Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha a négy fal között hűsölnél kicsit.

Kémes hármas - Mozi+, augusztus 19. szombat, 9.20h

Frank és Tuck a földkerekség legveszedelmesebb CIA-ügynökei. A tökéletesen kiképzett titkos ügynökök elválaszthatatlan társak és barátok. Míg azonban Frank mágnesként vonzza a nőket, Tuck járatlan a romantikában. A kapcsolatuk pedig azonnal veszélybe kerül, amikor tudtukon kívül egyazon napon mindketten ugyanabba a lányba, Lauren-be lesznek szerelmesek. A jó barátok, akik nemrég még ellenséges nemzeteket döntöttek romba, most egymás ellen fordítják utolérhetetlen leleményüket és a hipermodern kémkütyüket...

 

Ali Baba és a 40 rabló - Film Mánia, augusztus 19. szombat, 9.35h

Ali Baba szegénylegényként éli életét, mígnem véletlenül mesés kincsre lel egy rablóbanda rejtekhelyén, egy barlangban. A rablóbanda által összelopott kincsek között Ali talál egy lámpást, s abban egy évszázadok óta ellustult jótékony szellemet, a Dzsinn-t. Amikor a rablók felfedezik néhány kincsük eltűnését, bosszút akarnak állni. Ali-nak azonban sikerül visszavernie a rablók támadását az elmés és mulatságos Dzsinn segítségével.

 

Elvált nők klubja - Moziverzum, augusztus 19. szombat, 10.45h

Olivia Goldsmith regényéből! 1969-ben egyszerre diplomázik le négy lány, Cynthia, Elise, Brenda és Annie. Négy elválaszthatatlan jó barát, akik örök segítséget és barátságot fogadnak egymásnak. Az évek múlásával azonban messze kerülnek egymástól, s egy szomorú tragédia, Cynthia öngyilkossága hozza ismét őket össze. Hamar kiderül azonban, hogy nagy szükségük van egymásra. Mindhárman elváltak és mind lelkileg, mind anyagilag csúnyán rászedték őket. Épp ideje, hogy akcióba lépjenek volt férjeik ellen és "visszafizessenek" nekik mindent, persze kamatostól…

 

A szerelem hullámhosszán - RTL HÁROM, augusztus 19. szombat, 10.45h

Karácsony este a rádióban egy talk-show műsorvezetője álmokról, vágyakról, kívánságokról kérdezi a hallgatókat. Egy seattle-i kisfiú betelefonál és az édesapjának kér segítséget, aki felesége halála óta magányosan neveli őt. Annie-t (Meg Ryan), a bájos, házasság előtt álló lányt, aki autóvezetés közben a rádió éjszakai műsorát hallgatja, valósággal elvarázsolják a kisfiú és az édesapa (Tom Hanks) megindító szavai. A messzi távolból úgy érzi, épp a nagy ő hangját hallja a rádió hullámhosszán. Elhatározza, hogy kerül, amibe kerül, elindul és megkeresi az ismeretlent, akiben felismerni vélte az ",igazit".

 

Kémjátszma - Filmcafe, augusztus 19. szombat, 10.50h

Volt idő, amikor Nathan Muir CIA-ügynök és a tanítványa, Tom Bishop elválaszthatatlanok voltak. Együtt járták a világot Vietnamtól Bejrútig egy olyan szakmában, amely veszéllyel és bizonytalansággal teli. De ez sok évvel ezelőtt volt. Muir az utolsó napját tölti a nyugdíj előtt, amikor megtudja, hogy Bishopot kémkedés vádjával bebörtönözték Pekingben, és huszonnégy óra múlva kivégzik, hacsak nem történik valami csoda. Megdöbbenésére a felettesei sorsára hagyják a fickót, nem akarnak egy nemzetközi konfliktust kockáztatni miatta. Miközben Bishop ideje egyre fogy, Muir belevág élete legveszélyesebb akciójába.

