Még nem facsartak ki elég pénzt a Grease-ből

Félévvel azután, hogy bejelentették az előzményfilmet, máris egy sorozatverzióról szólnak a hírek.

A Grease legújabb verziója, egy tévés spin-off a jövő tavasszal induló streaming csatornán, az HBO Maxon fog debütálni, a Grease: Rydell High címre hallgat, és az 1978-as eredeti filmmusical rebootjaként fog működni: ugyanúgy az ötvenes években játszódik, annak a karaktereit és dalait használja, de mivel sorozatról beszélünk, új dalokat is írnak majd hozzá.

Az új széria plakátja. Forrás: HBO Max

 

A Paramount Television gyártásában készülő szériáról egyéb részleteket még nem tudni (például hogy mikor debütál, kik lesznek a szereplők, hány részből fog állni, és milyen hosszú lesz egy epizód), de a sajtóközlemény ígérete szerint

„ez ugyan a Grease 2.0, de ugyanazt az életérzést, energiát és szellemiséget fogja közvetíteni, ami az eszünkbe jut, ha meghalljuk valamelyik ikonikus dalt az eredetiből”.

Az HBO-t és az HBO Maxot tulajdonló WarnerMedia Entertainment vezérigazgatója, Bob Greenblatt ezenkívül azt is elárulta, hogy az eredeti filmmusical mellett a Grease: Rydell High a High School Musical filmek stílusát is megidézi.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, szintén a Paramount gyártásában készül a Grease előzményfilmje Summer Loving címmel, amely azt meséli majd el, hogyan ismerkedett össze és szeretett egymásba Danny és Sandy azon a sorsdöntő nyáron (azaz a filmmusical Summer Nights című slágerét bontják ki). Az a film az HBO-n fog bemutatkozni.

Az eredeti, 1978-as Grease. Forrás: UIP-Duna Film

 

Úgyszintén a Paramount gyártotta 2016-ban a Grease Live! című élő tévéműsort, amit tíz Emmy-díjra jelöltek, és ebből ötöt meg is nyert. Az 1971-es színpadi musical, majd az 1978-as filmmusical alapján ezenkívül 1982-ben egy folytatás is született (ami hatalmas bukás volt), szóval mondhatjuk, hogy elég sok bőrt lehúztak már Danny Zuko és Sandy Olsson kalandjairól. Az HBO Max egyébként jövő tavaszi indulásakor olyan egyéb produkciókkal debütál még, mint a Jóbarátok (aminek a sugárzási jogai addigra visszakerülnek hozzájuk a Netflixtől) és a Gossip Girl – A pletykafészek című sorozat spin-offja.


(via NME, Consequence of Sound)