Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt!

Mentőexpedíció - SuperTV2, április 2. vasárnap, 18.20h

A Marson hatalmas homokvihar készül. A NASA űrhajósai biztonsági okokból azonnal elhagyják a bolygót: halott társuk testét sincs már idejük megkeresni. Nem is találnák. Mark Watney (Matt Damon) ugyanis nem halt meg; csak a szkafanderébe épített adó meghibásodása miatt hiszik a többiek, hogy nem élte túl az első szélrohamokat. A mérnök-botanikus mindent elkövet a túlélése érdekében: gépeket szerkeszt, élelmiszert termel, vizet gyárt, és amikor a Földi irányítók felfedezik, hogy él, felkészül a mentőexpedíció fogadására. De az expedíció négy év múlva érkezik, méghozzá az ellenséges bolygó egy egészen másik pontjára. Neki 3200 kilométert kell utazni, hogy fogadhassa őket: egyedül, megfelelő felszerelés nélkül, végtelen magányban.

 

Minden végzet nehéz - Viasat2, április 2. vasárnap, 20h

Harry (Jack Nicholson) javíthatatlan playboy, korát meghazudtoló libidóval. Legfőbb vezérelve: soha ne kezdj harmincnál idősebb nővel! Éppen legújabb barátnőjével, Marinnal (Amanda Peet) töltik első közös hétvégéjüket, amikor Harry szívinfarktust kap. Orvosa, Julian Mercer (Keanu Reeves) nem engedi vissza a városba, hanem Marin anyjának, Ericának (Diane Keaton) a gondjaira bízza. Erica elvált, sikeres New York-i drámaíró, akit Harry rendkívül vonzónak talál.

 

Már megint egy dilis amcsi film - Filmcafe, április 2. vasárnap, 20.15h

Már megint egy kamaszokról szóló film, de vigyázat, itt semmi nem komoly! A koreográfia a szokásos: az osztály két nagymenője fogad, hogy sikerül-e a csúnya lányból szép lányt faragni. Mire sikerül, a fogadás nyertese beleszeret a megszépült csúnyába, a megszépült csúnya viszont mindent megtud a fogadásról.

 

Valan – Az angyalok völgye - Duna Tv, április 2. vasárnap, 21h

Péter (Krisztik Csaba) nagyvárosi rendőrként emberkereskedők után nyomoz Brassóban. Az életét annak szenteli, hogy eltűnt lányokat találjon meg. Minden megmentett lányban valahol a saját húgát, Julit látja. Julinak huszonkét évvel ezelőtt nyoma veszett szülővárosukban, a romániai forradalom káoszában felbolydult Valanban. Péter most, ennyi idő után kénytelen visszatérni a hófödte fenyvesek közé, mert felmerült a gyanú, hogy eltűnt húga holtteste került elő... Izgalmas, feszült alkotás, egyik ígéretes darabja a kortárs, magyar, műfaji filmnek. A filmben végig jelen lévő nyomasztó hangulat, a havas fenyőerdő a skandináv filmek hangulatát idézi. A film 2020-ben két kategóriában _ a legjobb rendezés és a legjobb operatőr _ is Magyar Filmdíjat nyert és szinte minden kategóriában kapott jelölést.

 

A tégla- RTL HÁROM, április 2. vasárnap, 21h

Massachusetts állam rendőrsége belső aknamunka árán akarja megfosztani teljhatalmától Frank Costellót (Jack Nicholson), a maffiavezért. Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) újoncra esik a választás, hogy beépüljön a Costello vezette maffiába. Miközben Billy azon dolgozik, hogy elnyerje Costello bizalmát, egy másik fiatal rendőr, Colin Sullivan (Matt Damon) is beépül a maffia szervezetébe, amely túlságosan is jól értesült a rendőrség akcióiról. Kiderül, hogy a rendőrök között is van egy tégla, így Billy vagy Colin bármelyik pillanatban lelepleződhet…

 

Nyúl Péter- Cool, április 2. vasárnap, 21h

Nyúl Péter és barátai odavannak az emberek társaságáért, de sokkal inkább azokért a finomságokért, amiket a kertjükben termesztenek. Csupán egyetlen személlyel gyűlik meg a bajuk, a helybéli tanyagazda, Mr. McGregor (Domhnall Gleeson) korántsem értékeli sokra ezt a fajta barátságot, ami sokkal inkább szól a répának, mint neki. A mindig jó kedélyű, nagyszájú, kék dzsekis nyuszi vezetésével megkezdődik a harc a karót nyelt, korábban Londonban szocializálódott friss veteményes gazda ellen. Az ádáz harc nem csak a gazda finomságaiért, hanem a tüneményes Bea (Rose Byrne) kegyeiért is folyik.

