Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha pihenéssel töltenéd.

Kék Hawaii - Duna Tv, július 1.szombat, 19.40h

Chad Gates nagy reményekkel érkezik haza szülővárosába, miután leszerelt a hadseregből. Munkahelyet keres egy idegenforgalmi irodában, s feleségül kéri régi szerelmét, Maile-t. A fiú anyja azonban egészen más jövőt eszelt ki fia számára… (Eredeti hang digitálisan.)

 

Harry Potter és a félvér herceg - Cool, július 1. szombat, 19.50h

Roxfort körül egyre szaporodnak az árnyak. Pedig a hatodik osztályba lépő Harry Potter (Daniel Radcliffe) és barátai számára az iskola is bőven tartogat izgalmat. Harry különleges titkokat hordozó bájital tankönyve, Ron (Rupert Grint) barátnője és Hermione (Emma Watson) szerelme is épp elég titokzatos és ijesztő. De Harrynek más oka van a félelemre. A halálfalók már mindenütt ott vannak, a dementor támadások szaporodnak, és az iskola fölött megjelenik a Sötét Jegy. Dumbledore (Michael Gambon) abban bízik, hogy védence megerősödik, ha jobban megismeri a múltját. Egy veszélyre azonban ő sem készült fel.

 

A halál 50 órája - AMC, július 1. szombat, 20h

1944 karácsonya előtt az Ardennek vidékén állomásozó amerikai katonák körében elterjedt a hír, hogy a háború hamarosan befejeződik, sőt még az is szárnyra kel, hogy a közeli karácsonyra valamennyiüket behajózzák _ hazafelé. Kiley ezredes az egyetlen, aki német támadástól tart, de a parancsnokságon túlzottnak találják aggodalmát, és nem adnak hitelt szavainak.

 

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága - TV2, július 1. szombat, 20h

Javában dúl a hidegháború. Indiana Jones tevékenysége is szemet szúr a hatóságoknak, így a régészprofesszort ki akarják rúgni az egyetemről. Jones azonban találkozik az ifjú Mutt-tal, aki a segítségével meg akarja szerezni a legendás kincset, Akator kristálykoponyáját. A két kincsvadász ezért Peruba utazik, ám kiderül, hogy az oroszok személyében vetélytársuk is akad. Ők ugyanis azt hiszik, hogy a koponya segítségével leigázhatják a világot, míg csapatukat a jéghideg szépség, Irina Spalko vezeti. Indiana és Mutt persze mindenáron meg akarják akadályozni, hogy a varázslatos erejű koponya az ellenség kezébe kerüljön…

 

Utazók - Viasat2, július 1. szombat, 20h

Az Avalon nevű űrhajó 5259 utassal a fedélzetén 120 éven át siklik elegánsan távoli célja felé, ahol az érkezők majd új életet kezdhetnek. Addig pedig a vele utazók biztonságosan lefagyasztva alusszák kiro-álmukat, és új otthonukban frissen, fiatalon ébredhetnek fel. Elvileg. A programba hiba csúszik, kiolvaszt két hibernációs ágyat, és két embert felébreszt. Jim (Chris Pratt) és Aurora (Jennifer Lawrence) maga sem tudja, miért és hogyan, egy hatalmas, néma űrhajó fedélzetén találja magát _ és még 90 év van hátra, míg elérik úti céljukat. Segítségben nem is reménykedhetnek. Saját erejükből próbálják megoldani a helyzetet, ám egyre újabb nehézségekbe és rejtélyekbe ütköznek. Ha életben akarnak maradni, meg kell érteniük, mi történt velük...

 

Alkonyat - Újhold - RTL, július 1. szombat, 20.05h

Edward (Robert Pattinson) úgy dönt, hogy elhagyja Bellát (Kristen Stewart), miután a lány élete újra veszélybe kerül. Szerelme érdekében a városból is elköltözik a családdal együtt. Az összetört Bellát jó barátja, Jacob (Taylor Lautner) segíti át a nehézségeken. A hosszú, együtt töltött idő alatt egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és Bella lassan kezd megfeledkezni Edwardról. Jacobnak azonban, Edwardhoz hasonlóan van egy szörnyű titka. Kiderül, hogy Jacob vérfarkas, a vámpírok legfőbb ellensége. Ettől kezdve nemcsak Bella, hanem Edward élete is veszélyben van.

