Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha csak egy kis pihenésre vágysz szombat este, kapcsold be a tévét, és válassz a listáról egy filmet!

A kilencedik kapu - Filmcafe, július 30. szombat, 20h

Dean Corso (Johnny Depp) könyvkereskedő a ritka, régi és drága könyvekre specializálódott, afféle könyvdetektív. Egy nap Boris Balkan New York-i könyvgyűjtő felfogadja, hogy frissen szerzett könyvét, A sötétség fejedelmének kilenc kapuját összehasonlítsa az Európában fellelhető másik két példánnyal, hogy saját példájának eredetiségét bizonyítsa. Egyszerű ügynek tűnik, mégis halálos játszma lesz belőle. Corso hát igyekszik kideríteni, mi is a három könyv titka, s persze igyekszik életben maradni.

 

Tőrbe ejtve - TV2, július 30. szombat, 20h

A milliárdos krimiírót 85. születésnapján holtan találják vidéki villájában. A partit követő napon a tett helyszínére érkezik a híres magándetektív, Benoit Blanc, akit egy titokzatos személy bérelt fel a szenzációs bűncselekmény felderítésével. Ahogy a nyomozó elkezdi felgöngyölíteni az ügyet, egyre különösebb titokra derít fényt. És bár az ünnepségen résztvevő családtagoknak és a személyzetnek is megdönthetetlen alibije van, mindenkinek alapos indítéka volt a szörnyű tett elkövetésére. A vidéki magányban elszigetelt família minden tagja egyre kétségbeesettebben bizonygatja saját igazát, de Benoit Blanc egy meglepő csellel végül mégis tőrbe csalja a gyilkost.

 

Állami áruház - Hír Tv, július 30. szombat, 20h

Egy állami áruház és sok-sok dolgozója élete elevenedik meg ebben a dallal, szerelemmel, jókedvvel és muzsikával átszőtt zenés vígjátékban. A film főhőse Kocsis, a munkásból lett igazgató, aki végre "új szellemet" visz be az áruház régi beidegződésekkel, kapitalista szemlélettel és szokásokkal gúzsba kötött életébe…
Fergeteges filmvígjáték Fényes Szabolcs fülbemászó slágereivel, és olyan színészóriásokkal, mint Feleki Kamill, Latabár Kálmán és Gábor Miklós és Gózon Gyula.

 

Kémecském - RTL Klub, július 30. szombat, 20.05h

JJ (Dave Bautista), a profi CIA-ügynök még rémálmában sem képzelt el olyan rettenetes lehetőséget, ami végül megtörtént vele. Karrierje egyszer egy 9 éves kislány kezébe kerül, miután egy félresikerült bevetést követően lefokozták. A rangon aluli, szimpla családi megfigyelés hamarosan nem várt fordulatot vesz, amikor a família egyik tagja, a leleményes Sophie (Chloe Coleman) megtalálja a szobájában a CIA által elrejtett kamerákat. A lány üzletet ajánl: ha az ügynök megtanítja őt a kémszakma trükkjeire, akkor cserébe nem leplezi le. A sarokba szorított JJ kénytelen belemenni a szokatlan alkuba.

 

Legendás állatok és megfigyelésük - Cool, július 30. szombat, 20.10h

Göthe Salmander professzor (Eddie Redmayne), a bűvös fenevadak és bestiák szakembere New Yorkba érkezik, hogy foltos golymókat vásároljon. Hamarosan azonban a minisztériumban találja magát, ahol Percival Graves (Colin Farrell) súlyos büntetést készül kiszabni rá mágiahasználat miatt. Közben kiderül, hogy a városban egy szörnyű erő tombol, megfélemlítve a varázslók és varázstalan embereket egyaránt, ráadásul Salamander mágikus bőröndjéből több lény is kiszabadul. Salamander próbálja megállítani a katasztrófát, és közben szembetalálja magát Percivallal, aki egészen más, mint akinek mutatja magát.

 

A másik nő - TV4, július 30. szombat, 21h

Emilia, aki a Harvard jogi szakán végzett, feleségül megy a főnökéhez, Jackhez, a sikeres New York-i ügyvédhez. A fiatalasszony élete azonban váratlan fordulatot vesz, miután elveszíti az újszülött kislányát. Nem elég, hogy időre van szüksége, hogy fel tudja dolgozni a veszteséget, de helyt kell állnia feleségként és mostohaanyaként is. Minden erejével azon van, hogy elnyerje a mostohafia, a koraérett William bizalmát. A legnagyobb problémát azonban a férje dühös és féltékeny volt felesége, Carolyn jelenti számára.

