Itt vannak a legjobb filmek hétfő estére

Mindenkit köszöntünk az év első tévés estjén!

Piedone, a zsaru - AMC, január 1. hétfő, 20h

Piedone, a nápolyi kikötő körzetének rendőrfelügyelője sajátos eszközökkel tartja rendben a vagányokat, bűnözőket. Fegyvert nem visel, csak az ökleivel és testi erejével "intézkedik". Az új felügyelő azonban nem ért egyet módszereivel. Egy kábítószercsempész banda felgöngyölítése során a helyzet kiéleződik és Piedonét felfüggesztik állásából. De ez sem zavarja őt abban, hogy leszámoljon a kábítószerbandával.

 

Az interjú - Paramount Network, január 1. hétfő, 21h

A történet középpontjában a jóképű műsorvezető és a producere állnak, akik véletlenül belekeverednek az észak-koreai elnök ellen tervezett merényletbe.

 

Zimmer Feri - Moziverzum, január 1. hétfő, 21h

Fikász Ferenc ötvenéves vállalkozó hatalmas adósságot a nyakába véve kibérel egy balatoni üdülőt. Terve szerint őszre kifizeti az adósságot és lerakja családja boldogulásának alapjait. Természetesnek veszi, hogy ennek a célnak az eléréséhez minden eszközt alkalmaznia kell: méregdrágán adja ki a szobákat, vizezi a sört, romlott húsból főz, földet kever a kávéhoz. Kizárólag a családjában bízik, bár bennük sem mindig. Felesége, lánya, veje és a néger konyhalány alkotja a "kifosztó-kombinát" legénységét, amely még kibővül Petivel, Fikászné unokaöccsével is. A fiú eredetileg nyaralni jött, de természetesen őt is beállítják a haszontermelő láncba. Az ő szemével látjuk ezt a groteszk, a bevétel hajszolásába szó szerint belehülyülő világot. Tímár Péternek _ a Csinibaba rendezőjének _ nagy sikert aratott mulatságos filmszatírája sajátos technikával készült, a színészek eredetileg visszafelé mozogtak. Ez adja a film különleges hatásának alapját.

 

A vadon hívó szava - SuperTV2, január 1. hétfő, 21h

Egy Buck nevű kutya kényelmes városi élete fenekestül felfordul, amikor váratlanul messzire szakad kaliforniai otthonától, és az alaszkai Yukon zord vadonjában találja magát az 1890-es évek aranyláza idején. A postaszánt húzó kutyacsapat legújabb tagjaként _ majd később vezéreként _ Buck élete kalandját éli át, s végül megleli valódi helyét a világban, midőn a maga ura lesz.

 

A hét pszichopata és a Si-cu - AXN, január 1. hétfő, 21h

Marty (Colin Farrell) "A hét pszichopata" című forgatókönyve befejezésével küszködik. Billy (Sam Rockwell) a legjobb barátja, munkanélküli színész és részidős kutyatolvaj, aki mindenáron segíteni akar a cimborájának. Hans (Christopher Walken) Billy vallásos bűntársa, akinek erőszakos múlt van a háta mögött. Charlie (Woody Harrelson) a pszichopata gengszter, akinek hőn szeretett kutyáját Billy és Hans ellopja. Charlie kiszámíthatatlan, hihetetlenül erőszakos, és egy pillanatig sem habozik megölni bárkit, akinek köze lehet a rabláshoz. Marty most aztán megkapja mindazt a figyelmet és ihletet, amire szüksége van, de kérdés, hogy vajon életben marad-e addig, amíg befejezheti élete főművét.

 

Blöff - Film+, január 1. hétfő, 21h

A ravasz, gyémántokra specializálódott Négyujjú Franky (Benicio Del Toro) New Yorkba indul, hogy leszállítsa az árut főnökének, Avi kuzinnak (Dennis Farina). Útközben azonban megáll Londonban, ahol Golyóálló Borisz (Rade Serbedzija), a szélhámos orosz ráveszi, hogy fogadjon egy bokszmeccsre. A pokol elszabadul, amikor a jóravaló Török (Jason Statham) és hű társa, Tommy (Stephen Graham) egy üzletkötés során elvesztik Babát, a bokszolót, és kénytelenek a halálos öklű, még a szeme se áll jól Mickey (Brad Pitt) segítségét kérni.

 

Legbelső félelem - Mozi+, január 1. hétfő, 22.50h

A tárgyalótermi légkörben játszódó filmek holtbiztos ismertetőjegye a mesterien adagolt feszültség és a kikezdhetetlen logika. Az alapanyagokból e történetben sincs hiány. Martin sikeres, arrogáns és jóképű ügyvéd, aki bármikor vállalja a harcot, ha annak elég hangos médiavisszhangot lehet teremteni. Elvállalja egy vad utcagyerek képviseletét, akit Chicago egyik legbefolyásosabb emberének meggyilkolásával gyanúsítanak. Nem humanitárius szempontok vezérlik, nem is az igazság keresése: ő saját verzióját szeretné előadni az igazságról. Volt főnökén is bosszút szeretne állni, ráadásul a vád képviselője sem közömbös számára érzelmileg: Janet és Martin korábban szenvedélyes szeretők voltak. A sokfelé aprózott feszült figyelem megtéveszti Martin érzékeit: nem veszi észre a számára készített csapdát.

