Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Vége a hétköznapoknak, nem úgy a tévézésnek!

Moonfall - Film+, január 26. péntek, 21h

Az emberiséget a teljes kipusztulás fenyegeti, amikor a Hold letér a pályájáról és a Földet veszi célba. A mindent elborító káoszban a NASA vezetője, Jo Fowler (Halle Berry) megkísérli a lehetetlent a kiégett űrhajós, Brian Harper (Patrick Wilson) és az amatőr tudós, K. C. Housman (John Bradley) segítségével, akik azt állítják, hogy a Hold egy megastruktúra, amit mesterséges intelligencia hozott létre, és egy törpecsillagból nyeri az energiáját. A reménytelen küldetés során kiderül, hogy mint minden megtervezett rendszernek, ennek is van gyenge pontja. És bár az emberiség a gigászok csatájában csak egy sodródó porszem, ha ez a porszem megfelelő helyre jut, akár leállíthatja az egész folyamatot. Elméletben a terv beválhat, ám arra egyikük sincs felkészülve, ami a Holdon vár rájuk.

 

Űrvihar - Viasat Film, január 26. péntek, 21h

A globális klíma irányítására fejlesztett műholdhálózat támadást indít a Föld ellen. Fel kell deríteni a háttérben megbúvó valódi fenyegetést, mielőtt egy világméretű űrvihar mindent elpusztít a bolygón.

 

Csak egy meló - Moziverzum, január 26. péntek, 21h

Lucas (Sam Worthington), a magányos farkas profi bérgyilkos. Újabb célpontja a fiatal, gyönyörű Ella (Odeya Rush). A férfi elől nincs menekvés, ám most mégis minden másképp történik. Lucas és Ella együtt lép le, s mivel a megbízó örökre el akarja hallgattatni Ellát, megindul a hajsza egész Európán át, most már mindkettőjük után. A túlélésre csak egy reményük marad: meg kell találniuk Ella családjának gyilkosait.

 

The Expendables 2 - A feláldozhatók 2 - RTL HÁROM, január 26. péntek, 21h

Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), Dézsma (Randy Couture) és Hale Caesar (Terry Crews) újra együtt vannak, sőt két taggal, Billyvel, a Kölyökkel (Liam Hemsworth) és Maggie-vel (Yu Nan) még bővülnek is, amikor Mr. Church (Bruce Willis) összetrombitálja a csapatot egy látszólag egyszerű melóra. Barney és régi vágású zsoldosai könnyen jövő dohányban reménykednek, ám amikor egyiküket brutálisan meggyilkolják, a feláldozhatók bosszút esküsznek. Hiába járnak idegen területen, ahol minden ellenük dolgozik, a revánsvágytól fűtött csapat elszántan küzd, miközben az idővel versenyt futva egy váratlan veszélyt is el kell hárítaniuk, hiszen 2,7 kg tiszta plutóniummal már a világ egyensúlyát is meg lehet borítani.

 

Men in Black - Sötét zsaruk 2. - AXN, január 26. péntek, 21h

J különleges ügynök egy rutinfeladatnak tűnő ügyben kezd el nyomozni. Egy földönkívüli megölt egy másik földönkívülit. Nem nagy ügy, előfordult ilyen már jobb családokban is. Ám a nyomozás során J egy ördögi bűntény nyomára bukkan, amely mögött Sereena, a gonosz kylothiai lény és kétfejű, ám még így is féleszű társa, vagyis társai, Scrad és Charlie áll, illetve állnak. Ráadásul Sereena szívdöglesztő külsejű, fehérnemű-manökennek álcázza magát. Így csak egyvalaki segíthet, Kay ügynök, akinek korábban biztonsági okokból minden emlékét törölték, és most egy másik veszélyes kormányszervezet alkalmazottja: azaz postás?

 

Hazugságok hálója - Filmcafe, január 26. péntek, 21h

Roger Ferris CIA-ügynök céltudatos és bátor ember, nem fél senkitől és semmitől. Életét a jó ügyért folytatott harcra tette fel. A cég veteránja, Ed Hoffman viszont otthonról, a laptopja segítségével irányítja a terepen mozgó emberét. Ferris hamarosan új feladatot kap, el kell kapnia a terroristavezért. Az akció során együtt kell működnie a jordán titkosszolgálattal, meg kell próbálnia beépülni a terrorista szervezetbe. Ferris a fél világon keresztül üldözi emberét, ám minél közelebb kerül hozzá, annál több ellentmondásba és hazugságba ütközik. Rájön, hogy igazából csak önmagára számíthat.

