Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha péntek este mégis inkább otthon maradnál.

Keresés - Viasat3, március 17. péntek, 21h

Egy 16 éves lány eltűnik. A rendőrség nyomoz, az apa türelmetlen, az ügy nem halad. A lány apja úgy dönt, hogy maga is kezébe veszi a kutatást, és bemerészkedik arra a területre, ahol ugyan bizonytalanul, tájékozatlanul mozog, de egyedül ott találhatja meg eltűnt lánya nyomait: a neten.
Úgy érzi, minden titok egyetlen helyen gyűlt össze, és minden rejtély megoldása itt található: egy laptopon. Megküzd az ismeretlen világgal. Virtuális térben mozog, de valódi eredményt akar: a lányát.

 

D-War - Sárkányháború - Film Mánia, március 17. péntek, 21h

Egy koreai legenda szerint minden ötszáz évben az égiek kitüntetnek egy kígyót (azaz egy Imoogit) jócselekedeteiért, s átváltoztatják mennyei sárkánnyá, akinek az a feladata, hogy a Földön megtaláljon egy nagyhatalmú medált mielőtt a gonosz sárkány rá nem akad. A történet az ősi Koreában kezdődik, ahol születik egy leánygyermek, Narin, kinek vállán egy sárkány alakú tetoválást lehet tisztán kivenni. Ő a kiválasztott, aki magában hordozza a medált. A rá ügyelő szerzetes kiképez egy fiatal fiút, Haramot, hogy óvja meg a lányt, és gondoskodjon róla, hogy az általa hordozott hatalom ne kerüljön rossz kézbe. A két fiatal természetesen egymásba szeret, ám harcuk tragédiával végződik, a gonosz elől menekülve egy szakadékba vetik magukat, s így az Imooginak várni kell, hogy a medál újra feltűnjön. Los Angeles, napjainkban.

 

Fehér pokol - Mozi+, március 17. péntek, 21h

John Ottway egy alaszkai olajmezőn dolgozik vadászként, feladata megvédeni a munkásokat a vadállatoktól. A férfi rossz passzban van, képtelen feldolgozni szeretett felesége elvesztését. Egy napon szabadságra induló munkásokkal utazik a repülőgépen, amely szerencsétlenül jár a vadonban. A gép lezuhan, a katasztrófát csak nyolcan élik túl. A maroknyi túlélőnek nemcsak a könyörtelen időjárással kell megküzdenie, hanem a vérszomjas farkasfalkával is. Ottwayban feléled az életösztön, megpróbálja megtalálni a kiutat a fehér pokolból.

 

Phillips kapitány - Viasat Film, március 17. péntek, 21h

Szomáliai kalózok fenyegetik az Adeni-öbölben áthaladó teherhajókat. Egy nappal azután, hogy az Amerikai Tengerészeti Hivatal 2009-ben figyelmeztetést ad ki emiatt, támadás éri a Maersk Alabama nevű, afrikai segélyszervezeteknek árút szállító teherhajót. Miközben a legénység elbarikádozza magát a gépházban, Richard Phillips kapitány a hídon marad. Idegőrlő tárgyalás kezdődik a kapitány és a kalózok vezére között. Végül Phillips túsznak ajánlja magát a legénység szabadságáért cserébe. Igaz történet.

 

Gladiátor - Moziverzum, március 17. péntek, 21h

Időszámításunk kezdete után 180-ban Marcus Aurelius császár halálával az egykor oly dicső Római Birodalomban a káosz lesz az úr. Marcus őrült, hatalomvágyó és kegyetlen fia, Commodus kerül hatalomra és első dolga, hogy megszabaduljon ellenfeleitől. Apja bizalmasát, a népszerű és legyőzhetetlennek hitt hadvezért Maximus-t árulónak kiáltja ki, miután az nem hajlandó behódolni neki. Maximus-ra a halál vár és az új császár, ellensége családját is kivégezteti. A rangjától megfosztott egykori hadvezér súlyosan megsérül, de életben marad. Nincstelen földönfutóvá lesz, rabszolga-kereskedők kezére kerül, és gladiátorként kell megküzdenie nap, mint nap az életéért. Csak egyvalami tartja benne a lelket, csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt: megnyerni minden csatát és eljutni Rómába, hogy a Colosseumban végre szemtől szembe kerüljön ismét azzal, aki tönkretette az életét… Ridley Scott átmentette a XXI. századba a történelmi eposz műfaját a 2000. év egyik legsikeresebb és mindenképpen a legmaradandóbb monumentális filmalkotásával. A Gladiátor már születése pillanatában klasszikussá vált és helyet követelt magának az olyan film remekek között, mint a Ben Hur vagy a Spartacus!

