Mindent elmond az anyagyilkos egy új dokusorozatban

Nyolc év után szabadult a börtönből Gypsy Rose Blanchard, aki 18 hónapon át adott interjúkat.

Gypsy Rose Blanchardot 2016-ban 10 év börtönbüntetésre ítélték, miután bűnösnek vallotta magát abban, hogy rábeszélte Nicholas Godejohnt, a barátját, akivel online találkozott, hogy ölje meg édesanyját, Dee Dee Blanchardot. Az anyja bűne az volt, hogy arra kényszerítette Blanchardot, hogy évekig úgy tegyen, mintha súlyos betegségekben szenvedne, köztük leukémiában és izomdisztrófiában. December 28-án feltételes szabadlábra helyezték a Missouri állambeli Chillicothe büntetés-végrehajtási intézetből, miután letöltötte eredeti büntetésének 85 százalékát.

Blanchard 18 hónapon keresztül adott interjúkat a börtönben a The Prison Confessions of Gypsy Rose Blanchard című hatrészes Lifetime-dokumentumfilmhez, amelynek premierje pénteken 20 órakor lesz.

Bár az esetet már rengeteg cikkben feldolgozták, sőt az HBO is készített róla dokumentumfilmet (Anya gyilkos kincse) címmel a magyar HBO Maxon is elérhető), az új filmben Blanchard a saját szavaival meséli el a történteket.

A film premierje előtt Blanchard a The Hollywood Reporternek adott interjújában beszélt arról, hogy miért akart ilyen őszintén megnyílni, mit tanácsolna másoknak, akik hasonló helyzetbe kerülnek, és mit csinál a szabadulása óta. Utóbbi kérdésre ezt válaszolta:

„Azzal töltöttem az időmet, hogy felvettem újra a kapcsolatot az apámmal és a mostohaanyámmal, és tényleg sok időt töltöttem a férjemmel. Most már otthon vagyunk Louisianában, és kezdünk belerázódni a házaséletbe.”

Kiderült az is, hogy egyik róla készült dokumentumfilmet sem látta.

„Nem néztem meg azokat, és így nem tudom, mi a pontatlan bennük. Én csak megosztom most a teljes igazságomat, és az emberek eldönthetik, hogy korrigálni akarják-e magukban azokat a pontatlanságokat, ha megnézik ezt a dokumentumfilm-sorozatot.”

A filmben az egyik orvos pszichopatának nevezi az anyját, de ezzel nem ért egyet.

„Nem hiszem, hogy ez pontos leírás lenne. (...) Ő egy nagyon beteg nő volt, akinek rengeteg mentális problémája volt, és gyógyszeres kezelésre lett volna szüksége. Mentális terápiára lett volna szüksége, és nem kezelték. Szóval szerintem ez volt a probléma az anyámmal, nem hiszem, hogy gonosz ember lett volna.”

Jelenleg nincsenek komoly tervei, csak próbál a jelenben létezni, és várja, hogy elkezdődjön az új élete. Arra a kérdésre, hogy vannak-e hollywoodi ambíciói, vagy igent mondana-e a Dancing with the Stars műsor hívására, így válaszolt:

„Nem vagyok a legjobb ritmusérzékkel megáldva, de sosem lehet tudni. Szóval, napról napra haladok, és ha bármilyen lehetőség adódik, majd meglátjuk, hogy akarom-e csinálni.”

Az interjúból kiderül az is, hogy Taylor Swift rajongó (kedvenc dalai: Eyes Open és Karma), és azt üzeni azoknak, akik Münchhausen-szindrómában érintettek, hogy:

„Nem vagy egyedül. Valaki meg fog hallgatni téged. Ha van egy barátod, vagy akár csak odamész valakihez a boltban, és elmondod neki: "Figyelj, azt hiszem, most rossz helyzetben vagyok, és segítségre lenne szükségem. Tudnál nekem segíteni?" Bárcsak én is ezt tettem volna. Sajnálom, ahogy a dolgaim alakultak. Sajnálom a döntéseimet, és bárcsak lett volna valaki, aki ilyen üzenetet küldött volna nekem, mielőtt megtettem volna, amit tettem.”

via: THR