Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Ha tévézéssel töltenéd az estét, segítünk filmet választani!

A majmok bolygója - Mozi+, április 21. vasárnap, 18.30h

Pierre Boulle könyve alapján! Egy űrhajós kényszerleszállást hajt végre egy bolygón, ahol nem sokkal később menekülő emberek között találja magát. Mintha a feje tetejére állt volna a világ _ e különös bolygón az ember az alacsonyabb rendű faj, akik ellen az erős, uralkodó majmok hajtóvadászatot rendeznek. Leo Davidson kapitány váratlan megjelenése kihívás a status quo ellen és az első lépés egy forradalmi változás felé...

 

Beépített szépség - Film+, április 21. vasárnap, 18.40h

Különös terrorista tartja rettegésben a város környékét, legközelebbi célpontjának a szépségverseny döntőjén résztvevő lányokat jelöli meg. Egyértelmű, be kell építeni egy FBI-ügynököt a versenyzők közé. A látszatra nem túl nőies, kissé bajszos, röfögő, keresetlen Gracie-re (Sandra Bullock) esik a választás. Vic Melling (Michael Caine), a kényes ízlésű szépségszakértő lehetetlen feladatot kap. Újkori Higgins professzorként sűrű leckékkel próbálja meg behozni Grace hátrányát a nagy versenyig...

 

A sellő és a Napkirály - Prime, április 21. vasárnap, 18.50h

A romantikus történelmi Franciaországba kalauzol el A sellő és a Napkirály, amelyben XIV. Lajos király retteg a saját halandóságától, miután egy merénylő golyója megsebesítette őt. Miután a Napkirály értesül arról, hogy egy mágikus vízalatti teremtmény, egy sellő segítségével halhatatlanná válhat, parancsba adja, hogy fogjanak el neki egy sellőt, és szállítsák az udvarába. Mindez bonyolítja a király kapcsolatát a törvénytelen lányával, egy lázadó, szabad lélekkel, aki barátságba keveredik a foglyul ejtett sellővel.

 

Jurassic Park 3. - SuperTV2, április 21. vasárnap, 19h

Dr. Alan Grant kiheverte a Jurassic Parkban történteket, és újult lendülettel kutatja a raptorok intelligenciájával kapcsolatos új elméletének helyességét. Így aztán nem tud ellenállni a kísértésnek, amikor egy jómódú kalandor busás támogatást ígér a kutatásaihoz _ amennyiben Grant elkíséri őket egy repülős körútra a Sorna szigetre, mely az In-Gen genetikus tenyész-telepe volt, és ahol a második részben szörnyű dolgok történtek. Csakhogy amikor kiderül, hogy a kalandor és a felesége nem csupán felülről akarják megcsodálni a szigetet, hanem le is akarnak szállni, az események hirtelen tragikus fordulatot vesznek. A hét túlélő harcolni kezd az életben maradásért, és hamarosan az is kiderül, hogy mi volt az igazi oka annak, hogy Grant-et a szigetre csábították…

 

Szupersuli - AXN, április 21. vasárnap, 19.15h

Veszélyben forog a Föld és a pusztulástól csak egyetlen hős mentheti meg: Zoom kapitány... aki mostanság nincs éppen csúcsformában. Zoom úr, polgári nevén Jack Shepard bizony elveszítette a szuperképességeit. Larraby generális és Dr. Grant nem is egy világmegváltó akció kedvéért citálja őt vissza a kényszerpihenőről: hátulgombolós szuperpalántákból kell szuperhősöket nevelnie. Az eszes Ms. Holloway segítségével a rakoncátlan kölykök megtanulnak csapatban dolgozni, megzabolázzák a képességeiket, és szembeszállnak a gonosszal, akinek feltett szándéka felforgatni a világot.

 

Dolittle - RTL, április 21. vasárnap, 20.20h

Egy orvos, aki beszélni tud az állatokkal, egy fiatal tanonccal és egy csapat furcsa háziállattal kalandra indul, hogy megtalálja a legendás szigetet. A különc Dr. Dolittle (Robert Downey, Jr.), aki beszélni tud az állatokkal, a felesége halála után úgy dönt, hogy szeretett kedvenceivel visszavonulva él tovább birtokán. Csakhogy az ifjú királynő, Viktória (Jessie Buckley) váratlanul ágynak esik, és senki más nem segíthet rajta, csak Dolittle. A doki kénytelen vállalni a küldetést, hogy megtalálja a titokzatos szigeten a gyógyító fát. Veszélyes kalandjában segítői is akadnak egy csapat apróvad és egy önjelölt fiatal tanonc személyében.