 

Mátrix - AXN, március 17. péntek, 21h

Két valóság létezik. Az egyik mindennapi életünk _ a másik az, ami mögötte van. Az egyik álom. A másik a mátrix. Neo kétségbeesetten kutatja az igazságot a mátrixról. Erről a titokzatos és ismeretlen valamiről. Neo csak mendemondákból hallott _ de biztos benne, hogy ez az elképzelhetetlen dolog rosszindulatú, és titokban irányítja az életét. Neo úgy véli, Morpheus, ez a legendák övezte férfi, akit a világ legveszélyesebb emberének tartanak, megmutatja neki az igazságot. Egy éjszaka Neo találkozik egy gyönyörű ismeretlennel, Trinityvel, aki elvezeti őt egy másik világba, ahol Neo találkozik Morpheusszal és személyesen megtapasztalja az igazságot a mátrixról. Neónak egy kérdésre is választ kell találnia, amely ugyanolyan mellbevágó, mint az első. Vajon ő a kiválasztott? Még mielőtt felfoghatná, miről van szó, Neo biztos abban, hogy a kérdésre nem a válasz. Mások, mint Morpheus társa, Cypher egyetértenek. Ám akadnak olyanok is, akik nem egészen biztosak ebben. A mátrixnak védelmezői is vannak. Vezetőjük a könyörtelen és szó szerint fékezhetetlen Smith ügynök. A mátrix őreinek módszerei egyszerre ámulatba ejtőek és rémisztőek. Neo, Morpheus és Trinity élethalálharcot folytat a mátrix gonosz és szinte legyőzhetetlen őrei ellen, hogy választ találjanak kérdéseikre, ráeszméljenek valódi erejükre, és megismerjék sorsukat. Minden mozdulat, minden másodperc, minden gondolat döntő jelentőségre tesz szert, ha ki akarnak szabadulni a mátrix rabságából, és elpusztítani mindazt, amit képvisel.

 

BUÉK! - M5, március 17. péntek, 21h

Három fiatal vegyészmérnök-kutató _ Laci (Bujtor István), Kati (Bodnár Erika) és Gyuri (Bálint András) _ szilveszter előtt néhány nappal az elmúlt év megfeszített munkáját és annak az utolsó munkanapon várható eredményét ünneplik. Isznak, bolondoznak és megfogadják, hogy semmit sem tesznek ezentúl egymás tudta nélkül. Közösen dolgoztak egy fejlesztési programon, amelyet igazgatójuk is támogatott, és amely számukra bizonyosan szakmai előmenetellel kecsegtetett. A szilveszter délelőtt mégsem hozza meg a várt eredményt. Időközben új igazgatót neveztek ki, aki másként, óvatosabban értékeli az eredményeket. Amikor a három kutatót, külön-külön, tájékozódó megbeszélésre hívja be, a megnyilatkozásokat önérdek vezeti. Ebben a hangulatban kerül sor a közös szilveszteri mulatságra....

 

Különösen veszélyes - Filmcafe, március 17. péntek, 21h

Megan Wals ahelyett hogy fiúkkal ismerkedne, bulizna, szórakozna, a legtitkosabb akciókban, nemzetközi kémügyekben vesz részt. A tini ügynöknek azonban már elege van ebből, minden vágya, hogy ő is a serdülők egyszerű, normális életét élje. Ezért megrendezi a halálát, majd cserediákként tűnik fel az egyik külvárosi középiskolában. Hamarosan a saját bőrén tapasztalja meg, hogy egy középiskolában legalább olyan nagy _ ha nem nagyobb _ kihívást jelent talpon maradni, mint a nemzetközi kémkedés világában.

 

Zöld Lámpás - Film+, március 17. péntek, 21h

A Zöld Lámpás Alakulat tagjainak feladata a világűr békéjének őrzése. Különleges gyűrűt viselnek, mely különleges képességeket biztosít számukra. Nem elég, hogy az univerzum egyensúlyát minden eddiginél veszélyesebb ellenfél veszélyezteti, az Alakulat tagjai egy földi embert is kénytelenek bevenni a csapatba. Hal Jordan (Ryan Reynolds) berepülő-pilóta akaratán kívül olyan helyzetben találja magát, hogy rajta áll vagy bukik a Föld sorsa. Hal a gyerekkori szerelme, Caroll (Blake Lively) segítségével veti magát a küzdelembe, hogy megmentse az emberiséget a pusztulástól.

