Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a hétfőre egy jó filmmel!

Páncélba zárt szellem - Mozi+, február 25. vasárnap, 19h

A Páncélba zárt szellem főhőse az Őrnagy, a különleges erőknél szolgáló egyedi humán-kiborg hibrid, a 9-es Részleg nevű kommandós osztag vezetője. A legveszélyesebb bűnözők és szélsőségesek kiiktatására szakosodott 9-es Részleg egy olyan ellenséggel kerül szembe, amelynek egyetlen célja, hogy elpusztítsa a HankaRobotika kibertechnológia fejlesztéseit.

 

Trükkös halál 2. - Film Mánia, február 25. vasárnap, 19.55h

A két főszereplő 5 év múltán találkozik össze újra a nagysikerű film folytatásában. Egy rendkívüli akció során megölnek egy rendőrtisztet. A barátja, aki eredetileg a különleges effektusok szakembere, de azóta a játékgyártásra állt át, ismét a rendőrség segítségére siet. Ahogy a szálak kezdenek kibogozódni, természetesen ő is bajba kerül s ekkor felhívja régi zsaru barátját. Ketten közös erővel indulnak a bűnözők nyomába. Szinte felesleges is mondanunk, hogy a különleges szerkentyűk és eszközök teljes arzenálját bevetik a bűnözők ellen.

 

Géppisztolyos prédikátor - Filmcafe, február 25. vasárnap, 20h

Sam Childers az egyik motoros banda tagjaként kábítószerrel üzletelt. A férfi azonban hátat fordít a bűnös életének, és a kelet-afrikai Szudánba utazik, hogy segítsen a polgárháború sújtotta ország újjáépítésében. A kemény férfi megdöbben az ott látott tengernyi szenvedésen, melynek legfőbb áldozatai a gyerekek. Árvaházat akar alapítani, amivel kivívja a környéket uraló milícia ellenszenvét, amelynek tagjai gyerekkatonákat képeznek ki erőszakkal. Sam akciót szervez az elrabolt gyerekek kiszabadítására.

 

Űrcowboyok - RTL HÁROM, február 25. vasárnap, 20.20h

1958-ban az Amerikai Légierő parancsnoksága kiválasztotta négy legjobb és legmerészebb pilótáját, hogy felkészítse őket az első űrutazásra. Ám a tervek végül másképp alakultak, és az űrkísérlettel járó dicsőséget egy kísérleti majom aratta le. Az egykori nagy csapat négy évtizeddel később azonban újra szolgálatba lép. Egy orosz műhold irányítórendszere felmondja a szolgálatot, és a hatalmas gépezet egyenest a föld felé zuhan. A szatelit olyan elavult, hogy az USA válságmegoldó szakértői közül senki sem tudja, hogyan lehetne irányítani. Ismét szükség van a régiekre. A csapat egykori parancsnoka Frank (Clint Eastwood), ha kis késéssel is, végre megkapja élete nagy lehetőségét. Ám ő csak akkor vállalja a küldetést, ha régi társait is magával viheti. Összeáll tehát a régi gárda, és felkészül élete első űr-mentőakciójára. Tagjai nem tudják, hogy ami ott fenn vár rájuk, arra úgy sem lehet felkészülni.

 

Kong: Koponya-sziget - Film+, február 25. vasárnap, 20.40h

A Csendes-óceán egy távoli, feltérképezetlen szigetére különös expedíció érkezik James Conrad kommandós (Tom Hiddleston) vezetésével. A csapat, köztük a kutató Mason (Brie Larson) és Packard (Samuel L. Jsckson), valamint a nagy haszonra számító üzletemberek nem is sejtik, milyen rettenetes meglepetés vár rájuk a sziget belsejében. Az erdő ősi, háborítatlan paradicsomnak látszik, ám a látszat csal. A sűrűben egyre mélyebbre jutók hamarosan rájönnek, hogy átlépték azt a határt, ahonnan lehetetlen élve visszatérni. A hatalmas Kong birodalmában ugyanis minden pillanat életveszélyes kihívás.