 

Alien: Covenant - Mozi+, július 30. szombat, 21h

A galaxis egy távol bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége felfedez egy csodás bolygót, egy eddig ismeretlen Paradicsomot. Ám az új világ igazából sötét és veszélyes _ egyetlen lakója a szintetikus David, a szomorú végű Prometheus-expedíció utolsó túlélője.

 

Dennis, a komisz - Film+, július 30. szombat, 21h

Talán tornádó? Megvadult állatcsorda? Vagy valami egyéb természeti csapás? Ugyan, ez csak Dennis, a veszedelem! Mr. Wilson már ismeri a dörgést, de még mindig nem tud uralkodni magán. Abban a pillanatban, amikor a kerítés felett felbukkan a szőke tökfej, vér önti el az agyát, pokoli grimaszokban rángatózik az arca, artikulátlan hörgések törnek fel a mellkasából és habozni kezd a szája. A gyűlölet tárgya és a szőke kobak tulajdonosa a hatéves csöppség, aki mindig jót akar, különösen Wilson bácsinak. Arról azonban már nem tehet, hogy a legjobb szándék mindig visszafelé sül el…

 

A kenguru - ATV Spirit, július 30. szombat, 21h

Varju István ifjú teherautóvezetőnek minden álma az, hogy kamionra kerüljön és világot lásson. Célkitűzéseinek mindent alá is rendel. Zil teherautójára egyszer felvesz egy stoppos lányt, és bár tetszik neki, nem szegi meg a munkafegyelmet, vállalja a "kenguruság"ot. A kőbányai munkáslánnyal, Zsozsóval való kapcsolata azonban mégis másként alakítja az életét.

 

A titkos ablak - AXN, július 30. szombat, 21h

Mort Rainey az egykori bestseller író a válását követően magányosan, tétlenül tölti napjait a hegyi házában. Egyik nap furcsa idegen bukkan fel a semmiből, elégtételt követelve sérelméért. Állítása szerint Mort tőle lopta az egyik korábbi nagy sikerű írását. Az író szeretné bebizonyítani, hogy az ő változata jóval korábban jelent meg, de valahogy sehol nem talál egy példányt. Az idegen egyre gyakrabban látogatja meg, egyre erőszakosabb lesz, egyre idegesítőbb. Kezdetben csak rámenős. De lehet, hogy őrült.

 

Elvált nők klubja - TV2 Comedy, július 30. szombat, 21h

Olivia Goldsmith regényébol! 1969-ben egyszerre diplomázik le négy lány, Cynthia, Elise, Brenda és Annie. Négy elválaszthatatlan jó barát, akik örök segítséget és barátságot fogadnak egymásnak. Az évek múlásával azonban messze kerülnek egymástól, s egy szomorú tragédia, Cynthia öngyilkossága hozza ismét oket össze. Hamar kiderül azonban, hogy nagy szükségük van egymásra. Mindhárman elváltak és mind lelkileg, mind anyagilag csúnyán rászedték oket. Épp ideje, hogy akcióba lépjenek volt férjeik ellen és "visszafizessenek" nekik mindent, persze kamatostól…

 

Egy ágyban az ellenséggel - Moziverzum, július 30. szombat, 21h

Amikor Laura négy évvel ezelőtt hozzáment Martin Burney-hez még csak nem is sejthette, hogy a férfit milyen vad szenvedély fűti iránta. A külvilág számára ők még mindig az ideális házaspár megtestesítői: Laura nemcsak gyönyörű nő, hanem remek háziasszony is, aki férje minden kívánságát készségesen teljesíti, Martin pedig jóképű, sikeres és hihetetlenül vonzó. Ám a Burney család élete cseppet sem olyan, mint amilyennek kívülről látszik. Senkinek nincs fogalma arról, hogy a rettegő asszony csak a megfelelő pillanatot várja, hogy megszökhessen ebből a pusztító kapcsolatból, elmenekülhessen azelől, amit még legvadabb rémálmaiban sem tételezett volna fel az őt szerető férjéről.