 

A texasi láncfűrészes: Az örökség - AMC, március 17. péntek, 22.55h

Miután a városiak ráébredtek, hogy a Sawyer-ék felelősek a környéken történt mészárlásokért, a felbőszült csőcselék porig égette a Sawyer házat, és megölte a család minden egyes tagját. Legalábbis azt hitték, hogy mindenkivel végeztek. Évtizedekkel később egy fiatal nő, Heather örököl egy texasi birtokot a rajta álló kastéllyal, és úgy dönt, hogy barátaival alaposan megszemléli örökségét. Az alagsorban azonban elképzelhetetlen dolgok várnak rá.

 

A gonosz odabent vár - Viasat6, március 17. péntek, 23h

A megözvegyült John Alexander készen áll, hogy új életet kezdjen. A lányával, Hannah-val és az új feleségével, Melanie-val a békés külvárosba költöznek. Ahogy egyre több különös dolgok történik körülöttük, rájönnek, valami nem stimmel a tökéletesnek hitt otthonukkal. Van valami a házban és annak falaiban. Amikor megtudják a ház halálos titkát, azt kockáztatják, hogy ők lesznek a rémisztő történet új áldozatai. A hátborzongató film láttán kétszer is meggondolod, hol is lesz az új otthonod!

 

Kárpáthy Zoltán - DUNA Televízió, március 17. péntek, 23.10h

Kárpáthy Zoltán és Abellino között az "évszázad pere" folyik a Kárpáthy vagyonért. Abellino egyetlen esélye, ha bebizonyítja, hogy Zoltán nem az apja fia, édesanyja megcsalta férjét, mégpedig Szentirmayval. Az elszegényedett, hitelképtelen Abellino eladja a per jogát Kőcserepynek, akinek lányát Zoltán menti meg a nagy pesti árvíz idején. Kőcserepy kisasszony beleszeret megmentőjébe, ám Zoltán szíve már gyámapja lányáé, Szentirmay Katinkáé. A per eldurvul, és a benne szereplők besározódnak…

 

G.I. Joe - Megtorlás - Paramount Network, március 17. péntek, 23.15h

A legnagyobb amerikai hősök visszatértek, és egy olyan bűntényért felelnek, amit nem is ők követtek el. Ez alkalommal Barikád (Dwayne Johnson), Duke (Channing Tatum) és a többi G.I. JOE ismét szembenéz halálos ellenségükkel, a KOBRÁVAL, miközben új, veszélyt jelentő dolgok folynak a kormányban. Ha minden kötél szakad, csak egy dolog marad: Megtorlás. Barikád egy új csapatot vezet (amelynek egyik tagja Bruce Willis) egy robbanó kaland keretein belül, amiről a kritikusok úgy vélik, egy akciófilmhez sem hasonlítható.

 

Ha/ver - Film+, március 17. péntek, 23.20h

A tini Dave (Aaron Johnson) rajong a képregényekért. A szuperhősökről olvasva elfelejti, hogy a suliban mindig a nevetség tárgya, és a lányok totál átnéznek rajta. Amikor rájön, hogy gumiból vannak a csontjai, elhatározza, hogy felcsap szuperhősnek. Testhezálló jelmezt rendel a netről, nevet ad magának, és elindul, hogy megtisztítsa a várost a bűntől. Elszántságának csak a szuperképességek hiánya szab gátat. Nevetséges akciói felkeltik az igazi hősök figyelmét. Vérprofi (Nicolas Cage) és a tizenegy éves lánya, Kis dög (Chloë Grace Moretz) számára kínos, amit Dave csinál. A helyi maffiafőnök ellen harcoló páros számára hamar világossá válik, hogy nem tudják Ha/Vert leállítani, ezért beveszik a csapatba.

 

Hellboy - RTL HÁROM, március 17. péntek, 23.20h

Közeleg az apokalipszis. Nimue (Milla Jovovich), a gonosz varázslónő bosszút forral az emberiség ellen, és egyesíti a boszorkányokból, alvilági szörnyekből álló vérszomjas seregét. Minden azon múlik, hogy Hellboy (David Harbour) beteljesíti-e a végzetét, és démoni fenevad képében leigázza a Földet, vagy képes lesz szembenézni a sorsával, és igazi szuperhősként megmenti a világot?

 

Herkules - Mozi+, március 17. péntek, 23.25h

Trákiában véres polgárháború dúl. Rhesus, a gonosz hadúr azzal fenyeget, hogy káoszba taszítja a királyságot. A kétségbeesett Cotys király és a lánya, Ergenia a legendás harcoshoz, Herkuleshez fordulnak segítségért. A mitikus hős egy csapat zsoldossal elindul, hogy helyreállítsa a békét, és visszaültesse a jogos királyt a trónra. Félistenként a földöntúli ereje segíti őt a harcban, azonban nem vetkőzheti le emberségét, amely egész életében kísérti. Útjuk során emberekkel és szörnyekkel kell megküzdeniük.