 

Az Útvesztő: Tűzpróba - Mozi+, január 26. péntek, 21h

Az Útvesztő csak a kezdet volt. Thomas (Dylan O'Brian) és társai hiába reménykedtek benne, hogyha kijutnak a titokzatos pokolból, a régi életük várja őket. A falak túloldalán nem a béke, hanem újabb borzalmak leselkednek rájuk. A világ rémisztően megváltozott. A rend felbomlott, az anarchia és a pusztulás az úr: félig emberi lények vadásznak az utolsó túlélőkre és az utolsó túlélők pedig az Útvesztő szökevényei nyomába erednek. A csapat a Veszett elől menekülve átmeneti biztonságra lel, ám amikor rájönnek, hogy ez is csak egy csapda, folytatják a menekülést. A perzselt földön azonban minden pillanat új meglepetést és új izgalmat hoz és ki tudja, hogy merre találják a többi lázadót, akinek a keresésére indultak...

 

Asterix az Olimpián - Film Mánia, január 26. péntek, 21h

Asterix és jó barátja, Obelix az ókori olimpiai játékokra mennek, hogy megküzdjenek a rómaiakkal. Mindezt azért teszik, mert a gall Alafolix herceg szerelmes lesz a gyönyörű görög hercegnőbe, és elkél neki a segítség, hogy felkészülhessen az Olimpiai megmérettetésekre. Csakhogy ugyanebbe a hercegnőbe szerelmes Cézár fia, Brutus is. Kettőjük között olyan versengés alakul ki, amely nem feltétlen a fair-play elemeit hordozza magában. Vajon ki nyeri el végül a hercegnő kezét?

 

Részeges karatemester 2. - Viasat3, január 26. péntek, 21h

Néhány mindenre elszánt bűnöző nagyszabású csempészhálózatot épít ki Kínában. Bármit kicsempésznek az országból, amiért megfizetik őket. Egy gátlástalan, semmitől vissza nem riadó angol konzul kihasználja a lehetőséget, és a helybeli tisztviselők mohó közreműködésével megpróbálja kicsempészni a koronaékszereket az országból. Csak egy valakinek, a legendás hősnek, Wong Fei-hungnak (Jackie Chan) van elegendő bátorsága ahhoz, hogy szembeszálljon az ősi kultúrát sem tisztelő bűnözőkkel.

 

Két félidő a pokolban - M5, január 26. péntek, 21h

1944-ben egy ukrán táborban egy csapat munkaszolgálatos barátságos futballmérkőzést játszhat a német katonák válogatottjával Hitler születésnapjának tiszteletére. Csapattagnak lenni kiváltság, hiszen nem kell a bányában dolgozniuk, és rendesen ehetnek. Edzőjüknek Ónodit teszik meg, az egykori csodacsatárt, aki nehezen áll rá, hogy amatőrökkel dolgozzon, végül azonban nincs szíve cserbenhagyni társait. A film szereplői között ott találjuk a korabeli színjátszás legnagyobb alakjait.

 