 

Ha igaz volna... - SuperTV2, április 2. vasárnap, 21h

Amikor David kibérel egy varázslatos lakást San Franciscóban, amire a legkevésbé számít és vágyik: az egy lakótárs. Még alig kezdett bele, hogy totális kuplerájt csináljon új lakhelyén, amikor hirtelen felbukkan egy csinos, ámde kifejezetten dirigálós kedvű fiatal nő, akit Elizabeth-nek hívnak, és aki váltig állítja, hogy ez az ő lakása. David meg van győződve róla, hogy valami kapitális félreértés történt, mígnem a helyes szőkeség ugyanolyan titokzatosan eltűnik, mint ahogy feltűnt. A zárak kicserélése cseppet sem zavarja Elizabeth-et, aki akkor bukkan fel, amikor kedve szottyan, többnyire azért, hogy megdorgálja David-et a különféle szokásai miatt, melyeknek az ő lakása látja kárát. David úgy gondolja, hogy a lány egy kísértet, és megpróbálja átsegíteni Elizabeth-et a "másik oldalra". Ugyanakkor a lány _ noha tagadhatatlanul van néhány légies vonása, például keresztül tud menni a falakon _ teljesen bizonyos benne, hogy mégis él, és nem akar átmenni sehová. Ahogy Elizabeth és David megpróbálják kideríteni, hogy ki is a lány, és hogyan került jelenlegi állapotába, kapcsolatuk lassacskán szerelemmé alakul át. Sajnos azonban nagyon kevés idejük marad, mert a közös jövő reménye egyre gyorsabban kezd köddé válni...

 

Nyolc tanú - Viasat6, április 2. vasárnap, 21h

Spanyolországba utazik az amerikai elnök, hogy a terrorizmus elleni harcról tárgyaljon. A nagygyűlésen megsebesíti egy orvlövész. A rendőrség lezárja a várost és a titkos ügynökök a merénylő után vetik magukat, el kell fogni az illetőt, mielőtt újra lecsapna. Barnes és Taylor ügynök nehéz helyzetben van, egy tűt kell megtalálniuk a szénakazalban. Megpróbálnak eligazodni a szemtanúk ellentmondó vallomásai között. Mindenki mást látott és senki sem mond igazat. Az ügynökök az eseményről készült híradó- és amatőr felvételeket is átnézik, hátha észrevesznek valamit.

 

Esőember - Filmbox Extra HD, április 2. vasárnap, 21h

Charlie Babbitt (Tom Cruise), a csupán pénzköltésben jeleskedő aranyifjú csalódottan veszi tudomásul, hogy édesapjától nem örökölt mást, mint néhány rózsabokrot, meg egy majd 40 éves kocsimatuzsálemet. Hamarosan még egy keserű meglepetés éri. Kiderül, hogy van egy bátyja, Raymond (Dustin Hoffman), aki a hagyaték mintegy hárommillió dollárnyi részét kapja. Charlie egy intézetben talál autista testvérére, s magával viszi őt, annak reményében, hogy megszerezheti a bátyja számára értéktelen vagyont. Közös útjuk során Charlie sok újat tanul, s Raymond segítségével végül legyőzi saját korlátait, s átértékeli életét.

 

Szépek és bolondok - ATV Spirit, április 2. vasárnap, 21h

A leghétköznapibb kisemberek sokaságába tartozó Ivicz István valaha kitűnő pék volt, ma kenyérkihordó. Hétvégéken azonban vonatra száll, és valamelyik kisvárosban szívvel-lélekkel, nagy odaadással és tisztességgel levezet egy-egy harmadosztályú labdarúgó mérkőzést. Mint futballbíró nem enged meg semmiféle lazaságot, a megvesztegetésnek még a látszatát is elkerüli. A pályán emberi kiteljesedést érez, e vasárnapok kiemelik őt a hétköznapok szürkeségéből. Ugyanerre vágyakoznak partjelzői, Fedák és Gadácsi is. Legnagyobb álmuk az, hogy írjon róluk a Népsport.

 

Izlandi amazon - M2, április 2. vasárnap, 21.15h

Az ötvenes éveiben járó izlandi kórusvezető, Halla hadat üzen a szigeten működő alumíniumgyárnak, és változatos eszközökkel, rettenthetetlen elszántsággal szabotálja a működését. Célja a természet és az érintetlen izlandi táj megóvása. Egy nap azonban híreket kap az örökbefogadási hivataltól, és ez mindent megváltoztat: már nem csak saját magáról kell döntenie, amikor eltökélt célja érdekében törvényt szeg...

