Sokkoló volt a Westworld női sztárjának az első forgatási nap

Evan Rachel Wood rögtön meztelen jelenettel kezdett, miközben Anthony Hopkins Hannibalként duruzsolt a fülébe. Íme a Westworld legérdekesebb kulisszatitkai.

Tavaly ugyan véget ért az utóbbi idők egyik legjobb tévésorozata, a Westworld, de még mindig képes lázban tartani a rajongókat. A Slashfilm bloggerei például rendszeresen előbányásszák az internet geek bugyraiból, melyik szereplő mikor kinek adott épp interjút, mesélt valami forgatási érdekességet vagy ejtett el egy érdekes megjegyzést valamelyik konteóval kapcsolatban - ezekből szedtünk most össze mi is egy csokorra valót.

Forrás: HBO

 

Evan Rachel Wood, aki a sorozat egyik legfontosabb karakterét, a Dolores nevű androidot alakítja, az NBC Late Night show-jában mesélt pár érdekességet Seth Meyersnek:
  • A 29 éves színésznő nagyon be volt tojva a legelső forgatási napján, mivel rögtön az első jelenetében teljesen meztelenül kellett szerepelnie, ráadásul maga a sorozat nagyágyúja, Sir Anthony Hopkins susogta öt centire az arcától, hogy „Hello Dolores!”. Ez kísértetiesen hasonlított arra, amikor a Bárányok hallgatnak-ban Jodie Fostert ijesztgette a színészóriás Hannibal Lecterként, nem csoda, hogy Evan Rachel Wood is úgy érezte, ez csak valami bizarr álom, ő pedig egy robot, akit arra programoztak, hogy az HBO-nak forgasson anyaszült meztelenül tévésorozatot.
  • A szereplők körül zümmögő, arcra mászó legyek nem CGI-vel voltak berakva a jelenetekbe - mind igaziak voltak! Sőt, külön „légyidomár” foglalkozott velük, dobozokban lehűtve várták a jelenetüket. Ám az egyik légy pont úgy önállósította magát, mint a Westworld lázongó robotjai, és össze-vissza kezdett repkedni.

Jeffrey Wright szintén egy igen fontos szereplő, Bernard megformálója a sorozatban, aki a parkot megálmodó Ford (Anthony Hopkins) leghűségesebb munkatársa, nagy titkok tudója. Wright korábban már szerepelt nagy mozifilmes franchise-okban (a Bond-filmekben ő alakította a 007-es CIA-s barátját, Felix Leitert, Az éhezők viadala-filmekben pedig ő volt Beetee, egy korábbi viadal bajnoka, aki később átállt a felkelők oldalára), a Westworld-típusú, közönségkedvenc drámasorozatokban viszont még újoncnak számít.

Forrás: HBO

Az 51 éves sztár az ET Online-nak adott nemrég interjút, ahol elmondta, nagyon izgult, hogy most végre az elejétől fogva szerepelhetett egy grandiózus tévés show-ban, mivel korábban a Gengszterkorzóban menet közben kapcsolódott be:

A Boardwalk Empire esetében a többiek építettek fel egy toronyházat, aminek én csak beköltöztem a legfelső, penthouse lakosztályába. Itt viszont nekem is be kellett segítenem az építkezésbe már az alapoktól kezdve, és részt vállalni a rizikóból, ahogy együtt hozunk létre valami újat.

Nem volt túl nagy meglepetés, hogy a széria atyja, Jonathan Nolan a TV Line-nak elmondta: Dolores és Maeve öntudatra ébredése is előre beprogramozott esemény volt, maga Ford rejtette el ezt a fajta lázongó hajlamot a kódjukban, egy nagyobb terv részeként.

De vajon azt minden rajongó tudta, hogy a Westworld biztonsági főnökét, Stubbst Chris és Liam Hemsworth kevésbé felkapott testvére, Luke Hemsworth alakítja? Őket egyébként sokszor éri az a vád, hogy nem is színészek, csak örök gyerekek maszkulin férfitestben, akik nem lesznek lámpalázasak ha kamerát és reflektort látnak, viszont minden filmjükben önmagukat alakítják. Ezek a vélemények viszont olyannyira nem sértőek Luke Hemsworth számára, hogy ő maga is elismerte egy Independent-interjúban, hogy nem kellett megszakadnia a melóban a Westworld forgatása alatt:

 Nem kellett sok előtanulmányt végeznem ahhoz, hogy el tudjam játszani Stubbst, Nagyon sok mindenben hasonlít rám: hasonló a fizikai felépítésünk és az intellektusunk, ráadásul mindkettőnknek ugyanolyan fanyar a humora. Igen, azt hiszem, ez a karakter nagyon közel áll a szívemhez.

A Slashfilm izgalmas Westworld-posztjában egy Berkay Dagler nevű illusztrátor plakátja is helyett kapott:

Forrás: Berkay Dagler

 

Ez pedig egy vicces videó arról, milyen lenne, ha a Trónok harca is csak egy véres fantasy vidámpark lenne a Westworld mellett a távoli jövőben, ahol a narratíva szerint Havas Jont, az Éjjeli Őrség újoncából lett parancsnokot mindig megölik, majd feltámasztják:

Még több Westworld-cikket olvasnál a Porton? Klikkelj ide!