Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Remek filmeket foghattok, ha ma otthon maradtok.

Mr. Magorium meseboltja - Paramount Network, december 11. vasárnap, 9.50h

Mr. Magorium (Dustin Hoffman) meseboltja a legkülönösebb, legfantasztikusabb és legcsodálatosabb játékbolt a világon. Mi több, ezen a varázslatos helyen életre kelnek a játékok.

 

Kramer kontra Kramer - Viasat2, december 11. vasárnap, 9.55h

Ted Kramer imádja családját: feleségét és hatéves kisfiát, de azért a munka a legfontosabb számára, minden mást a karrierjének rendel alá. Egyik este arra ér haza, hogy Joanna, a felesége szárazon közli vele: elhagyja, hogy az anyaszerepből kiszakadva végre megpróbálja megvalósítani önmagát. Így a gyerekkel járó összes gond az apára szakad, aki kénytelen újra felépíteni az életét: megtanulni a gyereknevelés csínját-bínját, s mindeközben az állását is megtartani. Ted főz, vásárol, takarít, játszótérre jár, s megérzi és megérti tündéri kisfia minden vágyát és félelmét. Kisebb-nagyobb zűrök mellett is olyan ajándék ez, amiben kevés apának van része. S másfél év után, miután a legapróbb részlet is a helyére került, ismét megjelenik Joanna...

 

Egy asszony illata - Filmcafe, december 11. vasárnap, 10.05h

Hálaadás hétvégéje van New Yorkban. Frank Slade nyugállományú alezredes azért jött a városba, hogy végre élvezze az életet: a jó éttermeket, a gyönyörű nőket, a limuzinokat és a luxuslakosztályt a Waldorf-Astoriában. A vak férfit a fiatal Charlie Simms vonakodva kíséri el az útra, nem is sejtve, hogy egy életre szóló leckét kap. Az együtt töltött napok pedig mindkettejüket örökre megváltoztatják.

 

Négybalkezes - AMC, december 11. vasárnap, 11.10h

Francois Pignon (Pierre Richard) özvegyember egyedül neveli lányát, Jeanne-t. Már régóta munkanélküli, és végső kétségbeesésében elhatározza, hogy kirabol egy bankot. A kétbalkezes férfi azonban elszúrja az akciót, ezért úgy dönt, hogy a biztosabb menekülés érdekében túszt ejt. A kiszemelt áldozat egy börtönből most szabadult nehézfiú, Jean Lucas (Gérard Depardieu), akit bosszant a rabló ügyetlensége, ezért kénytelen maga irányítani az akciót, amikor a rémült rabló véletlenül lábon lövi. És ez még csak a kezdete ennek a fergeteges vígjátéknak.

 

Számkivetett - Moziverzum, december 11. vasárnap, 12.20h

A "Számkivetett" egy utazás, melynek során nagyon sokat tanulunk meg önmagunkról, az emberi természetről, mindezt egyetlen figura, Chuck Noland történetének bemutatásával. Chuck Noland (Tom Hanks) karrierje csúcsán álló topmenedzsert az ünnepek előtti utolsó szolgálati útján szörnyű baleset éri. Senki sem éli túl a viharba keveredett gép lezuhanását, csak ő marad életben, valahol Malajzia felé a szétszórt szigetek világában. Barátnője, Kelly (Helen Hunt) hiába várja vissza, a hatóságok szerint nem élte túl senki a szerencsétlenséget. Chuck minden érzékét latba veti a trópusi szigeten az életben maradásért. Lassan feltalálja magát és önellátóvá válik. Nem hagyja magán eluralkodni a kezdeti kétségbeesést, tovább reménykedik. Négy évig tart ősemberi kalandja. Tutajt épít és felhúzza rá a véletlenül partra sodort vitorladarabot. Az óceánon hánykolódva találnak rá. A visszatérés sokkoló hatású. Az otthoni civilizáció már rég kivetette magából. Díjak és jelölések: Golden Globe-díj (2001) _ Legjobb színész _ drámai kategória: Tom Hanks BAFTA-díj (2001) _ Legjobb férfi alakítás jelölés: Tom Hanks Oscar-díj (2001) _ Legjobb férfi alakítás jelölés: Tom Hanks Oscar-díj (2001) _ Legjobb hangkeverés jelölés

 

A nagy balhé - Filmcafe, december 11. vasárnap, 13.15h

Johnny Hooker piti kis tolvaj, aki a társával együtt évek óta jól begyakorolt trükkel fosztogatja a gyanútlan járókelőket a harmincas években. Amikor véletlenül a maffia pénzszállítóját zsebelik ki, ez egyikük életébe kerül. A veszélyben forgó Johnny a befolyásos barátjához, Henry Gondorffhoz menekül. Arra kéri, segítsen neki bosszút állni a barátja gyilkosán. Gondorff és Hooker egy gondosan kidolgozott terv szerint húzza csőbe Doyle Lonnegant, a nagyhatalmú maffiafőnököt. A kolosszális átveréssel nemcsak bosszút állnak rajta, de az utolsó dollárjától is megszabadítják.