 

Fifti-fifti - RTL KETTŐ, április 2. vasárnap, 22h

Adam (Joseph Gordon-Levitt) még nincs harminc, amikor váratlanul a gerincrák egy ritka formáját diagnosztizálják nála. Legjobb barátja, Kyle (Seth Rogen) meglepően jól fogadja a hírt, hiszen barátjának 50 százalék esélye van a túlélésre. Kyle azonnal kinevezi magát Adam őrző-védőjének, és minden gond nélkül megszabadítja az élősködő barátnőjétől, és új életigenlő programokra próbálja barátját rávenni. Adam azonban az ötven százalék halálfélelmet éli meg, és pszichiáterhez fordul segítségért. Nem tudja, mire vélje, amikor a sors a teljesen kezdő rezidenshez, a még bizonytalan Katherine-hez (Anna Kendrick) küldi. A kanapén fekve azonban új nézőpontból tekint az életére, és amikor megismerkedik a terápiás csoport többi tagjával, ráébred arra, hogy a pohár valójában félig tele van.

 

London - Filmcafe, április 2. vasárnap, 22h

London nem a jól ismert világváros, hanem egy nő. Méghozzá csinos, ellenállhatatlan nő. Nem csoda hát, hogy Syd kész roncs, miután véget ér kettejük szenvedélyes, ugyanakkor viharos kapcsolata. A szakítás után Syd a kábítószerhez és az alkoholhoz menekült, így próbált felejteni _ kevés sikerrel. Amikor megtudja, hogy barátai búcsúbulit szerveznek Londonnak, annyira feldühödik ezen, hogy dílere kíséretében beront a partira. Abban reménykedik, hogy megakadályozhatja volt szerelme költözését _ kerül, amibe kerül.

 

A misszió - Duna Tv, április 2. vasárnap, 22.45h

A XVIII. században, Dél-Amerika esőerdőjének mélyén Gabriel jezsuita atya missziós állomást rendez be. Munkájában támogatja egy hajdani rabszolgakereskedő, Rodrigo Mendoza, aki szakított korábbi életével és menedéket keres az Amazonasz menti törzsek közösségében, sőt a rendbe is belép. A bennszülöttek elfogadják a jezsuitákat és a készülő telepet, ám a kapzsiság és a hatalomvágy sötét erői alattomos támadást indítanak ellenük. Veszélybe kerül tisztaságuk, jóhiszeműségük, ártatlanságuk. Itt már kevés az ima ereje. Itt már karddal kell küzdeni... A film elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma-díját, és három Oscar-díjat kapott a legjobb film, a legjobb rendezés és a legjobb operatőri munka kategóriájában.

 

Ha a férfi igazán szeret... - TV2, április 2. vasárnap, 22.50h

Alice és Michael Green házassága mintaszerű. Szenvedélyesen szeretik egymást, minden gondjukat-bajukat megosztják egymással és van két gyönyörű lányuk. Olyanok ők együtt, mint ahogy a képeslapokban a boldog családokat ábrázolják. De a romantikus felszín mögött ott lapul Alice szörnyű titka, amelyet nem csak családtagjai, hanem saját maga elől is rejteget. Ez a titok, mint egy időzített bomba, egyik pillanatról a másikra válságba sodorja Alice és Michael harmonikus házasságát, fenekestül felforgatja addigi életüket. De a családtagok egymás iránt érzett szeretete, elkötelezettsége és mindannyiuk lelkiereje lehetővé teszi, hogy a nagy robbanás után újra összeszedjék az apróra tört cserepeket és megpróbáljanak közösen szembenézni Alice problémájával.

 

Julia - Filmbox Premium, április 2. vasárnap, 23h

Alkoholmámorban töltött, fékevesztett esték és egyéjszakás kalandok követik egymást a magányos Julia (Tilda Swinton) életében. Mikor botrányos viselkedése miatt kirúgják az állásából, úgy érzi, nincs több veszteni valója. Ezért úgy dönt, megragadja a kínálkozó lehetőséget, és veszélyes, ám anyagilag kecsegtető megbízást vállal. Egy kétségbeesett mexikói nő kérésére elrabolja annak kisfiát, akit dúsgazdag, drogkereskedő nagyapja nevel. Csakhogy az események irányítása rövidesen kicsúszik Julia kezei közül, és a váltságdíj behajtása helyett menekülnie kell: olyan ellenféllel keveredik vérre menő játszmába, aki gátlástalanul végez azzal, aki az útjába kerül... Egy francia, road movie-szerű izgalmas rémregény. A rendező első angol nyelvű filmjét John Cassavetes 1980-as filmje, a Gloria ihlette. Az élet, amiről az angyalok álmodnak rendezőjének várva várt új filmje.