Itt vannak a legjobb filmek péntek estére

Nagy este, nagy tévé, nagypéntek!

Szex és New York - RTL KETTŐ, április 7. péntek, 21h

Carrie (Sarah Jessica Parker) boldogan él Biggel, már az esküvő is ki van tűzve. Ám a nagy napon Carrie egyedül marad az oltár előtt, 200 ember szeme láttára. Barátnői, Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) és Miranda (Cynthia Nixon) a végső összeomlás elkerülése érdekében elcipelik Mexikóba, hogy ott aztán visszarázzák bele az életet. A négy rámenős, nagyszájú, nagyvárosi barátnő alaposan felkavarja a közéletet, a divatvilágot és a férfiak érzéseit.

 

Az elveszett frigyláda fosztogatói - Moziverzum, április 7. péntek, 21h

Indiana Jones élete egyik felében jólszituált régészprofesszor, aki félszegen ácsorogva a katedrán, szemlesütve fogadja egyetemi tanítványai rajongását. A másik felében viszont magányos hős, oldalán univerzális lasszóval és pisztolyokkal, s aki semmilyen kalandtól nem riad vissza, hogy megszerezzen egy-egy értékes műkincset a múzeumának. A németek Adolf Hitler parancsára hatalmas ásatásokba kezdenek Kairó közelében, hogy megkeressék az eltűnt Frigyládát, azaz a Biblia egyik legendás ereklyéjét. Ez az a láda, amelyben a zsidók több ezer évvel ezelőtt elhelyezték Mózes kőtábláit a Tízparancsolattal. A mítosz szerint pedig, aki a ládát birtokolja, legyőzhetetlenné válik...

 

A gyilkos médium - Paramount Network, április 7. péntek, 21h

A paranormális jelenségeknek beállított szemfényvesztések után nyomozó Dr. Margaret Matheson és Tom Buckley azzal a szándékkal kutatják a különféle természetfeletti eseményeket, hogy lerántsák a leplet a háttérben álló csalásról.

 

Magas szőke férfi felemás cipőben - Film Mánia, április 7. péntek, 21h

A titkosszolgálat főnőke meg akar szabadulni egy beosztottjától, aki a tisztségére pályázik. Ezért azt állítja az ártatlan muzsikusról, Francoisról, hogy ellenséges sztárügynök, és ráuszítja kollégáit. Francois persze mit sem sejt az egészből, s egy holdkóros biztonságával botladozik a zűrzavaros helyzetek forgatagában. Valahogy mindig sikerül kikeverednie minden veszedelemből, míg üldözői halomra gyilkolják egymást. Sőt még a szép kémnő, Christine is beleszeret.

 

Gringo - SuperTV2, április 7. péntek, 21h

A jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell túljárnia, miközben mindenki szív _ így vagy úgy.

 

A feltaláló - M5, április 7. péntek, 21.05h

Dr. Béres József a hatvanas évek végén laboratóriumi kutatóként fedezte fel a nyomelemek kedvező hatását a növényekre, és ezt továbbgondolva fejlesztette ki legendás készítményét, a Béres-cseppet. A világ sok országában azonnal ünnepelt tudós vált volna belőle, ám a korabeli Magyarország nem tartozott ezek közé. Nehéz évek vártak a tudósra. Bár a cseppek hatékonyan segítettek sok betegség gyógyulásában és a hír szájról-szájra terjedt, a hatalom nem nézte jó szemmel Béres József tevékenységét. Minden eszközzel próbálták megakadályozni a készítmény terjedését, börtönnel fenyegették és bírósági eljárást indítottak ellene. Ám a kutató nem hátrált meg... A film Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét mutatja be. Miközben érzelmekben gazdag jelentekben követi a Béres Csepp megszületésének érdekfeszítő, pergő eseményeit, a kutató hatalommal vívott, megalkuvást nem tűrő harcát, objektív látleletet is nyújt a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról, a (nem)működő szocializmusról, az akkori társadalom egészét átható hazugságokról és intrikákról. Napjainkban különösen fontos és aktuális, hogy felelevenítsük Béres József elkötelezettségét, és azt a morális értékrendet, melyet ránk hagyott.

 

Rendőrakadémia 2. - RTL HÁROM, április 7. péntek, 21.10h

Pete Lassard kapitánynak (Howard Hesseman) alaposan meggyűlt a baja a körzetében tevékenykedő bandákkal. Ha nem sikerül leszámolnia velük sürgősen, elveszti az állását, amelyre már szemet is vetett Mauser hadnagy (Art Metrano). Épp kapóra jön a rendőrakadémián frissen végzettek hada: Mahoney (Steve Guttenberg), aki soha nem akart zsaru lenni, Hightower(Bubba Smith), a fegyverbolond Tackleberry (David Graf), a hangeffektusaival népszerű Jones (Michael Winslow) és a többiek. És ezzel Lassardnak sikerül elérni azt, hogy immár nemcsak az utcákon, hanem a rendőrségen belül is teljes legyen a káosz.

