Oldjuk a hétfői rosszkedvet egy Clint Eastwood westernnel

Leadják a tévében a Nincs bocsánat című filmet, és még válogattunk pár alkotást a hétfő esti tévézéshez.

Élet - Sony Movie Channel, július 6. hétfő, 21h

Egy űrhajóscsapat a Mars-kutatás eddigi legnagyobb áttörését éri el: élet jeleire találnak a vörös bolygón. De a siker megrészegíti és felelőtlenné teszi őket: az idegen életet egy tárolóedényben magukkal viszik. Olyasmi kerül a Földre, ami nem odavaló. Valami elkeveredik a földi életformával, ami addig egészen másképp élt, és másképp gondolkodott. A működése ismeretlen, a céljai kideríthetetlenek. A Föld még sosem volt ekkora veszélyben. És ami a bajt hozza rá, az az élet...

Hetedik - Film+, július 6. hétfő, 21h

A történet helyszíne New York vigasztalan, szürke és nyirkos betonrengetege, ahol őrült sorozatgyilkos után nyomoz a rendőrség. A férfi a Bibliában megírt hét halálos bűnlajstromát követve szedi áldozatait, míg üldözői, a nyugdíjba készülő, higgadt és bölcs, William Sommerset nyomozó és a türelmetlen, lobbanékony újonc, David Mills megpróbálják megakadályozni beteg terve végrehajtásában. A befejezés azonban olyan csavart tartogat, amihez foghatót csak a legjobb Hitchcock-filmekben láthattunk. A lélegzetelállítóan izgalmas krimi-thriller az elmúlt évek egyik kultuszfilmjévé vált!

 

Szex és New York - Viasat3, július 6. csütörtök, 21h

Carrie (Sarah Jessica Parker) boldogan él Biggel, már az esküvő is ki van tűzve. Ám a nagy napon Carrie egyedül marad az oltár előtt, 200 ember szeme láttára. Barátnői, Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) és Miranda (Cynthia Nixon) a végső összeomlás elkerülése érdekében elcipelik Mexikóba, hogy ott aztán visszarázzák bele az életet. A négy rámenős, nagyszájú, nagyvárosi barátnő alaposan felkavarja a közéletet, a divatvilágot és a férfiak érzéseit.

 

Rókavadászat - Filmbox Extra HD, július 6. hétfő, 22.30h

Egy feltörekvő riporter (Jesse Eisenberg), egy tapasztalt operatőr (Terrence Howard) és egy hitelét vesztett újságíró (Richard Gere) sötét és veszélyes küldetésbe kezd, amikor fel akarják kutatni Bosznia első számú körözött háborús bűnösét, a "Rókát". Az események azonban váratlan fordulatot vesznek, amikor egy ENSZ-megfigyelő összetéveszti őket a CIA fejvadász különítményével. Az életük riportja lesz _ de vajon túlélik-e?

 

A ferde ház - Moziverzum, július 6. hétfő, 23.25h

Agatha Christie krimijéből készült adaptáció. A milliomos családfőt, Aristide Leonidest megmérgezik otthonában. A tettes valószínűleg népes családjának egyik tagja lehetett. A családfő unokája, Sophia kéri meg az ifjú Charlest, hogy folytasson nyomozást az ügyben. Egy olyan családban, ahol mindenkinek vannak sérelmei az elhunyttal és egymással szemben, nem könnyű megtalálni a gyilkost…

 

Nincs bocsánat - Film+, július 6. péntek, 23.30h

Bill Munny (Clint Eastwood) a kiöregedett, törvényen kívüli bérgyilkos a farmerek csendes életét éli. Egy nap találkozik egy fejvadásszal (Jaimz Woolvett), aki a segítségét kéri. Munny több mint tíz év után ismét felcsatolja a szögre akasztott pisztolytáskát, és egy fekete bőrű, rabszolgából lett földművessel, Ned Logannel (Morgan Freeman) az oldalán elindul, hogy elégtételt vegyen a gyilkosokon és a kegyetlen seriffen (Gene Hackman). Az embervadászaton azonban Bill régi vetélytársa, a hírhedt Angol Bob is részt vesz.

 

A zsaruk becsülete - Sony Movie Channel, július 6. hétfő, 00.40h

Az egyik kábítószer-razzia tragikus következményekkel jár New Yorkban. A bűnözők négy zsarut kelepcébe csalnak és a kialakult tűzharcban kettő közülük életét veszti, a másik kettő pedig életveszélyes sérüléseket szenved. Az eset kivizsgálásával Ray Tierney nyomozót (Edward Norton) bízzák meg. Ray régi zsarufamília tagja, a családban apáról fiúra száll az egyenruha tisztelete. A nyomozást nehezíti, hogy az áldozatoknak Ray bátyja volt a parancsnoka, míg a sógora gyakran velük járőrözött. Minél mélyebbre ás Ray az ügyben, annál feszültebb lesz köztük a viszony. Az ifjú hamarosan választás elé kerül.