Súlyos dolog derült ki Christina Applegate betegségéről

A szklerózis multiplexben szenvedő színésznő már 6–7 évvel a diagnózis előtt beteg lehetett.

Őszinte és érzelmes interjút adott az ABC Newsnak az Egy rém rendes család sztárja, amelyben a szintén SM-ben szenvedő Jamie-Lynn Sigler színész-énekesnővel együtt vallott a krónikus, gyógyíthatatlan betegséggel való első találkozásáról és a kórral való együttélésről. Az 52 és 42 éves művészek betegségük miatt közeli barátok lettek, és MeSsy címmel indítottak podcastet arról, hogyan lehet megbirkózni a szklerózis multiplexszel.

Christina Applegate. Forrás: John Salangsang / Variety / Penske Media via Getty Images


Applegate-et 2021-ben diagnosztizálták a betegséggel, de most Robin Roberts műsorvezetőnek bevallotta, hogy addigra már hosszú évek óta beteg lehetett.

„Minden bizonnyal már 6–7 éve bennem volt.

Feltűnt, főleg amikor a Halott vagy első évadát forgattuk, hogy rángatózik a lábam. De elkönyveltem annak, hogy biztos csak fáradt vagyok vagy dehidratált, esetleg az időjárás okozza” – mondta a sztár.

A színésznő ezt követően nem foglalkozott az intő jelekkel, csak akkor ment el egy tesztre, amikor kollégája és barátnője, az SM egyik szószólójaként ismert Selma Blair saját 2018-as diagnózisát követően rábeszélte. Azóta sajnos rosszabbodott is Applegate állapota, és saját bevallása szerint elszigetelve érzi magát a napi szinten átélt fizikai fájdalom miatt, mivel nem tud miatta elmenni otthonról (a sztár a szenvedéseiről bővebben is beszélt az interjúban – erről ebben a korábbi cikkünkben írtunk).


Az elsősorban a Maffiózók című sorozatból ismert Siegler diagnózisa ezzel szemben sokkal régebben megtörtént: már 20 éves korában, 2001-ben, amikor a szériát forgatta. Ő viszont úgy döntött, nem bújik elő nyilvánosan a betegségével, amíg a Maffiózókon dolgozik, és végül úgy alakult, hogy csak 2016-ban jelentette be a sajtósa, hogy SM-ben szenved. A két gyermeket nevelő színésznő bízik benne, hogy feltalálhatják a gyógymódot a kórra, mivel jelenleg is létezik olyan gyógyszeres kezelés, ami lassítja a betegség romlását, illetve csökkenti az egyes tünetek súlyosságát.


(via The Hollywood Reporter)

 

Korábban a témában

Christina Applegate úgy érzi, a pokolban él

Először beszélt a betegségéről kamerák előtt a sztár.

Tovább