Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha egész napos pihenést tervezel.

Forrest Gump - Moziverzum, szeptember 17. vasárnap, 9.50h

A georgiai Savannah városka árnyas buszmegállójában különös mesemondó üldögél. A neve Forrest Gump. A XX. század második felének szinte minden sorsfordulóján ott volt, mindent látott és mindent átélt, de nem mindent értett. Elméje a legjobb akarattal sem nevezhető tündökletesnek. De hát már az anyja is mindig mondta: "Csak az hülye, aki hülyeséget csinál". Forrest Gump pedig nem tett semmi egyebet, mint jelen volt minden fontos eseményen: a pingpongdiplomáciától a vietnami harctérig, a Watergate szállótól az elnöki klubig, míg végül meg nem pihent egyetlen igaz szerelme karjában. A Forrest Gump megindító, romantikus mese egy ártatlan amerikairól, aki éppen abban a korban élt, amikor Amerika elveszítette ártatlanságát. A film és alkotói 1995-ben hat Oscar-díjat nyertek: közte a legjobb filmét, a legjobb rendezőét, a legjobb forgatókönyvíróét és a legjobb férfi főszereplőét. További hét Oscar-jelölés és három Golden Globe díj (legjobb film, legjobb rendező, legjobb színész) színesíti a film ezzel távolról sem teljes díjgyűjteményét.

James Bond: A holnap markában - Mozi+, szeptember 17. vasárnap, 11.25h

Valaki egymás torkának akarja ugrasztani a világ nagyhatalmait. A nyomok Elliott Carver-hez, a nagy befolyású sajtómogulhoz vezetnek, aki hatalmas médiabirodalma segítségével könnyedén manipulál bárkit. Ha Carver-en múlik, az egész világon úrrá lesz a káosz. Itt csakis egyvalaki csinálhat rendet. Bond, James Bond. Bond először Carver szexis feleségét, _ korábbi barátnőjét _ Paris-t próbálja megkörnyékezni, majd egyesíti erőit Wai Lin-nel, a lélegzetelállítóan gyönyörű kínai ügynöknővel...

E.T. – A földönkívüli - RTL HÁROM, szeptember 17. vasárnap, 13.10h

Az éj leple alatt földönkívüliek landolnak egy kaliforniai kisváros szélén. Az FBI azonnal a helyszínre vonul, melynek következtében az egyik jövevény a Földön reked. Az apró és védtelen lény a 10 éves Elliott (Henry Thomas) házában keres menedéket, és hamarosan összebarátkozik a fiúval. Csakhogy Keys (Peter Coyote), a sikerre éhes FBI-ügynök hajtóvadászatot indít E.T. után. Elliott és barátai mindent megtesznek, hogy megmentsék idegen barátjukat, és segítsenek neki időben hazajutni.

Váltságdíj - AMC, szeptember 17. vasárnap, 14.05h

Tom Mullen (Mel Gibson) sikeres ember, hozzászokott a kemény alkudozásokhoz. Bankszámláján dollármilliók, otthon szép felesége (Rene Russo), egészséges fia (Brawley Nolte) várja. Ám, amikor egy napon a fia gyermekrablók kezébe kerül, egy kudarcot vallott FBI-mentőakció után rá kell döbbennie, nem elég a pénz, a hatalom és a befolyás. Végül egyedül kénytelen szembeszállni az emberrablókkal, ezért döbbenetes lépésre szánja el magát. Bejelenti a tévében, ha a fiát nem kapja vissza, a követelt váltságdíjat vérdíjul tűzi ki a gyermekrablók fejére.

 

Dumb és Dumber - Dilibogyók - Film+, szeptember 17. vasárnap, 14.20h

Lloyd Christmas (Jim Carrey), a Rhode Island-i sofőr a bárgyúság megtestesítője. Álmai netovábbja, hogy megtalálja a nőt, aki üres életét bearanyozná. Egyik nap szinte elakad a lélegzete, amikor megpillantja gyönyörű utasát, Mary Swansont (Lauren Holly), s rádöbben, hogy megtalálta a hőn áhított lelki társat. Amikor megérkeznek a repülőtérre, úgy tűnik Mary örökre kisétál az életéből, ám szerencséjére a lány az ülésen felejti a tárcáját. Lloyd az égvilágon mindent bevet, hogy visszajutassa neki az elveszett holmit, azonban barátjával, Harryvel (Jeff Daniels) váratlanul egy szövevényes emberrablás közepén találják magukat…

 

Méltóságos kisasszony - Duna Tv, szeptember 17. vasárnap, 14.30h

Bartos Dénes nagyvállalkozó milliomos unokája mellé házitanítót fogadnak. Monori Horváth Gábor orvos lehagyja Monori előnevét, és Horváth Gáborként lemegy a Bartos kastélyba pénzt keresni, hogy gyáros édesapjától független lehessen. A tanítvány, Gyurika _ meg kell hagyni _ nem éppen a legaranyosabb gyerek, de nővére, Lilian igazán gyönyörű… És ez elég is egy romantikus, békebeli filmhez.