 

Idegroncs derbi - Film+, augusztus 19. szombat, 10.55h

Két férfi élete és szakmai karrierje legfontosabb napján: az egyik üzletember, a másik útonálló. Az, hogy találkoznak, sőt muszáj egy teljes napot egy autóban tölteniük, mindkettejük számára katasztrófa. Az üzletember fontos tárgyalása előtt kénytelen saját és a szomszédja összes nyamvadt csemetéjét elfuvarozni az iskolába. A rabló pedig egy sikertelen bankrablás helyszínéről menekülve éppen az ő kocsijukba ugrik be túszokat szedni. Az még hagyján, hogy nyomában a rendőrség, de most a háta mögött, a hátsó ülésen még öt elviselhetetlen takonypóc is terpeszkedik.

 

Házibuli - Prime, augusztus 19. szombat, 12.30h

A 80-as évek egyik legnagyobb slágerfilmjében a 13 éves Vic élete első házibulijába készül, ahol nemcsak a zene és a tánc, hanem az első szerelem is várja. A kérdés csak az: vajon egy tinédzser a szerelemben meddig mehet el, hol érnek véget a szülők által felálított korlátok, és a saját félelmek az ismeretlentől. Vic titkaival életvidám, modern hárfaművész dédnagymamájához fordul, mivel szülei tizenöt év házasság után krízishelyzetbe kerülnek. Fogorvos papája és rajzfilmrajzoló mamája ugyanis épp hasonlóan váratlan és mulattató kalandokat és bonyodalmakat él át, mint a kamasz Vic...

 

Rumlis vakáció - Film+, augusztus 19. szombat, 12.50h

Bob Munro (Robin Williams) minden követ megmozgat, hogy a családi vakáció ne torkolljon komplett katasztrófába. A Munro család ugyanis már a várva várt hawaii vakációra készül, amikor a családfő ultimátumot kap főnökétől: meg kell jelennie egy coloradói megbeszélésen, különben búcsút mondhat a munkájának. A szorult helyzetben Bob úgy dönt, hogy összeköti a kellemest a hasznossal. Repülőút helyett az aszfaltturnét választja, és azzal nyugtatgatja vonakodó családját, hogy a közös út majd jól összehozza őket. Ám már az indulás pillanatában világossá válik, hogy ez az álom inkább rémálom.

 

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2. – Az időalagút - Filmcafe, augusztus 19. szombat, 13.25h

Godefroy lovagnak ismét vissza kell térnie a jelenbe. Egyrészt, mert az időkaput nem csukták be maguk után, másrészt a lovag nem kelhet frigyre szeretett hercegkisasszonyával, ha nem kerül elő a féltve őrzött és eltűnt ereklye, amely a család termékenységén hivatott őrködni. Mintha mindez nem lenne elég, hűséges fegyverhordozója helyett annak mai leszármazottja tért vele vissza tévedésből a középkorba. Rendbe kell hozni a kizökkentett időt.

 

Derült égből Polly - TV2, augusztus 19. szombat, 13.50h

Reuben Feffer kockázatelemző menedzser, aki mindig előre eltervezi az életét. Soha nem kockáztat, így nem érheti meglepetés…Vagy mégis? Imádott hitvese ugyanis megcsalja a nászúton. Jöhet még valami más is? Valami rosszabb? Bizony, egy másik nő! Polly tökéletes ellentéte Reuben-nek, s élvezi, hogy sodródó életstílusa váratlan helyzetek elé állítja. Mindig van új lehetősége, ha a jelenlegi nem jönne be. Amikor a sors ugyanarra a bulira sodorja őket, a nemrég faképnél hagyott Reuben úgy dönt, hogy most az egyszer a véletlenre bízza magát. Bár lehet, hogy ezt nem kellett volna, ugyanis Polly alaposan felforgatja az életét…

 