 

Ponyvaregény - Prime, július 1. szombat, 21h

Adott két idősödő, szabad szájú, tökös, szimpatikus gengszter, Vincent és Jules, akik igyekeznek főnöküknek visszaszerezni egy aktatáskát. Ehhez persze meg kell ölniük pár embert, de ez az egyszerű bérgyilkosokkal gyakran megesik. Jules a rá célzott golyókat csodával határos módon elkerüli, s ezt jelnek tekintvén úgy dönt, felhagy eddigi életével. Társának viszont el kell vinnie szórakozni a gengszterfőnök feleségét... Van továbbá egy boxoló, Butch, aki a hírhedt maffiafőnök, Marselleus Wallace átvágását tervezi. Hogy-hogy nem, odáig fajul a történet, hogy végül már inkább a megmentésére készül, mint a lelövésére... Nem utolsósorban, pedig, van egy piti rabló-párosunk is, akik éppen egy étterem kirablására készülnek. Ám ott reggelizik Vincent és Jules. A szálak végül összeérnek, Marselleus Wallace megbocsájt Butch-nak, miután az megmentette az életét, Vincent és Jules megakadályozzák a rablást, és a gengszterfőnök feleségének szórakoztatása is happy enddel zárul, annak ellenére, hogy nem indult valami fényesen.

 

Venom - Viasat3, július 1. szombat, 21h

Az űrből jön, és csak akkor létezik, ha egy másik lényen élősködhet. Gazdateste Eddie Brock (Tom Hardy) újságíró, de ő maga hidegfejű szadista, aki a világ létét fenyegeti, ám néha mégis kiáll az ártatlanokért. Pókember egyik különleges erejű, veszélyes és kiismerhetetlen ellenfele maga sem tudja, hogy a fény vagy a sötétség oldalán áll-e: különleges betegsége (mely egyben az emberek fölé emeli) néha a jók, néha a gonoszak közé sodorja. Abban az egész Univerzumot megrázó csatában, amely most vár rá, a jóságára és a gonoszságára is szüksége van.

 

Lemony Snicket – A balszerencse áradása - Paramount Network, július 1. szombat, 21h

Kissé ijesztő mese a gonosz Olaf grófról, aki megkeseríti a három árva életét. Jim Carrey, Meryl Streep, Jude Law szereplésével.

 

A szoba - TV4, július 1. szombat, 21h

Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Ám ötödik születésnapja után Anya közli vele, hogy a világ a szobán kívül folytatódik, és ideje megtapasztalni azt, ami a falakon túl van. Ehhez azonban tervre és szökésre van szükség, amit Jack-nek egyedül kell megtennie. Jack pedig kezdi megérteni, hogy a Szoba igazából börtön volt, ők pedig fogvatartottak benne. Amikor pedig végre szabadok lesznek Jack és Anya számára is új élet kezdődik. Olyan, amire egyikük, és családtagjaik sem készültek fel.

 

A Thomas Crown-ügy - Duna Tv, július 1. szombat, 21.25h

Thomas Crown egy excentrikus fiatal bostoni milliomos, aki bankrablást tervez, hogy bebizonyítsa, mennyire nem működik az intézményesített bankrendszer. Tommy Crown vérbeli profi, nagy játékos, akinek élvezet bankot rabolni, s nem akármilyen szisztémával. Saját maga dolgozza ki rendkívül precíz terveit, több egymástól független profi vagy balek figurát mozgat egyszerre úgy, hogy egyik sem tud a másikról, s természetesen a főnököt sem ismerik. Tommy lépésről-lépésre követi az általa kidolgozott akciót, de igazi arcát soha sem tárja fel. Izgalmat jelent számára a nagy kaland, a kihívás, s nem veti meg természetesen a pénzt sem. És a jó nőt sem... Azonban egyik nagy bevetése előtt emberére akad, aki nem más mint a szépséges Vicky, Faye Dunaway, aki biztosítási detektív, vagyis "magánnyomozónő"-szerepkörben tündököl és flörtöl... Egy igazi jó mozit láthat a néző 68-ból, zseniális rendezés, "free cinema" atmoszféra, fotografálás, bravúros vágás és nem utolsó sorban remek színészi játék a javából.

