Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Ha kifogytál a jókedvből, nézz meg egy vígjátékot este, van bőven választék!

Jumanji - A következő szint - RTL, december 17. vasárnap, 19h

Spencer (Alex Wolff) hatalmas hibát követ el, amikor titokban újra beindítja a játékot, hogy átélhesse a régi sikereket és a szerelmet. Arra azonban nem számít, hogy a régi barátokat is beszippantja a játék, és egy véletlen folytán Spencer nagyapja (Danny DeVito) és annak nyugdíjas haverja (Danny Glover) is követi őket. A hab a tortán, hogy az avatárok is felcserélődnek. Bravestone (Dwayne Johnson), Oberon (Jack Black), a térképes Finbar (Kevin Hart) és Ruby (Karen Gillan) összekeverednek, és két újabb karakter jelenik meg. Ráadásul a tétek is nőnek, ezúttal a kietlen sivatagban landolnak, és rögtön a startnál megtudják, hogy a játékosok közül egy nem juthat ki élve.

 

Már megint Te - AMC, december 17. vasárnap, 20h

A középiskola rémálom volt a csúnyácska Marni számára, a gonoszkodásban élenjáró Joanna pokollá tette az életét. Felnőve Marni vonzó nő és sikeres PR-menedzser lett. A bátyja, Will nősülni készül, ám Marni számára csak útban az esküvőre derül ki, hogy a tesó választottja nem más, mint a középiskola réme. Marniban persze rögtön előtörnek a régi gátlások. Ráadásul betoppan Ramona néni, a menyasszony menő nagynénje, aki Marni és Will anyjával, Gaillel járt egy suliba, megkeserítve annak mindennapjait. A régi sérelmek persze beárnyékolják a közelgő nászt, miközben a társaság egyik fele a megbocsátásért küzd, a másik bosszúért liheg.

 

Szárnyát vagy combját? - Filmcafe, december 17. vasárnap, 20h

Az ismert, hatvanéves éttermi kritikus, Charles Duchemin pályafutása csúcsán a visszavonulás gondolatával foglalkozik. Előtte azonban még el akarja készíteni híres éttermi kalauzának utolsó kiadását, illetve át akarja adni fiának, Gérardnak tudását és szakmai tapasztalatát. A fiúnak azonban esze ágában sincs édesapja nyomdokaiba lépni és titokban vándorcirkuszt alapít, amelyben bohócként lép fel. Charles-nak más gondjai is akadnak: legnagyobb ellensége, Jacques Tricatel gyorséttermi birodalmával forradalmasítani akarja a francia gasztronómiát. A férfi megpróbálja ellopni az éttermi kalauz utolsó kiadását, hogy titokban megszerezhesse a rosszul minősített vendéglátó egységeket.

 

Nagyfiúk - TV2, december 17. vasárnap, 20.30h

Harminc évvel a középiskola befejezése után újra találkozik egymással az öt egykori középiskolai jó barát. Szomorú aktualitása a dolognak, hogy meghalt a kosárlabdaedzőjük, akivel megnyerték a bajnokságot. Ha már a temetésére végre összejött a csapat, kihasználják az alkalmat, és együtt töltik a hétvégét a feleségeik és gyerekeik társaságában, méghozzá az edzőjük tóparti házában, ahol régen a győzelmüket is ünnepelték. A korosodó apákban felélednek a régi emlékek, beindul a bulizás és egymás ugratása...

 

Törésvonal - Film+, december 17. vasárnap, 20.40h

Kalifornia lakói mindenre fel vannak készülve, csak erre a katasztrófára nem. Amikor 9-es erősségű földrengés dönti romokba San Franciscót, Ray, a profi pilóta (Dwayne Johnson) és válófélben lévő felesége, Emma (Carla Gugino) vállalják a lehetetlent. Megpróbálják felkutatni és megmenteni a romok között maradt lányukat. De amikor azt hiszik, túl vannak a nehezén, akkor jön csak a java.