 

Örök tél - Duna Televízió, február 25. vasárnap, 21h

1944 decemberében orosz katonák nőket gyűjtenek be egy dél-dunántúli kis faluban. Azt mondják, dolgozni viszik őket három hétre. Irén, a sváb fiatalasszony _ akinek férje a fronton harcol _ kislányát és szüleit hátrahagyva sorstársaival nekiindul az ismeretlennek. Bevagonírozzák őket és egy hosszú és keserves vonatút után a Donyec-medence egyik táborában találják magukat. A svábokat, mint háborús bűnösöket kezelik, és felelőssé teszik őket a német katonák által elkövetett borzalmakért. A táborban, a bányában embertelen körülmények vannak, keveset ér az emberi élet. A lelkileg és fizikailag is összetört Irén megtetszik, egy fogolytársának _ a maga szabályai szerint túlélni igyekvő Rajmundnak _ akinek az életét is köszönheti. A férfi és a nő között különös kapcsolat szövődik, melynek épp úgy szabályai vannak, mint a túlélésnek. Vajon sikerül-e hazajutniuk? Milyen áron élheti túl az ember a poklot? Beteljesülhet-e egy lágerben született szerelem, ha mindkettőjüket család várja otthon? A Félvilág és A berni követ alkotóinak, Szász Attila rendezőnek és Köbli Norbert forgatókönyvírónak új filmje a 250 ezer Szovjetunióba deportált magyar állampolgárnak állít emléket, akik közül 100 ezren soha nem tértek haza.

 

UFO - VIASAT6, február 25. vasárnap, 21h

Derek Echevaro úgy gondolja, hogy gyermekkorában egy ufójelenségnek volt szemtanúja. Egy 2017-es ufóészlelés után Derek megpróbálja bizonyítani, hogy az ufók léteznek, és földönkívüli eredetűek. Dereknek segítséget nyújtanak barátai, Natalie és Lee, valamint Hendricks professzor; a hallgatók matematikatanára.

 

Ready Player One - VIASAT3, február 25. vasárnap, 21h

A valóságban nincs semmi jó. Szerencsére nem is kell törődnünk vele. 2044-ben már mindenkit beszippant a világot átfogó virtuális játék, az OASIS, amelyben mindenki a maga választotta avatárjával vehet részt: és nem szembesül semmi rosszal, ami a játékon kívül várná. Amikor az OASIS-t feltaláló és a céget alapító James Halliday meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben. Aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. Wade 18 éves, és az egész életét a játékban töltötte. Nekivág a kalandnak, és nem törődik vele, hogy az élete a tét. De nemcsak az, amelyiket a játék számára használ... hanem a valódi is.

 

Volt egyszer egy Mexikó - VIASAT FILM, február 25. vasárnap, 21h

A legendás gitáros, El Mariachi a külvilág elől rejtőzve tengeti mindennapjait. Egy korrupt, csupán személyes bosszújának élő CIA-ügynök (Johnny Depp) felkutatja a hallgatag, titokzatos férfit, hogy szabotálja az ördögi kartellvezér, Barillo (Willem Dafoe) tervét, aki likvidálni akarja Mexikó elnökét. Ám El Mariachinak ezen kívül is megvan rá az oka, hogy visszatérjen: a bosszú élteti. Így történhet hogy Mariachi legendája, alkalmi csapatával, Lorenzóval (Enrique Igleasias) és Fideóval (Marco Leonardi) egy magasabb szintre emelkedik.

 

Betty nővér - Film Mánia, február 25. vasárnap, 22h

Betty (Renée Zellweger), a kisvárosi pincérnő, aki megszállott szappanopera rajongó, nem fogadja el, hogy nem lehet együtt szerelmével, még akkor sem, ha az illető nem is létezik. Betty férje mellett arról ábrándozik, hogy mi is lett volna, ha befejezi a nővérképzőt. Aztán, egy nap minden megváltozik. Férjét a szeme láttára ölik meg egy sötét ügylet során, ezért Betty élete is fenekestül felfordul, meggyőződésévé válik, hogy kedvenc sorozatának világa az ő világa is. Nekivág Amerikának, hogy megtalálja élete nagy szerelmét, a szappanopera sztárját. Azt azonban nem is sejti, hogy férje gyilkosai már az ő nyomában járnak.