Ellenség a kapuknál - AXN, január 26. péntek, 22.45h

Mialatt a német és az orosz hadsereg tízezrével küldi katonáit egymás ellen és a világ rettegve várja a sztálingrádi csata kimenetelét, az ünnepelt orosz mesterlövész, Vaszilij Zajcsev csendben és egyenként cserkészi be ellenségeit. A szerény és zárkózott Vaszilij csak egy átlagember, aki különleges ügyességgel végzi feladatát. Danyilov, a szovjet politikai tiszt felismeri a mesterlövészben rejlő propagandaértéket, és az egyszerű uráli katonából nemzeti hőst csinál. Jó néhány, a németektől elszenvedett vereség után a Szovjetunió az összeomlás szélén áll, és Sztálingrád eleste biztosítaná a megszálló németek végső győzelmét Európában. Sztálin magát Hruscsovot küldi, hogy felügyelje a város védelmét. Vaszilij példája feltüzeli a védők akaraterejét, és tovább harcolnak a túlerővel szemben. Danyilov viszont hamarosan féltékeny lesz arra az emberre, akit ő kreált, amikor a háború közepén mindketten beleszeretnek Tányába, a katonákkal együtt harcoló bátor nők egyikébe. A németek legjobb mesterlövészüket, König őrnagyot küldik, hogy felkutassa és megölje a német és orosz katonák közt egyaránt híressé vált Vaszilijt. Mindkét férfi elszánt türelemmel és tökéletes szakértelemmel vadászik a másikra, és vívja magányos háborúját, miközben rengetegen halnak meg körülöttük Sztálingrád romjai között.

 

Jelek - Moziverzum, január 26. péntek, 22.55h

Különös események zajlanak egy álmos amerikai kisváros közelében egy farmon. Valaki hatalmas, kör alakú tisztást vág a kukoricásba. A farm tulajdonosa (Mel Gibson), a város egykori lelkipásztora szeretne nem törődni a tréfacsinálókkal, de azok visszatérnek, és a földeken újabb és újabb gabonakörök jelennek meg. A ház lakói egyre jobban félnek; a titokzatos, kísérteties jelek pedig szaporodnak. Talán tényleg nekik van igazuk, nem Graham tiszteletesnek. Talán mégsem emberkéz műve ez az egész. A kutyák megvesznek, a friss víz megposhad, a városka lakói menekülnek, és az egyetlen férfi, aki eddig képes volt megőrizni a józan eszét, maga is kénytelen egyre komolyabban venni a körülötte zajló eseményeket. Hiszen lehet, hogy nemsokára a gyerekei életéért kell küzdenie. Csak azt nem tudja, kivel.

 

Torrente 4. - AMC, január 26. péntek, 23h

Torrente elvállal egy ügyet, amely balul sül el, sőt rács mögé kerül olyan bűnért, amit el sem követett. A börtönben egyetlen cél lebeg a szeme előtt, hogy mielőbb tisztára mossa a nevét, és bosszút álljon azon, aki oda juttatta. Ehhez azonban először is ki kell jutnia onnan. Ehhez sajátos tervet eszel ki, amihez az egyik kedvenc filmje, a Menekülés a győzelembe ötletét használja fel: focimeccset szervez a rabok és a börtönőrök között. Ha nehezen is, de sikerül megszöknie, és megkezdi bosszúhadjáratát.

 

Watchmen: Az őrzők - Viasat3, január 26. péntek, 23.15h

Amerika egyik alternatív változata a nyolcvanas években. A szuperhősök tevékenységét betiltották, a társadalom egykor megbecsült tagjait az alvilágba száműzték. Rorschach az egyetlen hős, aki nem fogadja el ezt a helyzetet.

 

Gyilkosság a Fehér Házban - Filmcafe, január 26. péntek, 23.25h

Harlan Regis (Wesley Snipes) a washingtoni rendőrség gyilkossági csoportjának sokat próbált, vérprofi nyomozója. Amikor egy Fehér Házban elkövetett gyilkosság felderítésének ügyét Regisre osztják, a nyomozó hamarosan olyan felfedezéseket tesz, amelyekre legmerészebb álmaiban sem számított. Egy sereg akadály tornyosul előtte: a nyomozás szempontjából perdöntőnek tetsző dokumentumok tűnnek el, mielőtt a rendőrség emberei láthatták volna őket, a kormány tagjainak mentelmi joga pedig nagyon kevés teret enged a hatékony munkának. Regis egyik percről a másikra olyan helyzetben találja magát, amelyben a sorsa meg is pecsételődne, ha nem lelne társra Nina Chance titkos ügynök (Diana Lane) személyében.

 

Skalpvadászat - Mozi+, január 26. péntek, 23.50h

Viktor, a kegyetlen maffiavezér meggyilkolja Nick Cassidy New York-i nyomozó családját. Nick bosszút esküszik és Ázsiába utazva követi Viktort. Thaiföldön Tony egy helyi nyomozó segítségével készül a végső leszámolásra.