 

Szárnyát vagy combját? - Film Mánia, december 11. vasárnap, 13.35h

Az ismert, hatvanéves éttermi kritikus, Charles Duchemin pályafutása csúcsán a visszavonulás gondolatával foglalkozik. Előtte azonban még el akarja készíteni híres éttermi kalauzának utolsó kiadását, illetve át akarja adni fiának, Gérardnak tudását és szakmai tapasztalatát. A fiúnak azonban esze ágában sincs édesapja nyomdokaiba lépni és titokban vándorcirkuszt alapít, amelyben bohócként lép fel. Charles-nak más gondjai is akadnak: legnagyobb ellensége, Jacques Tricatel gyorséttermi birodalmával forradalmasítani akarja a francia gasztronómiát. A férfi megpróbálja ellopni az éttermi kalauz utolsó kiadását, hogy titokban megszerezhesse a rosszul minősített vendéglátó egységeket.

 

Számos pasas - Paramount Network, december 11. vasárnap, 13.45h

Anna Faris (Horrorra akadva, Tökös csaj) és Chris Evans (Amerika Kapitány: Az első bosszúálló) játssza a fő szerepet e tüzes vígjátékban, amely végre felteszi a nagy kérdést: vajon 19 rossz választásból kijön-e egy jó? Ally Darling (Faris) egy újságcikk nyomán arra a következtetésre jut, hogy kész, itt a vége: ő már szingliként fogja eltölteni hátralévő életét. Rémülten keresni kezdi, melyik volt a legextrább exe. Ám a volt pasijaival való találkozások rendre kudarccal vegyes röhejbe fulladnak: akad köztük bábos, aki merevebb, mint a kellékei és nőgyógyász, akinek "lukas" a memóriája. Ám a rettenetes randevúk segítségével Ally talán mégis megtalálja álmai férfiját _ méghozzá ott, ahol sosem kereste volna.

 

Péntek Rézi - Duna Tv, december 11. vasárnap, 14.30h

Hogy lehet leggyorsabban, bár nem teljesen fájdalommentesen megszabadulni adósságainktól? Ha valaki nőtlen, akkor a régi jó, kipróbált recept már adva van. Feleségül kell venni egy gazdag hölgyet. A kiszemelt leányzó, Zsámbéki Edit már megvolna, mégis van némi bökkenő. Hősünknek, dr. Gerleszegi Gerle Gézának, a budai Jótékony Hölgyek Leányárvaháza felügyelőjének barátnője is van, bizonyos Leleményi Piri táncosnő, aki akkora botrányt csap, ha elhagyják, hogy ország, világ megemlegeti... A filmet 1938. szeptember 30-án mutatták be. Az alapműből, Török Rezső azonos című regényéből 1941-ben Olaszországban is filmet forgattak, mégpedig a neves rendező-színész Vittorio de Sica.

 

Titanic - SuperTV2, december 11. vasárnap, 14.55h

1912-ben indul útjára a világ legnagyobb, legelegánsabb, legbiztonságosabbnak vélt óceánjárója, a Titanic. A csodálatos hajón sokféle ember utazik, köztük Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet), akik két teljesen különböző világból érkeztek, de mégis összehozza őket a sors. Amikor a vesztébe száguldó hajó jéghegynek ütközik, már nemcsak a szerelmükért, hanem az életben maradásukért is meg kell küzdeniük... Belfastban elkezdik építeni a világ legnagyobb gőzhajóját, melynek hossza nagyobb, mint a korabeli New York legmagasabb felhőkarcolója. A hajótest építése feszített tempóban zajlik és két évig tart, a belső dekoráció megalkotása pedig újabb egy évet vesz igénybe. A Titanic 1912. április 10-én, egy szerdai napon, déltájban hagyja el Southampton kikötőjét, hogy újabb két megállás után New York felé hajózzon. És bár a Titanic útja során számos figyelmeztető jelzést kap más hajóktól, amelyek a jéghegyek közelségére hívják fel a luxushajó figyelmét, április 14-én este 11 óra 40 perckor _ alig öt nappal azután, hogy útnak indult _ jéghegynek ütközik. Április 15-én hajnali fél háromkor, kevesebb mint három órával a végzetes ütközés után pedig már az Atlanti-óceán fenekén pihen.