A katona - AMC, július 1. szombat, 23.05h

Todd, a veterán katona már számos galaktikus háborút vészelt át sikeresen, nem utolsósorban azért, mert betartotta a szabályokat. Ő Darvin túlélés-elméletének mintapéldája, ám dicsőséges napjainak lassan-lassan vége. A tudomány és technika határai korlátlanok, s az új harcosgeneráció kifejlesztésével Toddon visszavonhatatlanul túlhalad az idő. A Káin 607-es névre hallgató, modernebb típusú gyilkológép fölénye megkérdőjelezhetetlen, hiszen a kormány kérésére éppen Todd-dal és annak két tapasztalt társával eresztik össze tesztelés gyanánt. Az eredmény látványos: a három öreg katona közül csupán Todd éli túl a küzdelmet, de ő is csak éppen hogy. Az életveszélyesen megsebesült, kiszolgált katonát egy távoli bolygóra száműzik, amely amolyan űrközi szemétlerakó helyként funkciónál. A kis bolygó azonban még őrzi a rég elfeledett békeidőket. Lakói letűnt korok hangulatát idéző, kedves és barátságos emberek. Társaságukban a sebesüléseiből lassan felépülő Todd megtanul örülni a hétköznapoknak, felfedezi mások és saját emberségét, fokozatosan enged szabad utat érzelmeinek, azaz elsajátítja mindazt, amit gyermekkora óta módszeresen kiöltek belőle. Az idillnek azonban hamar vége szakad, mert Káin 607 és társai megtámadják az őrbolygót. Todd most már nemes cél érdekében _ fogadott hazája védelmében _ kezd harcba régi ellenfelével. Az életben maradásra azonban csak akkor van esélye, ha a többieket is maga mellé tudja állítani.

 

A Magnum ereje - Duna Tv, július 1. szombat, 23.10h

Piszkos Harry, azaz Harry Calahan felügyelő újabban olyan gyilkossági esetekkel találkozik, amelyeknek áldozatai olyan bűnözők, akiknek majdnem sikerült megúszniuk az általuk elkövetett gaztetteket. Zavarba ejtőbb azonban, hogy az egyre gyakoribb, hasonló ügyek elkövetői jó eséllyel rendőrök. Mégpedig egy olyan csoport fiatal rendőr, akik Callahant példaképüknek tekintik.

 

Sin City – A bűn városa - Viasat3, július 1. szombat, 23.15h

Üdvözlünk Sin Cityben! Ez a város hívja és vonzza a makacs, kellemetlen alakokat, a korrupt jellemeket és az összetört szívűeket. Viharedzett lelkeknek való, kemény, sötét hely. Van, akinek ez a város az otthona: tisztességtelen zsaruk, prostik, mindenre elszánt önkéntes polgárőrök. Van, aki bosszúra szomjazik. Mások megváltásért sóvárognak. És aztán vannak olyanok is, akik mindkettőben reménykednek egy kicsit. Alig hihető, nehezen kezelhető hősök univerzuma, akik nem adják fel. Az utolsó percig megpróbálnak helyesen cselekedni egy városban, amely nem törődik velük. Az ő életükből, a város szívének legsötétebb zugaiban játszódó három sokkoló, feszültséggel teli, izzó történetből épül fel a kult-hagyománnyá vált eredeti képregényt alkotó Frank Miller, Robert Rodriguez és a vendégrendezőként feltűnő Quentin Tarantino elsöprő erejű játékfilmje.