 

Rossz hold - Film Mánia, január 1. hétfő, 23.15h

Vérfarkas pusztít az Amazonas erdeiben. Ted (Michael Paré) súlyos sérülések árán végez a pokoli teremtménnyel, amely lemészárolta expedícióját. Sose gondolta volna, hogy ez a borzasztó torzszülött nemcsak rémtörténetekben létezik. Hazaérkezve abban reménykedik, hogy a szörnyűségeket elfelejtheti, ám egy éjszaka, éppen teliholdkor a kisvárosban életre kel a gyilkos bestia és sorra szedi áldozatait. Ted húga és fia nem is sejtik, hogy a szörnyűség mögött milyen irtózatos titok rejlik.

 

Harcosok klubja - Film+, január 1. hétfő, 23.15h

Tyler (Brad Pitt) és Jack (Edward Norton) egy különös, titkos társaság, a Harcosok Klubjának megalapításával próbál megszállottan úrrá lenni a világ káoszán. Ha éjjel az utca összes nyilvános telefonja összetörik, ők jártak ott, ha egy köztéri szobor óriás fémgömbje legurul talapzatáról, és szétrombol egy gyorsétkezdét, az is a Klub műve, s ha egy bank parkolójának összes autóját összerondítják a galambok, az sem véletlen. A Harcosok Klubja vigyáz a leveleinkre, átveszik telefonüzeneteinket, kísérnek az utcán; és még csak most készülnek a végső dobásra...

 

Pearl Harbor - Égi háború - RTL, január 1. hétfő, 23.20h

1941. december 7., a világháború fordulópontja és egyben az egyik legvéresebb csatája. A japán légierő megtámadta Amerika csendes-óceáni flottáját. A támadás számtalan áldozattal járt, hatalmas pusztítást vitt végbe, sokáig tartott, míg az amerikai hadsereg kiheverte a csapást, és felkészült a visszavágásra. A film a csata története, ugyanakkor három szerelmes fiatalé is. A Pearl Harborban állomásozó Rafe (Ben Affleck) és Danny (Josh Hartnett) jó barátok, és mindketten Evelynbe (Kate Beckinsale) szerelmesek...

 

Argo - RTL HÁROM, január 1. hétfő, 23.25h

Egy igazi profi mindenre fel van készülve _ kivéve a Magyar Valóságot! Fekete Versace öltönyben és csúcstechnológiával felszerelve érkezik Magyarországra az az ügyintéző, akit a szakmájában csak a Tejesembernek (Oszter Sándor) hívnak. Feladata, hogy végrehajtson egy újabb különleges megbízást: egy titokzatos ókori kincset kell megtalálnia. A rutinmunka azonban hamar élete legnehezebb küldetésévé válik. Nem számolt néhány zavaró tényezővel: Balogh Tibivel (Kovács Lajos), és exbiztonsági őrökből álló csapatával, akik szintén szemet vetettek a kincsre.

 

A Tai Chi harcosa - Filmcafe, január 1. hétfő, 23.25h

Donaka Mark (Keanu Reeves) üzletember, egy biztonságtechnikai cég feje. Emellett a küzdősportok, a vér és a halál rajongója. Vállalkozását fedőcégként használva ugyanis illegális küzdelmeket rendez és szponzorál különböző stílusú és képzettségű harcosok között, akikben a gyilkos ösztönt keresi. A rendőrség a nyomában van, de mindig sikerül kisiklania a kezeik közül, a küzdelmek látogatottsága és zárt nemzetközi TV-láncon keresztüli közvetítése hatalmas jövedelmet biztosít számára. Azonban kísérleteit kudarcok kísérik, mivel az általa választott harcosok nem akarnak gyilkossá válni a ringben. Azonban mivel sokat tudnak és igyekeznek szabadulni az üzletből, hajlandóak a rendőrséggel is kooperálni, amiért Donaka megöleti őket.

 

Ananász expressz - Paramount Network, január 1. hétfő, 23.30h

Judd Apatow Ananász Expressz-ében két béna füvest ismerhetünk meg, akiket el akar tenni a maffia láb alól, mert az egyikük szemtanúja lesz egy gyilkosságnak.

 

A titkos ablak - Viasat3, január 1. hétfő, 23.55h

Mort Rainey az egykori bestseller író a válását követően magányosan, tétlenül tölti napjait a hegyi házában. Egyik nap furcsa idegen bukkan fel a semmiből, elégtételt követelve sérelméért. Állítása szerint Mort tőle lopta az egyik korábbi nagy sikerű írását. Az író szeretné bebizonyítani, hogy az ő változata jóval korábban jelent meg, de valahogy sehol nem talál egy példányt. Az idegen egyre gyakrabban látogatja meg, egyre erőszakosabb lesz, egyre idegesítőbb. Kezdetben csak rámenős. De lehet, hogy őrült.