Pablo Escobar egykori barátnője perel: lenyúlták a románcuk történetét

Virginia Vallejo memoárban írta meg a Medellin kartell rettegett vezéréhez fűződő kapcsolatát, és szerinte az szolgált egy sorozat alapjául.

Virginia Vallejo beperelte a Caracol America produkciós céget, azzal a váddal, hogy a Pablo Escobar: El Patrón del Mal című sorozatuk történetéhez jogtalanul felhasználták az Amando a Pablo, Odiando a Escobar (Pablót szeretni, Escobart gyűlölni) című memoárját. A benyújtott vádirat szerint a sorozat alkotói a könyvéből ismerhették meg azokat a részleteket, amelyek Escobar és más kartellfőnökökhöz való viszonyáról szólnak, illetve együttműködését a kolumbiai és az egyesült államokbeli hatóságokkal.

Vallejo szerint a sorozat továbbá olyan személyes részeket is tartalmaz, amelyeket máshonnan nem tudhattak meg, csakis az ő könyvéből, és azok alapján egyértelműen az ő személye inspirálta Regina Parejo karakterét. A Carolco korábban leült tárgyalni Vallejóval, de nem tudtak megegyezni, és Vallejo szerint ezek után még arra se vették a fáradtságot, hogy legalább egy olyan nevet találjanak ki a szereplőnek, ami nem rímel egyértelműen az övére.

A sorozat a Netflixen megtekinthető. (Forrás: The Wrap)