 

Boldog idők - Duna Tv, július 30. szombat, 21.30h

Az idősödő francia házaspár párkapcsolati válságot él át. A feleség harsány és magabiztos, a férj pedig egyre inkább belesüpped a kétségbeesésbe és önsajnálatba. Fiának egyik barátja sikeres és különleges vállalkozást vezet: időutazást kínál ügyfeleinek. Színészek, díszletek bevonásával megteremti a kiválasztott kor hangulatát és körülményeit, és a méregdrága árat kifizető időutazó addig élvezheti a 18. század vagy éppen a második világháború tökéletesen újrateremtett közegét, amíg a pénztárcája bírja. A fiatalember felajánlja az egyre letörtebb férfinak, hogy egy napra visszamehet a múltba egy általa választott napra… Melyik napot választja vajon? Vissza akar-e majd térni a jelenbe? Megmentheti-e ez az időutazás a házasságát?

 

Franciska vasárnapjai - Duna World, július 30. szombat, 22.05h

Franciska a negyvenes években cselédlány valahol vidéken. Beleszeret egy nős emberbe, a szomszéd Lajosba. Hétvégén a férfi motorozni viszi. Aztán jön a háború, a gazdáékat és Lajost lágerbe és munkaszolgálatra hurcolják. A háború után Franciska Pestre megy és rendőrnek áll, hogy "valaki" legyen. Egy szép napon visszatér hozzá Lajos. Franciskának ettől kezdve két élete van: hétköznap a lágerben szobaparancsnok, vasárnapjait azonban Lajossal tölti...

 

Drakula - AXN, július 30. szombat, 23h

Drakulát, Erdély egykori véres kezű vajdáját évszázadokkal ezelőtt eltemették, teste azonban mégsem omlott porrá. Az a hír járja, hogy sírjából kikelve minden éjjel hátborzongató portyára indul _ szűzleányok vérére szomjúzik... Drakula holt, de nem halott egészen. Nem tud nyugodni, ameddig nem látja viszont négyszáz évvel azelőtt meggyilkolt hitvesét.

 

Apró titkok - RTLII, július 30. szombat, 23.20h

Sarah (Kate Winslet) és Brad (Patrick Wilson) látszólag boldog házasságban élnek a párjukkal. A valóság azonban az, hogy csak a gyerekeik tartják össze a két kapcsolatot. A magányos szülők a játszótéren találkoznak, és hamarosan egymás segítségével újra felfedezik a szabadság és a szerelem érzését. Mindketten tudják, hogy a titkos viszony nem folytatódhat örökké, és előbb-utóbb fény derül rá, melynek beláthatatlanok a következményei.

 

Amerikai história X - RTL+, július 30. szombat, 23.20h

Az én Mein Kampfom _ ezzel a dolgozattal sokkolja tanárait Danny Vinyard (Edward Furlong), aki egyébként kiváló tanuló. Talán ez az iromány adta a végső lökést, hogy bálványozott bátyja, Derek (Edward Norton), aki apjuk meggyilkolása óta csak a gyűlölet filozófiája és gyakorlata szerint él, egy hihetetlenül kegyetlen faji gyilkosságot kövessen el, amely mintául szolgál lesz a neonáci, skinhead bandáknak. A rácsok mögött Derek fokozatosan ráébred az erőszak kétarcúságára. Felismeri az örök igazságot: a gyűlölet mindig visszaszáll arra, akitől ered.

 

Éjféli cowboy - Duna Tv, július 30. szombat, 23.30h

Joe (Jon Voight) otthagyja Texast, a nyomort, a nyomasztó emlékeket és telve nagy és szép reményekkel New Yorkba utazik. Selyemfiúnak áll, ám hamar rá kell jönnie, hogy a csakis őrá váró gazdag hölgyek mögött romlott és hazug világ lapul. Egy különös barátra akad (Dustin Hoffman), aki halálos tüdőbajban szenved és próbálja egyengetni Joe karrierjét. A film 1970-ben elnyerte a Legjobb filmnek és a Legjobb rendezőnek és a Legjobb forgatókönyvnek járó Oscar-díjat.

 

Vámmentes házasság - M5, július 30. szombat, 23.35h

Mari, a pesti taxisofőr lány elviszi vőlegényét a határig, ahol a férfi átszáll egy svéd rendszámú kocsiba. Itt elbúcsúznak egymástól, mert Dini úgy dönt, hogy nem jön többet vissza Magyarországra. Nemsokára levelet és csomagot küld Marinak egy finn fiúval, Pekkával. A fiú egy hétig marad Magyarországon, és ez alatt Mari barátnői rábeszélik, kössön névházasságot a lánnyal, aki így kijuthat Dinihez. Pekkának tetszik Mari, így beleegyezik a dologba. A három lány kimegy Finnországba, ahol minden szép rendben halad, egészen addig, míg Pekka szülei tudomást szereznek a készülő házasságról és Mari érzelmei is összekuszálódnak..