 

Amerikai pite - Filmcafe, február 25. vasárnap, 22.25h

Minden fiatal életében eljön egyszer a pillanat, amikor megpróbálja átélni a felnőtté válás legmeghatározóbb élményét. Jimnek (Jason Biggs) és Chrisnek (Chris Klein) feltett szándéka, hogy még az érettségi előtt elveszítik a szüzességüket. Mivel az idő sürget, a nemes cél érdekében mindenki latba veti, amije van, más-más úton közeledve kiszemeltjéhez. Akad azonban olyan, akinek be kell érnie apja jó tanácsaival és egy almás pitével. A címbéli sütemény ugyanis a szexuális tapasztalás sajátos eszközévé válik.

 

Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson - SuperTV2, február 25. vasárnap, 23h

Én tudom, hogy mit tettél a mátrixban tavaly nyáron a hatodik érzékeddel. Avagy itt egy kis sikoly, ott egy kis ideglelés! Népszerű horrorfilmeket parodizál fergeteges humorral a művéres vígjáték. Hat jó barátot kerget halálra egy sorozatgyilkos, aki egyesíti magában az összes stílusos kegyetlenséget. Ráadásul a média is üldözi őket egy kotnyeles riporternő, Gail (Cheri Oteri) személyében. Az elmúlt évben, pontosan Halloween éjszakáján történt autóbaleset apropóján kezdődik a testhőmérséklet visszaszámlálása: mínusz egy, mínusz kettő.

 

A Védelmező 2. - Film+, február 25. vasárnap, 23h

Robert McCall (Denzel Washington), az egykori CIA-kiképzőtiszt minden ismerőse, barátja és családtagja számára halott. Taxisofőrként, teljes inkognitóban segít azoknak, akik erőszak áldozataivá váltak. Legyőzhetetlen, kemény és sosem alszik. Egyetlen kapcsolata régi életével Susan (Melissa Leo), elhunyt feleségének a nővére, aki a CIA egyik nyomozójaként segíti megőrizni ezt az inkognitót. Susan a születésnapján meglátogatja, és arra kéri, hogy zárja le veszélyes önkéntes küldetését. Robert komolyan fontolóra veszi a tanácsát, ám amikor Susant holtan találják a lakásán, halálos akcióba lendül. Pillanatok alatt rájön, hogy nagytakarítás zajlik egy mocskos ügyben, és Susan férjének (Bill Pullman) az élete is veszélyben. Robert háborút hirdet a gyilkosok ellen, akik megdöbbenve fedezik fel, kit tettek az ellenségükké.

 

Az igazság nevében - RTL HÁROM, február 25. vasárnap, 23h

Gordy Brewer (Arnold Schwarzenegger) a Los Angeles-i tűzoltóság parancsnoka egy röpke pillanat alatt mindent elveszít, ami valaha fontos volt számára: fia és felesége meghalnak egy terrortámadásban. A robbantást El Lobónak, a Farkasnak tulajdonítják, aki a kolumbiai polgárháború hírhedt vezére. Gordy bízik az igazságszolgáltatásban, ám hetekkel később látnia kell, hogy a hivatalos nyomozás holtpontra jutott. Barátai és Brandt CIA-ügynök (Elias Koteas) figyelmeztetése ellenére Gordy Kolumbiába indul, hogy maga kutassa fel a Farkast...

 

Flashdance - Prime, február 25. vasárnap, 23.15h

Alex, a nappal hegesztomunkásként dolgozó fiatal lány esténként táncosnőként lép fel egy bárban. Az minden vágya, hogy egy nap balett-táncosnő lehessen. Érvényesüléséhez azonban csak tehetségét és tánctudását hajlandó latba vetni, a szépségével járó támogatást - csakúgy, mint minden más protekciót - élből visszautasítja…

 

Vaskabátok - Moziverzum, február 25. vasárnap, 23.30h

Nicholas Angel túl jó zsaru, ténykedése pedig egyre kínosabb a testület számára. A felettesei ezért Londonból áthelyezik az isten háta mögötti falucskába. A szuperrendőr nehezen találja helyét az álmos településen, ahol látszólag még a bűnözők is alszanak. Ráadásul a teszetosza, az amerikai akciófilmekért rajongó Danny személyében új társat is kap. Amikor már úgy tűnik, Angel számára minden elveszett, az idilli falucska életét borzalmas balesetek sora kavarja fel. Angel persze azonnal akcióba lép, s gyanakodni kezd, hogy Sandford talán nem is olyan ártatlan hely, mint amilyennek látszik...