 

Egy negyvenes nő és a flört - filmcafe, április 21. vasárnap, 20.20h

Jackie Laurens rossz passzban van. Nem elég, hogy a kétgyermekes asszony negyvenéves lett, a válását is a születésnapján mondták ki. Hawaii szigetére utazik, hogy nyaralás közben megpróbálja átgondolni az életét. Találkozik Kyle-lal, a nála jóval fiatalabb szörfoktatóval. Kapcsolatuk egyéjszakás kalandnak indul, ám jóval több lesz belőle. Jackie azon kapja magát, hogy amint egy kis ideje van, rögtön Hawaii-ra repül a szerelméhez. Mindezt egyre növekvő értetlenséggel szemléli a volt férje, a gyerekei, sőt a barátai is. Ám eljön az idő, amikor Jackie és Kyle kapcsolata mérlegre kerül.

 

Vissza a jövőbe 2. - RTL HÁROM, április 21. vasárnap, 20.45h

Légy erős - ugyanis minden idők leglátványosabb, a történelmet módosító kalandja folytatódik egy olyan sikersorozatban, mely bizonyítja, hogy a villám kétszer is becsaphat ugyanoda! Marty és Doc (Michael J. Fox és Christopher Lloyd) még alig pihenték ki az első időutazás fáradalmait, máris újra az idő-tér kontinuumba találják magukat. De ez alkalommal egy 2015-ben történt kis változtatás azt eredményezi, hogy egy szokatlan, alternatív 1985-ös Hill Valley-be kerülnek, ahol Biff Tannen gazdag, befolyásos, és … Marty apja! Az egyetlen esélyük a jelen helyrehozására az marad, hogy újra visszamennek 1955-be. De képes lesz-e Marty és Doc változtatni a múlton anélkül, hogy az univerzumot szétziláló időparadoxont idézzenek elő? A producer, Steven Spielberg és a rendező, Robert Zemeckis egy újabb bámulatosan ötletes és humorral teletűzdelt filmet alkottak, a Vissza a jövőbe 2-t!

 

Terhes társaság - Film+, április 21. vasárnap, 21h

Peter Highman (Robert Downey Jr.) mielőbb haza akar érni, hogy a felesége mellett lehessen a szülésnél. Atlantából repülne haza Los Angelesbe, ám a sors nem akármilyen megpróbáltatások elé állítja. Beleütközik Ethan Tremblaybe (Zach Galifianakis), akinek túl nagy szíve és túl kicsi IQ-ja van. Zajos párosukat nemcsak leszedik a gépről, de letiltják őket az összes járatról. Ez persze nem jelent gondot Ethan számára, aki felajánlja, hogy elviszi Petert autón Los Angelesbe. Az idő sürget, és Peter rááll a dologra, nem sejtve, milyen eszelős kalandok várnak rá.

 

Carter edző - VIASAT3, április 21. vasárnap, 21h

A feszültség egyre nőtt, ahogy a richmondi High Oilers a következő kosárlabda bajnokságra készülődött. A város csupa izgalom volt a veretlen csapatnak köszönhetően, és a lelátók minden meccsen megteltek ujjongó szurkolókkal. Senki sem gondolta volna, hogy 1999. január 4-dikén a közösségben kitör a viszály, és oly sok élet megváltozik, amikor Ken Carter edző lelakatolta a tornatermet, és nem engedte be játékosait, mert azok lerontották a jegyeiket... Az igaz történet alapján készült Carter edző az ellentmondásos gimnáziumi kosárlabda-tréner, Ken Carter lélekemelő története. Cartert az egekig magasztalták és a sárba döngölték egyszerre, amikor belekerült a hírekbe azzal, hogy az egész veretlen csapatot a kispadra küldte, gyatra tanulmányi eredményük miatt. A kaliforniai Richmondban játszódó cselekmény az emberi bátorság és meggyőződés felemelő, őszinte portréja; arról szól, hogyan lehet legyőzni a környezet által állított akadályokat, hogyan lehet fiatal embereknek egy olyan jövőt felvázolni, amely túlmutat a bandákon, a drogokon, a börtönön, és igen, még a kosárlabdán is.

