrész III. - AMC, február 21. kedd, 23.15h

Jigsaw, az ördögien kegyetlen és gyilkos játékok kitalálója minden idők legbrutálisabb sorozatgyilkosa. A bűnöző új tanítványával, Amandával az oldalán eltűnik az üldözői szeme elől. Miközben a rendőrök megpróbálnak a nyomára akadni, a gyanútlan Dr. Lynn Denlon nem is sejti, hogy Jigsaw őt szemelte ki sakktábláján az utolsó gyalog szerepére. A kórházból kijövet, az egyik esti műszak után Amanda elrabolja, és az elhagyatott raktárépületbe viszi, ahol a halálos beteg Jigsaw rejtőzik. Egy másik ártatlan áldozattal, Jeff-fel együtt a doktornő azt a feladatot kapja, hogy tartsa életben a gonoszt.

 

Invázió - Film+, február 21. kedd, 23.25h

Baleset éri a Patriot űrsiklót, maradványai szétszóródnak az Egyesült Államok területén. A hatóságok uralják a helyzetet, de hírek kapnak szárnyra arról, hogy a roncsok között idegen anyagot találtak. Carol Bennet (Nicole Kidman) pszichiáter környezetében különös események történnek. Az orvosnő csak később kapcsolja össze mindezeket az űrsikló balesetével. Rájön, hogy éppen azok az emberek terjesztik a ragályt, akiknek az állítólagos influenza járvány elleni oltásokat kell beadniuk. Az ismeretlen eredetű spóra megtámadja az ember DNS-ét, és a fertőzött fokozatosan akaratlan, lélektelen robottá alakul.

 

Hegylakó - Moziverzum, február 21. kedd, 23.30h

Connor MacLeod _ mint népe többi tagja _ halhatatlan! Kontinenseken és évszázadokon át utazva keresi a hozzá hasonlókat, hogy az ősi áldás-átok parancsa szerint kardpárbajban szálljon szembe velük. A Halhatatlanok csak egymás kardja által veszthetik életüket, a fejükkel együtt. Minden párbaj egy lépéssel közelebb viszi a győztest ahhoz, hogy ő legyen a kiválasztott, az Egyetlen, aki ellenfél nélkül, a halhatatlanság hatalmával élve uralhatja a világot! MacLeod napjaink Amerikájában éli tragikusan magányos életét. Igaz szerelmét évszázadokkal korábban elvesztette és nem mer újra szeretni. Rajta kívül már csak két halhatatlan él, és amikor egyikükkel végez egy parkolóházban, MacLeod tudja, hogy a végső összecsapás a gonosz Kurgan-nal már nem késlekedhet sokáig.

 

A Védelmező - AXN, február 21. kedd, 23.30h

Robert McCall maga mögött hagyva a rejtélyes múltját, gondtalanul élvezi az új, békés életét. Az egykori kommandós megrendezte a halálát, hogy visszavonulhasson. Találkozik azonban Terivel, a fiatal lánnyal, akit erőszakos orosz gengszterek terrorizálnak. McCall nem tudja tétlenül nézni mindezt, és újra aktivizálja magát, hogy segítsen neki. A különleges képességeit a rászorultak szolgálatába állítja, és a törvény helyett igazságot szolgáltat számukra. Ha nincs kihez fordulni, McCall, a Védelmező segít.