Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Jól kezdődik a hétvége, tévézéssel!

Picasso bandája - DUNA Televízió, december 15. péntek, 20.40h

Az egész világ felkapta a fejét a hihetetlen hírre 1911-ben. A párizsi Louvre-ból megmagyarázhatatlan körülmények között ellopták Leonardo da Vinci festményét, a Mona Lisát. A kiterjedt nyomozás végül eredményre vezet, a rendőrség letartóztatja a képrablással gyanúsított Pablo Picassót és Guillaume Apollinaire-t. Vajon fatális félreértésről van szó, vagy tényleg egy bűnbanda tagjait leplezték le? A városban ugyanis elterjedt a hír, hogy egy nemzetközi bűnbanda készül megtámadni az összes francia múzeumot.

 

Escobar: Elveszett Paradicsom - Filmcafe, december 15. péntek, 21h

Columbiában a fiatal szörfös (Josh Hutcherson) megismerkedik álmai asszonyával. Kapcsolatuk révén hamarosan egy veszélyes családi vállalkozában talalja magát, hiszen a lány nem más mint Pablo Escobar (Benicio Del Toro) unokahúga.

 

Warcraft: A kezdetek - Moziverzum, december 15. péntek, 21h

Azeroth eddig békés birodalma a háború szélére sodródik, civilizációjuk egy félelmetes megszálló fajjal néz szembe: ork harcosok menekülnek haldokló országukból, hogy új hazát foglaljanak maguknak. Amikor megnyílik egy átjáró a két világ között, az egyik seregre a pusztítás vár, a másikra a pusztulás. A szemben álló felek közül két hős összeütközése fogja eldönteni a családjuk, népük, hazájuk sorsát. Így kezdődik a látványos eposz a hatalomról és áldozatról, amelyben a háborúnak sok arca van, és mindenki harcol valamiért...

 

Pokolfajzat - Paramount Network, december 15. péntek, 21h

Pokolfajzat a második világháború poklának szülötte, akit a szövetséges hatalmak mentettek meg a nácik karmai közül. Sötét múltja ellenére mégis a helyes utat választja és szembeszáll a világot fenyegető gonosszal szemben.

 

Batman - AXN, december 15. péntek, 21h

Bruce Wayne kisfiúként kénytelen végignézni szülei brutális meggyilkolását. Megfogadja, hogy egész életében harcolni fog a gonosz ellen. A felcseperedő fiatalember, mindent megtesz azért, hogy tökélyre fejlessze tudását és képességeit, s így a legelképesztőbb módokon szálljon szembe a bűnözőkkel. Joker sötét terveket forral Gotham város lakói ellen, azonban Batman állandó rajtaütései sorra meghiúsítják ezeket. Vicki Vale-t, a gyönyörű fotóriportert gyengéd szálak fűzik Gotham híres, jólelkű milliomosához, a felnőtt Bruce Wayne-hez. De amikor leszáll az éj, Bruce Wayne Batman képében ered a nyomukba...

 

Városbújócska - M5, december 15. péntek, 21h

János (Másik János) és Tamás (Dörner György) régebben jó barátok voltak, együtt muzsikáltak, egy zenekarban játszottak. A barátságnak azonban vége szakadt, amikor János kilépett az együttesből. Most János újra ellátogat az együttes koncertjére, megismeri Zsuzsát, az utódját is, még Tamásék kisfiát is hazaviszi a pályaudvarról. A két barát szeretné újra megtalálni a közös hangot…

 

Riddick - Film+, december 15. péntek, 21h

Riddicket (Vin Diesel) egy kietlen, távoli bolygóra száműzik, amelyet vérszomjas ragadozók uralnak. A lények nem kímélnek senkit és semmit, minden, ami mozog zsákmány számukra. Riddick egyetlen esélye a túlélésre, ha vészjelzést ad le a zsoldosoknak, akik már tíz éve vadásznak rá. A bolygóra kettő különítmény érkezik, csupa veszélyes és kegyetlen fejvadász. Mindegyikük célja az, hogy elkapják Riddicket. Közben egy pusztító vihar közeledik, a ragadozók az emberek nyomában járnak, az idő egyre fogy...

 

Ocean's Thirteen - A játszma folytatódik - Viasat3, december 15. péntek, 21h

Willy Bank, a könyörtelen kaszinótulajdonos kórházba juttatta Danny Ocean barátját és mentorát, Reubent. Álmában sem gondolta volna, hogy ezek után szemben találja magát a díszes társasággal. De Bank elszámította magát, a fiúk nem hagyják annyiban a dolgot. Mindent megtesznek, hogy visszavágjanak, mégpedig Bank nagy napján, a róla elnevezett kaszinó megnyitóján. Először meg akarják kopasztani, majd meg akarják fosztani a dicsőségtől, a szállodáiért kapott Öt gyémánt-díjaktól. A terv veszélyes, és majdnem lehetetlen végrehajtani, de a fiúk nem ismerik ezt a szót.