 

Mephisto - Duna Televízió, április 21. vasárnap, 21h

Hendrik Höfgen, a tehetséges fiatal színész ambícióit nem elégítik ki a hamburgi színházban játszott szerepek. Berlinbe szerződik, hogy eljátszhassa élete nagy szerepálmát, a Mephistót. Mérhetetlen becsvágy fűti, és sikerei miatt észre sem veszi, miként keveredik bele egyre jobban a politikába, és köteleződik el egyre inkább a nácik mellett… Szabó István 1981-ben Oscar-díjat nyert filmalkotása díjak és rangos jelölések sorát kapta. Cannes-ban legjobb forgatóköny- és Fipresci díjat kapott, valamint jelölték az Arany Pálmára is. Elnyerte a David di Donatello díjat, valamint a Bafta gálán jelölték a legjobb idegennyelvű film kategóriában. A filmmel Szabó Istvánt köszöntjük.

 

Elhajlási engedély - Cool, április 21. vasárnap, 21h

Rick (Owen Wilson) és Fred (Jason Sudeikis) jó barátok, mindketten régóta házasok. Szeretik a feleségüket, de ez nem jelenti azt, hogy ne néznének más nőkre. Egy idő után a két nejnek is feltűnik, hogy nem őket stírölik. Grace (Christina Applegate) és Maggie (Jenna Fischer) sajátos módon próbálja leszoktatni őket erről. Egy hét kimenőt adnak férjeiknek, és az elhajlási engedély birtokában azt csinálnak, amit akarnak, nem kell számot adniuk semmiről. De ha letelik a hét, vissza kell térniük a hűséges párjaikhoz. Rick és Fred fejest ugrik a szabadságba, ám hamar megtapasztalják, hogy más az álmodozás, és más a valóság.

 

Ebgondolat - Moziverzum, április 21. vasárnap, 21h

Gart Stein regényéből! Enzo egy öreg, bölcs kutya, akit a feltörekvő Forma 1-es versenyző gazdája, Denny Swift a legendás olasz versenyautó-tervezőről, a Ferrari autógyár alapítójáról, Enzo Ferrariról nevezett el. Miután Enzo meg van győződve arról, hogy emberként fog újjászületni, megosztja gondolatait, emlékeit az autóversenyzésről és az életről. Enzo sajátos betekintést nyer az emberi világba, s rájön, hogy a versenypályán alkalmazott technikák a hétköznapokban is használhatóak...

 

Fargo - VIASAT FILM, április 21. vasárnap, 21h

Hóborította kisváros fent az amerikai-kanadai határon. A helyi autókereskedő eredeti ötlettel akarja egyenesbe hozni zűrös pénzügyeit: két piti csirkefogóval elraboltatja feleségét, hogy váltságdíjat zsarolhasson ki apósától. Az emberrablók azonban az átlagnál is ütődöttebbek, s csak úgy mellékesen agyoncsapják túszukat. A komikus alaphelyzet véres tragédiába fordul _ s az egészet az áldott állapotban lévő helyi seriffnőnek kell felgöngyölítenie.

 

Kényszerleszállás - Paramount Network, április 21. vasárnap, 21h

Whip Whitaker, a pilóta csodával határos módon leteszi a gépet egy légi katasztrófa után. Éljenzik őt hősi tettei miatt, de felvetődik a kérdés, hogy mégis ki vagy mi volt a felesős az eseményekért.

 

Csak szexre kellesz - Prime, április 21. vasárnap, 21h

Emma és Adam még a cserkésztáborban találkoztak egymással, amikor a két tininek még forgalma sem volt arról, mi fán terem az igazi szex. Végül jó barátok lettek, akik évekkel később mégis kockára tesznek mindent, amikor ágyba bújnak egymással. Az érzelmi konfliktusok, a szerelem és a féltékenység és más párkapcsolati problémák elkerülése érdekében elhatározzák, hogy csak szex és más semmi nem lehet köztük. Úgy tűnik, az ötlet remekül beválik, ám egy idő után rá kell döbbenniük, hogy érzelmek nélkül a szex olyan, mint az étel fűszer nélkül...