 

A sóher - TV2 Comedy, december 17. vasárnap, 21h

Francois életét születésétől fogva egyetlen dolog határozza meg: a spórolás. Az anyai jó tanácsot tökélyre fejlesztette, s miközben euró százezrei vannak a bankszámláján, lejárt szavatosságú ételeket fogyaszt, továbbá mindenről leszokott, ami költséges, s úgy általában pénzbe kerül. Még a barátnőjével is szakított a születésnapja előtt, hogy ne kelljen ajándékot venni neki. Nem csoda, hogy a szomszédjai, és munkatársai ki nem állhatják, és barátai sincsenek. Idegesítő takarékoskodását egy nap a váratlanul beállító, sosem látott lánya zavarja meg, akiről kiderül, hogy egy lejárt szavatosságú óvszer gyümölcse. A tinédzser ráadásul megtestesíti mindazt, ami ellen Francois egész életében küzdött: megjelenésével így feltartóztathatatlanul elszabadulnak a költségek...

 

Legenda vagyok - VIASAT3, december 17. vasárnap, 21h

Robert Neville (Will Smith) a Földön az egyetlen emberi túlélő, akit nem fertőzött meg a gyilkos vírus. Mára ő New York utolsó lakója, s talán az egész világon nincs már rajta kívül ember. A pusztító járvány következtében azonban új faj jött létre. A mutánsok figyelik minden mozdulatát, éjjel-nappal vadásznak rá. Neville menekülés közben saját vérének felhasználásával próbálja előállítani a járvány ellenszerét. Sikerén az emberiség jövője múlik.

 

Rémálmok sikátora - SuperTV2, december 17. vasárnap, 21h

Stanton Carlisle, miután gyilkosság miatt menekülni kényszerül, egy vándorcirkusznál talál új otthonra. A férfi hamar beilleszkedik a sokszínű társaságba, ahol, miután kitanulja a mentalizmus csínját-bínját, útra kel újdonsült társával és szerelmével, Molly-val. A páros rövid idő alatt virágzó üzletet csinál, de mikor egy titokzatos pszichiáter, Lilith felkeresi őket, Stanton rögtön új lehetőséget lát a meggazdagodásra a nő páciensein keresztül. Idővel azonban a férfi becsvágyó, manipulatív és önpusztító természete egyre inkább kiütközik, ez pedig elindítja őt a lejtőn. De vajon sikerül feleszmélnie, mielőtt még túl késő lenne?

 

Cool túra - Paramount Network, december 17. vasárnap, 21h

A fergeteges vígjáték főszereplője Josh New York államban diák. Videóra veszi egyéjszakás kalandját a gyönyörű Bethszel, de egy barátja véletlenül elküldi a videót a barátnőjének. Barátaival útnak ered, hogy elcsípje a küldeményt, mielőtt Tiffany betenné a lejátszójába.

 

Derült égből apu - Moziverzum, december 17. vasárnap, 21h

Samuel mindenféle problémától mentes, gondtalan agglegényéletét éli a napsütötte Dél-Franciaországban. Egy nap váratlan esemény zavarja meg futó kalandokkal színesített, békés hétköznapjait: betoppan egy régi barátnő az életéből és kiderül, hogy van egy lánya, akiről eddig nem is tudott. Mielőtt a meglepetésből felocsúdhatna, a nő el is tűnik, ám hátrahagyja a csecsemőjüket. Az újdonsült apuka kétségbeesésében a lányával együtt útnak indul Londonba, hogy megtalálja annak anyukáját, azonban nem jár sikerrel. Samuel ezután úgy dönt, hogy a városban marad és munkát vállal. Ahogyan múlnak az évek, a férfi némi baráti segítséggel szép lassan beletanul az apai szerepbe és lányával elválaszthatatlanok lesznek. Egy napon azonban újra felbukkan az életükben a kislány anyja...

 

Venom - RTL, december 17. vasárnap, 21.45h

Eddie Brock (Tom Hardy) oknyomozó riportert kirúgják az állásából, amikor megvádolja Carlton Drake-et (Riz Ahmed), az Élet Alapítvány vezetőjét, hogy kísérteties kutatásával embereket öl meg. Amikor Drake egyik munkatársával, Dora Skirth (Jenny Slate) kutatóorvos segítségével betör az Alapítvány épületébe a bizonyítékokért, az egyik szimbióta megtámadja. Bár egy ilyen élősködő lény befogadását még egy alany sem élt túl, Eddie tökéletesen egyesül a szimbiótával, aki szupererővel ruházza fel. Új barátja Venomnak nevezi magát és leleplezi a nagy tervet. Kiderül, hogy Drake már rabjává vált a saját szimbiótájának, Káosznak, aki még több szimbiótát akar a Földre telepíteni. Ez pedig egyet jelent az emberiség teljes pusztulásával.