 

Crank 2. - Magasfeszültség - AMC, december 15. péntek, 22h

Chev (Jason Statham) a triádok fogságába kerül, és csak három hónappal később tér magához, méghozzá egy elemmel működő, gyatra szívvel. Miután kiszabadul, elhatározza, hogy visszaszerzi az igazi szívét, és kíméletlen bosszút áll a triádok rettegett vezéren, Poon Dongon (David Carradine) és El Huronon (Clifton Collins Jr.), mindenre képes szolgáján.

 

Alvilági játékok - Film Mánia, december 15. péntek, 22.45h

Slevin Kelevra (Josh Hartnett) tudja, a bajok csőstől jönnek. Először megcsalják, majd kirabolják, végül végzetesen összetévesztik a haverjával. Slevin néhány óra leforgása alatt egy gengszterháború közepén találja magát, sarkában a halálos Macska úrral (Bruce Willis). A Főnök (Morgan Freeman) megbízásából meg kell ölnie a rivális banda vezetőjének, a Rabbinak (Ben Kingsley) a fiát, míg a Rabbi 33 ezer dollárt követel tőle. Mindkét helyen az életével fizet, ha a határidő lejár. A fiú egyetlen segítsége a szép Lindsey (Lucy Liu), aki nem is sejti, hogy Slevin ki is valójában.

 

Karantén - Viasat6, december 15. péntek, 23h

Egy híradós stáb a tűzoltók életéről, munkájáról készít riportot. Ennek során végigkövetik az egyik egység munkanapját, hogyan telik a szolgálat bent a laktanyában, illetve milyen eseményekhez riasztják őket. Az egyik riasztásnál ők is a vonuló egységgel mennek, élesben rögzítve az eseményeket. Egy bérházhoz riasztották őket, ahol hátborzongató események részesei lesznek. Kiderül, hogy valamiféle vírus támadta meg az embereket. Menekülnének, de a házat karantén alá helyezik. Körülöttük rémült lakók és a megfertőzött, zombiszerű emberek, akik emberhúsra éhesek.

 

Az atya - Viasat Film, december 15. péntek, 23.15h

Randall nyugalmazott rendőrbíró egy magánnyomozó segítségével próbálja felkutatni azt az embert, aki elvette tőle szerettét. Egy kolumbiai kisvárosban bukkannak a magát papnak kiadó szélhámos nyomára.

 

Doom - Moziverzum, december 15. péntek, 23.30h

A Mars egyik távoli kutatóállomásán valami baj történt, az odluvai állomással megszakadt az összeköttetés. Ötös szintű karantén lép érvénybe, és bevetik a Gyorsreagálású Harci Osztagot. A Főtörzs vezette osztagnak sikerül is lezárnia a Föld felé vezető átjárót, majd elindulnak felderíteni az állomást. A tengerészgyalogosok azonban ismeretlen eredetű, rémséges szörnyekkel találják magukat szemben, amelyek lesben állnak minden fal mögött, és a telep termeiben, alagútjaiban ólálkodnak, hogy legyilkolják a még életben lévő embereket...

 

Túl mindenen - Film+, december 15. péntek, 23.30h

Sean Vetter (Vin Diesel) rendőrtiszt partnere segítségével kézre keríti a mexikói drogkartell fejét, akinek a helye nem sokáig marad üresen: Diablo, a könyörtelen szállító kerül a kokain-birodalom élére. Az újdonsült drogbáró azonnal parancsot ad Vetter likvidálására. Az ügynök ugyan megússza a támadást, gyönyörű felesége azonban meghal a tűzharcban. Bosszúra éhesen, mindent feladva Vetter a végső leszámolásra készül...

 

Gyilkos Joe - AXN, december 15. péntek, 23.40h

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a bájgúnár bérgyilkost, Gyilkos Joe-t, hogy ölje meg anyját annak ötvenezer dolláros életbiztosításáért. Mivel egy centje sincs, Chris belemegy, hogy felajánlja a húgát, Dottie-t szexuális fedezetként Joe szolgáltatásaiért cserébe, míg hozzá nem jut a biztosítási pénzhez. Már amennyiben az valaha be is folyik.

 

Gyilkosságba hajszolva - AMC, december 15. péntek, 23.40h

Ruslan Drachev egykor nagy tiszteletnek örvendett az egyik New York-i székhelyű orosz bűnszervezetnél. Kemény és szűkszavú férfi volt, aki mindig betartotta a szavát és precízen végrehajtotta amivel megbízták. Ám néhány esztendővel ezelőtt szakított az alvilággal. Sikerült beilleszkednie a polgári életbe, regényíróként találta meg a számítását. Egyik nap azonban brutális támadás éri a lányát, aki jegyben járt az egykori konkurens fiával. Ruslan személyes kihívásnak tekinti az ügyet, bosszúért liheg. Újra alámerül az alvilágba, hogy fényt derítsen arra, kinek állt útjában a lánya.