 

Az Útvesztő: Tűzpróba - Mozi+, április 21. vasárnap, 21h

Az Útvesztő csak a kezdet volt. Thomas (Dylan O'Brian) és társai hiába reménykedtek benne, hogyha kijutnak a titokzatos pokolból, a régi életük várja őket. A falak túloldalán nem a béke, hanem újabb borzalmak leselkednek rájuk. A világ rémisztően megváltozott. A rend felbomlott, az anarchia és a pusztulás az úr: félig emberi lények vadásznak az utolsó túlélőkre és az utolsó túlélők pedig az Útvesztő szökevényei nyomába erednek. A csapat a Veszett elől menekülve átmeneti biztonságra lel, ám amikor rájönnek, hogy ez is csak egy csapda, folytatják a menekülést. A perzselt földön azonban minden pillanat új meglepetést és új izgalmat hoz és ki tudja, hogy merre találják a többi lázadót, akinek a keresésére indultak...

 

Távozz tőlem, Sátán! - Filmcafe, április 21. vasárnap, 22h

Aki New Yorkban rendőr, az nap mint nap találkozik a bűn és gonoszság minden formájával. Sarchie (Eric Bana) azonban képtelen hozzászokni ahhoz a sok fájdalomhoz, amivel szolgálatban kénytelen szembenézni. Most egy egészen különös gyilkosságsorozat ügyében kénytelen nyomozni. A megmagyarázhatatlan és megmagyarázhatatlanul kegyetlen gyilkosságok felzaklatják, és a szolgálaton kívüli óráit is tönkreteszik: pedig azokat a kislányával és gyönyörű feleségével szeretné tölteni. Amikor már úgy érzi, beleőrül az egyre csak ismétlődő esetekbe, találkozik egy pappal, aki nem hord reverendát, és legalább olyan kemény figura, mint egy New York-i zsaru. És azt állítja, tudja, mi áll a borzasztó bűncselekmények hátterében.

 

Fák jú Tanár úr! - TV2, április 21. vasárnap, 22.15h

A volt bűnöző, Zeki Müller barátnője elrejtette a férfi által ellopott pénzt, és valaki pont a szajré fölé húzott fel egy iskolát. Zekinek ebben a helyzetben nincs más választása, kénytelen helyettes tanárnak kiadni magát a Goethe Középiskolában, és ezáltal újabb problémával gazdagítja a német oktatási rendszert: minden idők legőrültebb pedagógusával. Éjszakánként titokban próbálja kiásni a pénzt, napközben pedig drasztikus, bár hatékony módszerekkel igyekszik megnevelni a 10/b rakoncátlan diákjait. Ugyan pedáns kolléganője, Lisi Schnabelstedt elítéli a férfi radikális pedagógiai fogásait, azon kapja magát, hogy beleszeret, sőt még segít is neki előásni valamit, ami jóval többet ér a pénznél - Zeki erkölcsi integritását.

 

Együtt kezdtük - RTL, április 21. vasárnap, 22.25h

Érettségi, egy nagy buli, aztán jó időre csá mindenkinek! A 12. c tagjai közt voltak, akik jártak egymással, meg akadtak köztük jó haverok is, de tíz éven át alig találkoztak. Aztán az egyikük esküvőjének alkalmából a régi spanok, ellenségek és szerelmek (akik megvoltak, és akik nem jöttek össze) újra együtt töltenek egy hétvégét egy balatoni panzióban. Persze semmi sem úgy sikerül, ahogy tervezték. Mert egy ilyen nagy újratalálkozás pont arra jó, hogy kitörjön pár botrány, elcsábítsanak néhány hű szerelmest, elsüssenek egy csomó jó poént, hazudjanak, őszinték legyenek, dumáljanak, igyanak, aztán kezdjék elölről az egészet. Lehet, hogy eltelt tíz év, de a 12. c tagjai nem komolyodtak meg, és úgy tűnik, nem is terveznek ilyesmit.

 

Likvidálva - AXN, április 21. vasárnap, 22.45h

Ben Logan, a CIA egykori ügynöke szeretné rendezni a kapcsolatát elhidegült tinédzser lányával. A férfi magával viszi Amyt Brüsszelbe, ahol egy multinacionális cég biztonsági szakértőjeként vállalt munkát. Egyik reggel meglepődve tapasztalja, hogy a cég megszűnt, a bankszámláit törölték, a kollégái eltűntek, és az asszisztense végezni akar vele és a lányával. Ben és Amy menekülni kényszerül, az ex-ügynöknek ismét a túlélésre és lánya biztonságára kell koncentrálnia. Az összeesküvés szálai a múltba vezetnek.