 

Nekem 8 - RTL, szeptember 17. vasárnap, 15.40h

Jobb lett volna meg sem születni _ gondolja Nick Beam (Tim Robbins), amikor hazaérve édes kis feleségét félreérthetetlen helyzetben találja, a saját főnökével. A felszarvazott férj azt gondolja, ennél rosszabb már nem történhet aznap. Vagy mégis? A mostohasors Terrance Pault (Martin Lawrence) sodorja az útjába. Az izgága kis fekete, a botcsinálta útonálló beugrik a szerencsétlen lakli kocsijába, és megpróbálja kirabolni. Egy nappal előbb Nick talán megadóan engedett volna, de most beletapos a gázba és elrabolja kirablóját. A két vadidegen hamarosan hajmeresztő kalandokba keveredik.

 

Görögbe fogadva - TV2, szeptember 17. vasárnap, 15.55h

Ősei földjére utazik Georgia, a görög származású amerikai idegenvezető. Legnagyobb bosszúságára azonban csoportjának tagjait nem nagyon érdekli a mediterrán ország történelme és gazdag kultúrája, leginkább a tengerparton süttetik a hasukat. Egyikük, Irv szerint nem kellene mindezt a lelkére vennie, s azt tanácsolja neki, hogy próbálja ő is élvezni az életet, így talán még a szerelmet is megtalálja. Meglepetésére pedig erre nem is kell nagyon várnia. Georgia ugyanis egyre vonzóbbnak találja Poupi-t, a turistabusz csak görögül beszélő, kezdetben nagyon ellenszenves sofőrjét...

 

A randiguru - Cool, szeptember 17. vasárnap, 16h

Albert (Kevin James), a jámbor könyvelő fülig szerelmes egy hírességbe, az elbűvölő és gyönyörűséges Allegra Cole-ba (Amber Valletta). Albert trenírozása közben azonban Hitch (Will Smith) is emberére talál a bámulatos és ambiciózus Sara Melas (Eva Mendes) személyében, aki egy pletykarovatnak dolgozva állandóan Allegra nyomában van. Hitch, az agglegények utolsó mohikánja hamarosan azt veszi észre, hogy őrülten belehabarodott Sarába, a riporterbe, akinek élete nagy fogása, lapjának pedig óriási szenzációja lenne, ha le tudná leplezni Manhattan leghíresebb randiguruját.

 

Seveled - RTL KETTŐ, szeptember 17. vasárnap, 17h

Gergő (Mészáros Béla), a menő kritikus nagykanállal falja az életet. Bármikor bárkinek bekamuzik bármit a siker érdekében, és ez alól kórházban betegeskedő édesanyja, Emma (Básti Juli) sem kivétel. Komoly partnereként mutatja be Sacit (Tenki Réka), a gyermeket váró nagyszájú ex-sztriptíztáncosnőt, hogy utolsó napjaira boldoggá tegye az unokamániás anyukát. Emma annyira megörül az unokának, hogy meggyógyul. Ettől kezdve Gergő és Saci folytatják az átverést, és bár alig bírják egymást elviselni, ha jön a nagyi, ők a tökéletes pár. Egy azonban bizonyos, a megoldásnak előbb kell megszületnie, mint a babának.

 

Pénz áll a házhoz - Film Mánia, szeptember 17. vasárnap, 17.10h

Henry Perkins, a középkorú hivatalnok már unja jól megszokott kis életét. Minden megváltozik, amikor a metróban összeütközik egy ismeretlennel és elcseréli vele a pénztárcáját. Az idegen bukszában 5 millió dollárnyi értéket talál, ám esze ágában sincs azt visszajuttatni jogos tulajdonosának, inkább új életet készül kezdeni az ölébe hullott busás summából. Hamarosan a tárca valódi tulajdonosának is hiányozni kezd a tekintélyes összeg és hajszát indít Henry és cinkos famíliája után.

Mielőtt lemegy a Nap - Viasat2, szeptember 17. vasárnap, 18.20h

Jesse (Ethan Hawke) és Celine (Julie Delpy) kilenc évvel később találkoznak újra Párizsban, a férfi könyvbemutatóján. Közös könyvükén, mely a legvarázslatosabb éjszakáról szól, amit együtt éltek át. A sors most sem kegyes hozzájuk, csupán pár órájuk van, mielőtt Jesse visszarepül New Yorkba. Ezt az időt sétával és beszélgetéssel töltik, eközben kiderül, hogy az életükben bekövetkezett változások ellenére éreznek-e még valamit egymás iránt.