 

Dumb és Dumber - Dilibogyók - RTL, december 11. vasárnap, 15.35h

Lloyd Christmas (Jim Carrey), a Rhode Island-i sofőr a bárgyúság megtestesítője. Álmai netovábbja, hogy megtalálja a nőt, aki üres életét bearanyozná. Egyik nap szinte elakad a lélegzete, amikor megpillantja gyönyörű utasát, Mary Swansont (Lauren Holly), s rádöbben, hogy megtalálta a hőn áhított lelki társat. Amikor megérkeznek a repülőtérre, úgy tűnik Mary örökre kisétál az életéből, ám szerencséjére a lány az ülésen felejti a tárcáját. Lloyd az égvilágon mindent bevet, hogy visszajutassa neki az elveszett holmit, azonban barátjával, Harryvel (Jeff Daniels) váratlanul egy szövevényes emberrablás közepén találják magukat…

 

Jól áll neki a halál - Filmcafe, december 11. vasárnap, 15.55h

Madeline nem volt nagy színésznő, az évek során több ráncot szerzett, mint nagy szerepet. Helen, Madeline barátnője volt mindaddig, míg vőlegénye át nem pártolt Madeline-hoz. Helen bánatában megduplázta súlyát. Filmünk harmadik főszereplője Ernest, aki egy jónevű plasztikai sebész. A két barátnő az évek során mindent megosztottak egymással: barátságot, irigységet, féltékenységet, gyűlöletet és most Ernestet is! Ők hárman osztoznak a legnagyobb titkon, amely örökre megváltoztatja életüket és halálukat.

 

Bolond szél fúj - RTL KETTŐ, december 11. vasárnap, 16.35h

Alex Whitman (Matthew Perry), az elkényeztetett New York-i építész és Isabel Fuentes (Salma Hayek), a tüzes mexikói fotóslány találkozik egy Los Angeles-i kocsmában, ahol együtt töltenek egy éjszakát. Aztán a lány eltűnik, és mindketten úgy gondolják, hogy ez így van rendjén. Csakhogy alig három hónap múlva Isabel beállít Alexhez, és közli vele, hogy gyereket vár. Na és esküvőt akar! Alex persze tiltakozik, akárcsak a lány díjbirkózó vőlegénye.

 

Csúcshatás - AMC, december 11. vasárnap, 16.50h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.

 

Bérgyilkos a szomszédom - Prime, december 11. vasárnap, 17h

Nicholas "Oz" Oseransky (Matthew Perry) egy jóhiszemű, de balfék fogorvos, aki még pénzéhes, léha feleségét, Sophie-t (Rosanna Arquette) sem képes kirúgni, pedig köztudott, hogy a nő mindamellett, hogy átveri, időnként még félre is lép. Ozék hétköznapi életét teljesen felborítja az új szomszéd érkezése, aki nem más, mint a hírhedt bérgyilkos, Jimmy (Bruce Willis). Oseransky véletlenül belekeveredik a maffia leszámolási ügyébe. A szálak teljesen összekuszálódnak, ugyanis Sophie meg akarja öletni Ozt, Jimmy bosszút akar állni Janni Gogolakon (Kevin Pollak), aki meg éppen Jimmy fejére vadászik. Oz nyugalomra vágyik, na meg persze Jimmy nejére, Cynthiára (Natasha Henstridge), de mint tudjuk, még a jó szomszédok sem osztoznak mindenen...

 

A csontember - AXN, december 11. vasárnap, 18.40h

Lincoln Rhyme (Denzel Washington) felügyelő egy tragikus baleset következtében szinte teljesen lebénult. Már nem lát értelmet az életben, és épp öngyilkosságra készül, amikor egy különösen kegyetlen sorozatgyilkos bukkan fel a városban. Rhyme úgy érzi, őt még el kell kapnia. Ehhez azonban segítőre lesz szüksége, akit rádión keresztül irányíthat, hogy megállítsa az őrült gyilkost. Új társa, Amelia Donaghy (Angelina Jolie) nem lelkesedik túlságosan a bizarr feladatért. Nem is csoda, hiszen borzalmasabbnál borzalmasabb helyszínek, megcsonkított holttestek várnak a fiatal rendőrnőre, aki reméli, nem kerül szembe a mániás gyilkossal.