 

Szezon - Magyar Mozi TV, április 21. vasárnap, 23h

2003 nyarán három huszonéves fiatal _ Guli, Virág és Nyéki Peti _ tengődik Karcagon, a kelet-magyarországi kisvárosban. Néhány éve végeztek a debreceni vendéglátó-ipari szakközépben, és most a helyi Flash diszkóban dolgoznak pultosként. A történet főszereplője Guli, nehezen találja helyét a sivár kisvárosi közegben. Anyja, aki férje halála miatt, születésétől kezdve egyedül neveli a fiút, a kabai cukorgyár üzemi fogorvosa. Guli utálja a cukrot. Andi, Guli volt szerelme most a Flash diszkó tulajával jár. Guli mosogatás közben eltör egy poharat, s egy vendég elvágja a száját, emiatt pedig kirúgják a diszkóból. A fiú az anyja pénzéből tengeti eseménytelen hétköznapjait. A srácok a karcagi strandon megismerkednek három fiatal lánnyal, elhívják őket bulizni a Flash diszkóba, Guli volt munkahelyére, ahol Virág és Nyéki még mindig pincérként dolgozik. Guli viszi ki a lányokat kocsival és jól indul az este, Virág áll a kapuban, Győri a pultos, nem kell semmiért fizetni. Váratlanul azonban betoppan a főnök társasága.

 

Űrgolyhók - TV2 Comedy, április 21. vasárnap, 23.25h

Félelmet és pontos úti célját nem ismerve vág neki Szóló Sztár, a magányos űrhős legújabb kalandjának. Oldalán hű társával, a félig ember, félig kutya lénnyel elindul kívülről kissé rozogának tűnő, de ugyancsak felspécizett motorzattal rendelkező csillagközi lakóautójával kiszabadítani a gonosz Lord Kobak fogságába esett Vespa hercegnőt. Útközben összefutnak a gusztustalan Pizza a Hutt-tal, aki legutóbbi találkozásuk óta legalább dupla sajtnyit hízott, egy kissé idegesítő stílusú robottal, valamint egy különös kis emberkével, Yoghurt-tal, aki bevezeti őket egy titokzatos erő, a Svarc rejtelmeibe...

 

Élet mindenáron - Duna Televízió, április 21. vasárnap, 23.30h

Jan Hrebejk cseh rendező és forgatókönyvírója Petr Jarchovsky filmje, az "Élet mindenáron" fekete komédia, szomorkás vígjáték. A filmesek Csehország megszállásának korszakát tárgyilagosan, komikus túlzással és az emberi gyengeségek iránt tanúsított megértéssel szemlélik. A történetet, mely meglepően feszült pillanatokat is rejteget, valós eseményekből állították össze. Josef Cizek, a film melankóliára hajló főhőse egy nyugdíjazott kisvárosi hivatalnok, akit a körülmények arra kényszerítenek, hogy elbújtasson egy fiatal szökött zsidót, majd szörnyen szenved a félelemtől, hogy hőstette lelepleződik. A helyzet drámaian bonyolódik, főként a cseh-német kollaboráns Prohászka miatt, aki képtelen titkolni vonzalmát Josef bájos felesége, Marie iránt. Jan Hrebejk minden idők egyik legoptimistább nagy filmjét készítette el, méltó utódját Hrabal és Menzel "Szigorúan ellenőrzött vonatok" című remekművének. Az a sajátságos életöröm, amely Petr Jarchovsky novellájában sötét és érdes tónusokkal keveredve, mintegy áttörten jelenik meg, a filmet szinte teljesen átszellemíti: "igazi mesévé" lényegíti. Ahogy a zseniális Benigni is megmutatta, mindig jobb viccelni, mint felejteni. Hrebejk filmje - hála a szellemes forgatókönyvnek, a kiváló párbeszédeknek és a remek színészi alakításoknak - azt bizonyítja, hogy a legszörnyűbb témákat is érdemes új oldalról megközelíteni. Díjak: A film hatalmas kasszasiker volt, öt cseh Oroszlán-díjat nyert, valamint a Cseh Filmkritikusok Díját is megkapta, továbbá a legjobb nem angol nyelvű film kategóriájában Oscar-díjra jelölték.