 

Tolvajok városa - Filmcafe, december 17. vasárnap, 22h

A Bostonban történő rablások és más erőszakos bűncselekmények nagy részét ugyanabból a kerületből származó tettesek követik el. Doug (Ben Affleck) itt él: ezt a világot ismeri, ezeket a szabályokat fogadja el. Ő és emberei sosem haboznak, mindig megszerzik, ami kell nekik, és nem hagynak nyomot maguk után. Ám most az egyszer hibáznak: egy rosszul sikerült bankrablás során kénytelenek túszul ejteni egy banktisztviselőt (Rebecca Hall) és ettől kezdve minden megváltozik.

 

A lény - AMC, december 17. vasárnap, 22.05h

Tudósok egy csoportja titkos programon dolgozik. A DNS-specialista Xavier Fitch irányításával egyedülálló kísérletet hajtanak végre, az emberi gént keresztezik egy földön kívüli DNS-sel. Az eredmény egy gyönyörű, ám annál erőszakosabb női lény. Amikor Fitch el akarja pusztítani különös teremtményét, az megszökik a laboratóriumból. Halál és pusztulás jár az elképesztő erővel rendelkező idegen kreatúra nyomában. A tudósok mellett egy jós és egy szövetségi ügynök is bekapcsolódik a lény utáni hajszába.

 

Fehér pokol - Mozi+, december 17. vasárnap, 23.20h

John Ottway egy alaszkai olajmezőn dolgozik vadászként, feladata megvédeni a munkásokat a vadállatoktól. A férfi rossz passzban van, képtelen feldolgozni szeretett felesége elvesztését. Egy napon szabadságra induló munkásokkal utazik a repülőgépen, amely szerencsétlenül jár a vadonban. A gép lezuhan, a katasztrófát csak nyolcan élik túl. A maroknyi túlélőnek nemcsak a könyörtelen időjárással kell megküzdenie, hanem a vérszomjas farkasfalkával is. Ottwayban feléled az életösztön, megpróbálja megtalálni a kiutat a fehér pokolból.

 

Lányok Dubajban - Prime, december 17. vasárnap, 23.20h

A fiatal, ambiciózus Emi régóta a nagyvilágról, sok pénzről álmodik. A lány kihasználja a szépségében rejlő lehetőségeit és escort lányként belecsöppen egy fényűző világba. Hamarosan ő lesz az, aki dúsgazdag arab megrendelők kérésére hölgyeket, hírességeket, filmsztárokat és modelleket kezd kiközvetíteni gyors, dubaji pénzkeresésre. A szexmunkával keresett pénz és vagyon egyre több kapzsiságot, irigységet és törvénytelenséget hoz magával, amitől a világ egy sötét oldala kerül a felszínre és változtatja meg örökre a benne dolgozók életét.

 

Segítség, karácsony! - AXN, december 17. vasárnap, 23.40h

Már csak néhány óra, és az otthonokban kigyúlnak a karácsonyi fények, amikor Philip és odaadó munkatársai körül úgy tűnik minden kizökken a rendes kerékvágásából. Az öngyilkosokra specializálódott lelki segélyszolgálat vezetője, a kissé ügyefogyott, ám jólelkű Philip soha nem veszíti el optimizmusát. Még most sem, amikor lapátra tette a menyasszonya, miközben az irodáját éppen fel akarják számolni, és segélyszolgálatának munkatársai maguk szorulnak rá a lelki segélyre. Percek alatt mindenen úrrá lesz a zűrzavar, s történik mindez Szenteste, amikor a kétségbeesettek még szerencsétlenebbnek érzik magukat, és nem marad más hátra, mint reménykedve a telefon után nyúlni. Bizony, a szeretet ünnepe is lehet ilyen zaklatott, különösen ebben a romantikus komédiában, mely olyan komoly témákat jár körül, mint élet és halál, szerelem, születés és a mézeskalács.