Meztelen diplomata - Duna Tv, augusztus 19. szombat, 14.05h

Rejtő Jenő egyik legmulatságosabb és legizgalmasabb regénye alapján készült film. Kis-Lagondán bubópestis járványra hivatkozva lezárták a szállodákat, köztük a Grand Hotelt is. Ennek ellenére Félix azon veszi észre magát, hogy mezítláb, pizsamában ücsörög ott, és nyomában egy kövér és egy nyakigláb gengszter is megjelenik, de vannak itt diplomaták, bankárok is, és mindannyian egy füzetért törik magukat, mely állítólag a kincseket érő olajlelőhelyek titkos térképét tartalmazza…

 

Jószomszédi iszony - Paramount Network, augusztus 19. szombat, 14.10h

Egy fiatal párnak lehetősége nyílik arra, hogy beköltözzenek egy New York tökéletes városrészében fekvő ikerházba. Csupán el kell üldözniük a jelenlegi bérlőt, egy kedves idős nénit.

 

Ready Player One - RTL, augusztus 19. szombat, 14.45h

Az Oasis a legnagyobb virtuális tér, melyben az emberek nap mint nap felszabadulnak. Amikor az alapító, James Halliday (Mark Rylance) végrendelete érvénybe lép, hatalmas verseny veszi kezdetét. Kiderül, hogy Halliday elrejtett néhány titkot a rendszerben, és aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. A fiatal Wade (Tye Sheridan) a játékban nőtt fel, és Parsifal-avatárjával nekivág a kalandnak, nem is sejtve, hogy az élete a tét. Nolan Sorrento (Ben Mendelsohn), az agresszív milliárdos akarja ugyanis megszerezni magának az Oasist, és új fejlesztéseivel szeretné uralni az emberek életét.

 

Híd a Kwai folyón - Film Mánia, augusztus 19. szombat, 15.45h

Délkelet-Ázsia a második világháború idején. A japánok egy stratégiai szempontból igen fontos hídat építtetnek az angolokkal. Ha a híd felépül, az a szövetségesek nagyon sok katonájának életébe kerül. A tábor két részre szakad: a foglyok egy része rombolna, míg mások engedelmesen építenének. Mindeközben útnak indul egy kommandós egység, hogy felrobbantsa a hídat a Kwai folyón.

 

Veszélyes vizeken - Filmcafe, augusztus 19. szombat, 15.50h

A tajtékzó sodrású folyón két gumicsónak halad lefelé. Az egyik hajóban egy vakációzó család, a másikban két kalandvágyó férfi ül. E két csónak között egy kapocs van, egy láthatatlan kötelék: az egyik férfinek megtetszik a vagány asszony, aki ezt kihasználva elkezd kacérkodni a férfival. A férj észreveszi mindezt, de nem tesz említésre róla. A két férfi rosszban sántikál, amit lehet, hogy a család túl későn fedez fel.

 

Bajos csajok- Paramount Network, augusztus 19. szombat, 16h

Az Afrikában nevelkedett Cady Heron (Lindsay Lohan) zoológus szülei azt gondolják, hogy mindent tudnak a túlélés szabályairól. De a dzsungel törvénye új értelmet nyer, amikor a magántanuló 15 éves kamasz lány életében először gimnáziumba kezd járni, és a pszichológiai hadviselés áldozatává válik a sok szabály miatt, amit a tinik diktálnak.

 

Ha eljön Joe Black - Prime, augusztus 19. szombat, 17.15h

Előbb vagy utóbb mindenki találkozik a maga Joe Black-jével... Bill Parrish gazdag és befolyásos üzletember, pazar körülmények között él két szerető lányával a közelében, s néhai felesége emlékével a szívében. Életében éppen két nagy dolog van készülőben. Az egyik a cégének egyesítése egy másik mamutvállalattal, a másik pedig a 65. születésnapja, melynek alkalmából idősebb lánya világraszóló partit szervez. Ám valami közbeszól. Egy hang, melyet csak Bill hall, s amely zavarba ejtően és kíméletlenül mondja a magáét. Ez a Halál hangja… De a Halál nem elégszik meg ennyivel, hanem alakot ölt és meghívatja magát a családi vacsorára. Bill a rejtélyes idegent pedig Joe Black néven mutatja be...