 

2x2 néha 5 - ATV, április 7. péntek, 21.50h

Magyar romantikus vígjáték, 1954. Rendező: Révész György. Szereplők: Ferrari Violetta (Dr. Tóth Panna), Zenthe Ferenc (Kerekes András), Makláry Zoltán (professzor), Kiss Manyi (Kerekes), Kállai Ferenc (Lohrák Lajos), Horkai János (Karcsi, sofőr), Mednyánszky Ági (Évi). Tóth Panna, a fiatal tanársegéd megbuktatja Kerekes András aranykoszorús sportrepülőt. A repülőnapon Panna Kerekes András vezetésével indul sétarepülésre. András bravúrjaival meg akarja tréfálni a lányt és a repülőgép egy fa koronáján köt ki. A vihar elől menekülő fiatalok között szerelem bontakozik ki. Az ellentétek azonban ismét kiújulnak, mert Panna hibásnak találja András új repülőgéptervét. Panna elsajátítja a sportrepülés mesterségét, András pedig a műegyetemi tananyagot.

 

A bosszú - Film Mánia, április 7. péntek, 22.45h

Három jómódú családfő a vadászatot választotta a hétköznapi stressz levezetésére. Éves találkozójukra érkeznek a sivatagba, de szokásuktól eltérően egyikük szívdöglesztő fiatal szeretőjével érkezik. A lány hamarosan nem csak a férfiak vágyálmainak középpontjába kerül, hanem a célkeresztjükbe is.

 

A kém - TV2, április 7. péntek, 22.55h

A neve Susan. Susan Cooper (Melissa McCarthy). A CIA elemzője, és az egyik legjobb a szakmában. Miután partnere (Jude Law) és az ügynökség legjobb ügynöke (Jason Statham) lebuknak, ő az egyetlen, akit éppen bevetésre lehetne küldeni: életében először, a terepen kell kipróbálnia magát. Hát belép egy világba, amit eddig messziről csodált és irigyelt. Elegánsnak éppen nem mondható, de nagy a szája és kemény az ökle. A világ első igazi női titkos ügynöke bevetésre indul!

 

Insidious - Gonosz lélek - Viasat6, április 7. péntek, 22.55h

A Lambert család tagjai mindent elkövettek, hogy elvágják azokat a kötelékeket, amelyek nem eresztették őket a szellemvilág közeléből. Ezúttal megismerjük azokat a paranormális nyomozókat, akik segíteni próbáltak rajtuk. A látó Elise Rainer és segítője Tucker elvállalják, hogy egy megszállott kamaszlánynak próbálnak segíteni, aki úgy véli, hogy a halott anyja próbál kapcsolatba lépni vele. Elise azonban a legkegyetlenebb ellenséggel találja magát szembe, akivel valaha is találkozott.

 

Drakula - AMC, április 7. péntek, 22.55h

Drakulát, a véreskezű vajdát évszázadokkal ezelőtt eltemették, teste mégsem omlott porrá. Hírlik, hogy sírjából éjjelente borzongató kalandra indul és harapása után mind többen csatlakoznak a temetők mélyén bolyongó vámpírok seregéhez. A félelmetes teremtményt emésztő vágyakozás gyötri elhunyt hitvese után. Egy napon a kastélyba vetődő idegen medáljában meglátja egy lány arcképét, aki kísértetiesen hasonlít egykori asszonyára és útra kel, hogy megkeresse a gyönyörű lányt. London lakói azonban nem készültek fel a pokoli teremtmény érkezésére.

 

Magasiskola - Magyar Mozi TV, április 7. péntek, 22.55h

A pusztai solymásztelepre, ahol a kártékony madarakat pusztító vadász-sólymok idomításával foglalkozik néhány ember, egy napon fiatal mezőgazdász érkezik nyári gyakorlatra. Gábort először magával ragadja a különleges élet és a különleges emberek. Lilik, a telep-vezető munkája megszállottja, Teréz, az egyetlen nő, vonzó és kiismerhetetlen. De hamar kitűnik e kis világ kegyetlensége, deformáltsága, az élet egy hamis elképzelés erőszakos uralma alatt, amelyet Lilik képvisel.

 

Az apáca - Film+, április 7. péntek, 23h

A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek biztonságos, napfényes világukba. Valami rosszra készültek, de nem ennyire rosszra. Amivel itt találkoznak, az olyan ősi és olyan gonosz, hogy talán még a hit ereje sem elég rá, hogy megóvja őket. Valak ő, az apáca képében megtestesülő démon, a sátán küldötte.

 

A bárányok hallgatnak - Mozi+, április 7. péntek, 23.15h

Dr. Hannibal "Kannibál" Lecter az egyik legveszedelmesebb pszichopata gyilkos. Évek óta szigorúan őrzött börtönben ül, de az FBI-nak most a segítségére van szüksége. Valaki ugyanis a módszereit utánozza, és remélik, hogy az őrült orvos segítségükre tud lenni. Clarice Starling különleges ügynök kapja a feladatot, hogy férkőzzön Dr. Lecter bizalmába, és próbálja meg rávenni a segítségre. Ám a dolog nem ilyen egyszerű: Dr. Lecter nemcsak őrült, de hihetetlenül intelligens is, így Clarice-nek nincs könnyű dolga.

 

Speciális alakulat - Moziverzum, április 7. péntek, 23.25h

Egy elhagyatott hangárban halálos csapdába kerül egy SWAT kommandós osztag. A gyakorlaton résztvevő Tate parancsnok (Steve Austin) és emberei két szemben álló csapat között rekednek, s a túlélésért élet-halál harcra kényszerülnek. Ráadásul belátható időn belül semmilyen külső segítségre sem számíthatnak. Az életük Tate rátermettségén múlik, aki minden taktikai ügyességét beveti, hogy az élet-halál harcból győztesen kerüljenek ki...